blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Traditionele festivals

La Mercè 2018

Geschreven door Daniella

We zitten inmiddels in september en aan het einde van de maand wordt het grote feest van La Mercè in Barcelona gevierd! Zoals je gewend bent, zal ShBarcelona je bijpraten over alle culturele evenementen en activiteiten, waarvan je tijdens deze dagen in Barcelona kunt genieten. Op deze manier hoef je niks te missen van alle festiviteiten. Welkom bij het meest spectaculaire feest van Barcelona, ​​welkom bij La Mercè 2018!

Gerelateerd artikel: September in Barcelona; wat is er te doen?

Wat je niet mag missen tijdens La Mercè 2018

Foto via Pixabay

Zoals met alles in het leven, moet je beginnen bij het begin. En zoals elk groot feest, begint ook La Mercè elk jaar met de openingstoespraak. Het is de jaarlijkse officiële start van deze feestdagen, die plaatsvinden van 21 tot en met 24 september. De openingstoespraak zal dit jaar worden gehouden door actrice, scenarioschrijfster en regisseuse Leticia Dolera, die oorspronkelijk uit Barcelona komt. Leticia maakt zich sterk voor gendergelijkheid en zal dat in haar toespraak ook wel laten merken. De opening vindt plaats op 21 september op Plaça Sant Jaume om 18.30 uur. Enkele uren later, om 20.30 uur, start het RAC 105 concert in het Ciutadella park. Je kunt er genieten van de beste bands en solisten uit de Catalaanse muziekwereld, zoals Nil Moliner, Animal, Ramon Mirabet en Buhos. Het is dan ook een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de beste Catalaanse muziek en het vindt plaats in de ideale omgeving. Maar dit is niet het enige concert in de nacht van 21 september. La Banda Municipal de Barcelona, ​​Balago, Maisha en Nakani Kanté delen ook hun muziek met jou vanaf verschillende locaties in de stad.

Gerelateerd artikel: Fiestas de Gràcia – een week lang feest in de wijk Gràcia

Foto via Pixabay

Op 22 september gaan de shows ter gelegenheid van de festiviteiten van La Mercè gewoon verder. We hebben het nu over een kindervoorstelling door het bedrijf Teatro Dom Roberto, die ons een show met poppen zal geven. Het zal plaats vinden in het Ciutadella park op maandag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 19.00 uur. In de namiddag zal Avelino Chantre je in hetzelfde park verbazen met prachtige Afrikaanse dansen,  maar dan op maandag, zaterdag en zondag van 17.00 tot 19:15 uur. En gedurende de nacht is er veel muziek, dit keer onder andere uit de hand van Surma, OBC en La Iaia. Wijzelf verheugen ons enorm op de vuurwerkshow die op vrijdag en zaterdag om 22.00 uur op het strand van Barceloneta zal plaatsvinden. Op 23 september zijn er vele shows en concerten van onder andere Ferran Palau, Dr. Prats, het Symfonieorkest en het Koor van het Gran Teatre del Liceu, Pantanito, The Mani-las, Celtas Corots, Els Catarres en Maite Martín. Tot slot mag je op 24 september ook niet de muzikale bijdragen van Port Bo, Big Band Jam Session, La Bien Querida en La Plata missen. Het hele programma met shows, concerten, vuurwerkshows en evenementen kun je hier bekijken.

Wat lijkt je het leukste aan dit evenement?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter