blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Lasergamen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Ben je nog op zoek naar een leuke groepsactiviteit in Barcelona? Natuurlijk helpen we je bij ShBarcelona dan graag verder. Wat dacht je bijvoorbeeld van lasergamen? Het is een spannend spel en je kunt hier held van je eigen science fiction avontuur worden. Oorspronkelijk komt het lasergamen uit de Verenigde Staten en het is al meer dan 30 jaar geleden dat het daar ontstond. De afgelopen jaren is het hier echter steeds populairder geworden, omdat het te zien was in verschillende tv-series. Dan is het natuurlijk geen verrassing als de lasergamelocaties ineens als paddestoelen uit de grond schieten. Daarom hieronder een lijst van locaties in en om Barcelona. Maar eerst wat basisinformatie.

Gerelateerd artikel: Midgetgolf in de buurt van Barcelona

Wat is lasergamen?

Photo by Pioneer Library System via Visualhunt

Foto door Pioneer Library System via Visualhunt

Lasergamen is heel simpel gezegd een futuristische, pijnloze en schonere versie van paintballen. Je hoeft je er bij lasergamen namelijk geen zorgen over te maken dat je tijdens het spel door allerlei projectielen geraakt wordt op plaatsen op je lichaam waar je dat liever niet wilt. Er komt geen verf of andere substantie aan te pas. Het woord verraadt het namelijk al, je speelt met lasers.

Elke speler heeft een infraroodgevoelig mikpunt op zijn kleding en krijgt een lasergun. Het doel is alle tegenspelers door het mikpunt te raken uit te schakelen met het laserschieten. Je kunt zowel binnen als buiten lasergamen en bij sommige locaties voegen ze er ook nog een rollenspel aan toe, zoals bijvoorbeeld een achtergrondverhaal, scenario of bepaalde karakters.

Waar kun je lasergamen?

Photo by PJMixer via Visualhunt

Foto door PJMixer via Visualhunt

Play Point – Dit is één van de beste lasergamelocaties in de stad en er werkt vriendelijk personeel met veel aandacht voor de gamers. Deze locatie is geschikt voor gezinnen, maar ook voor bedrijven tijdens teambuildingactiviteiten. Play Point heeft veel fans in Barcelona en dit komt onder andere doordat ze steeds het nieuwste materiaal hebben. Daarnaast worden de uitstekend ontworpen kamers in het doolhof heel erg gewaardeerd.

Locatie: Carrer del Comte Borrell 88

Alien Zone – In de buurt van Barcelona ligt Sant Cugat del Vallès en hier ligt Alien Zone. Ook dit is een erg populaire locatie voor lasergamers. Met de nieuwste faciliteiten en een aantal verschillende spelscenario’s waar je uit kunt kiezen (met bijbehorende moeilijkheidsgraad) kun je hier terecht voor vrijgezellenfeesten, verjaardagen en bedrijfsuitjes. Kijk op de website voor de speciale prijzen die gelden voor jongeren en gezinnen.

Locatie: Pol. Ind. Can Magi, Carrer de Francesc Vila 20-22

Láser Quest – In de kustplaats Mataró vind je één van de beste lasergamelocaties van de provincie Barcelona. Met een oppervlakte van meer dan 400 m² zijn er diverse doolhoven waar je speelt. Er zijn ook regelmatig themafeesten. De creativiteit en aandacht voor details wordt hier heel erg gewaardeerd door bezoekers.

Locatie: Carrer Carrasco i Formiguera 35

Gerelateerd artikel: Verken de natuur rond Barcelona

Photo by Yelp.com via Visualhunt

Foto door Yelp.com via Visualhunt

Games i Mes – Bij Games i Mes horen een restaurant en een evenementenlocatie. En bij deze laatste kun je lasergamen. Met deze locatie zit je altijd goed voor een onvergetelijke dag met vrienden, familie of collega’s door de combinatie van een leuke activiteit met ervoor of erna wat lekkers te eten en drinken.

Locatie: Carrer de Joan Güell 226

Barco Pirata – In de plaats Castelldefels vind je Barco Pirata. Barco Pirata betekent letterlijk: piratenboot. Je vindt hier allerlei lasergameactiviteiten en een paar van de beste achtergrondthema’s die we hebben gezien. Er is ook een virtual reality spel. En alsof dit nog niet genoeg is kun je er ook heerlijk pizza eten en een ijsje als toetje nemen. Hoe leuk is dat!

Locatie: Barcelona, Port Ginesta, local 110

*Hoofdfoto door dbbent via Visualhunt

 Welke groepsactiviteit past het beste bij jouw dagje uit met vrienden, familie of collega’s?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter