blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

In april kan je doen wat je wil in Barcelona

April gaat van start en alle evenementen en bijzonderheden komen uit de kast. De lentekriebels krijgen een eren plaats en simpelweg is april een maand waar je je absoluut niet kan vervelen in Barcelona. ShBarcelona vertelt je meer over de activiteiten in april in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De ideale wandelroute in de lente; van Arc de Triomf naar Cuitdella-park

 Sant Jordi

Sant jordi markt

Foto via Visualhunt

Allereerst aandacht voor de lentekriebels en de liefde. De Catalaanse valentijnsdag heet Sant Jordi. Sant Jordi is de patroonheilige van Barcelona en komt uit de volgende legende. Een woeste draak in een dorp in Tarragona had een onverzadigbare honger. De dorpelingen gaven hem al het voedsel wat er in het dorp was, totdat er niets meer te eten was. Toen er geen eten meer was, was het beest woester dan ooit en moesten de dorpelingen één van hen opofferen. Er was een loting en de prinses werd uitgeloot. Maar gelukkig redde Sant Jordi, een ridder op een wit paard, de prinses. Hij stak de boze draak met zijn speer dood. De draak stierf en uit zijn bloed die de grond bedekte groeide een roos, die Sant Jordi weer op zijn beurt als geschenk aan de prinses gaf

Sant Jordi wordt op 23 april gevierd. Het is geen officiële feestdag, desalniettemin is het feest op straat. De straten zijn bedekt met kraampjes, die boeken en rode rozen in verschillende maten en texturen verkopen. Op Sant Jordi geven namelijk de mannen de vrouwen een roos met een korenaar en de vrouwen aan de mannen een boek.

Waarom een enkele roos met een korenaar en waarom een boek zal je wel denken? Een enkele roos is het symbool van de liefde, passie en van de exclusiviteit van de liefde. Een korenaar is het symbool van vruchtbaarheid. En in 1995 verklaarde UNESCO 23 april de World Book Day en zo werden Sant Jordi en de World Book day aan elkaar gekoppeld.

Día de la Terra

Fira de la Terra

Foto via Visualhunt

Día de la Terra is een jaarmarkt die de officiële Dag van de Aarde eert en viert. Het wordt georganiseerd door de stichting  Día de la terra  en neemt plaats in een weekend in april in de Cuitadella Park en de boulevard Passeig Lluis Companys. Verschillende verenigingen komen samen om aan de consument duurzame alternatieven aan te bieden ook worden er verschillende activiteiten gehouden en kan je duurzame ecologische producten van eten tot aan kleding kopen.

Gerelateerd artikel: Regen in Barcelona; wat nu?

De Feria de Abril

Feria de AbrilDe Feria de Abril is echt een must als je in  de periode van 22 april tot en met 1 mei in Barcelona bent. De Feria de Abril komt oorspronkelijk uit Sevilla, maar in de jaren 70 is het mee verhuisd met de bevolking, die vanuit Andalusië naar Barcelona emigreerden . En sinds die tijd is er niet alleen een Feria de Abril in Sevilla maar ook in Barcelona.

De Feria is opgedeeld in 2 delen, één deel is een kermis met alle kermis attracties die je normaal op een kermis kan vinden. De tweede deel staat vol met casetas kraampjes waar eten en drinken te kopen zijn. Bij vele casetas zijn er open ruimtes waar je kan dansen en er staan ook tafels en stoelen zodat je je consumptie kan benuttigen. Ook zijn er shows te zien waar mensen flamenco zingen en dansen.

Wat ga jij in april doen? Ga je een van deze evenementen bezoeken?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter