blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Primavera Sound Barcelona 2022: data, kaartjes en artiesten

primavera sound barcelona
Geschreven door Daniella

Het meest internationale muziekevenement van Spanje is terug van weggeweest. Natuurlijk kun je met Primavera Sound Barcelona 2022  weer rekenen op een fantasatische line-up met topartiesten. 

Nadat het muziekfestival 2 jaar niet heeft plaatsgevonden vanwege Corona, wordt het nu weer tijd om te zingen en te dansen tot je voeten zeer doen en totdat de zon weer opkomt. Bereid je voor, koop je kaartjes tijdig en vergeet vooral niet je accommodatie te boeken!

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Data voor Primavera Sound Barcelona 2022

Zoals altijd het geval is, vindt het festival in de eerste twee weken van juni plaats. Het loopt van 2 tot 12 juni en de locatie is Parc del Forùm in stadsdeel Sant-Adrià.

De officiële data waarop Primavera Sound zal plaatsvinden, zijn: van 2 tot en met 4 juni en van 9 tot en met 11 juni. Van 5 tot en met 8 juni staat Primavera A La Ciutat (letterlijk vertaald: lente in de stad) op het programma. De concerten op die dagen vind je op diverse plekken in de stad Barcelona zelf.

Het afsluitingsevenement is legendarisch en dit heet Brunch-On-The-Beach

Er zullen maar liefst meer dan 400 artiesten op het festival ten tonele verschijnen en daarmee heeft de organisatie dit jaar weer een unieke line-up geregeld waar we enorm naar uitkijken. 

Programma Primavera Sound Barcelona 2022

Hieronder vertellen we je meer over hoe het programma er voor Primavera Sound 2022 uitziet.

   

Het belooft echt een fantastische twee weken te worden en als je van muziek en festivals houdt en eindelijk weer eens helemaal los wilt gaan, dan moet je hier gewoon bij zijn.

Wie treden er in Barcelona allemaal op tijdens Primavera Sound?

Zoals bij elke Primavera Sound weer het geval is, worden we ook dit jaar weer verrast met een zeer diverse line-up waaronder vele internationale artiesten en veel verschillende muziekgenres. Het doel van de organisatie is dan ook dat er ruimte is voor elke smaak muziek en dat je als bezoeker een onvergetelijke ervaring hebt.

Soms kom je speciaal voor die ene artiest en ontdek je tijdens het evenement weer nieuwe bands of andere muzikanten. Dat is natuurlijk ook de kracht van muziek en daarom wil je dit unieke muziekevenement zeker niet missen.

Gerelateerd artikel: Barcelona en haar live muziek

Een aantal van de meest bekende artiesten die acte de présence zullen geven deze editie zijn:

Eerste weekend – van 2 tot en met 4 juni

Massive Attack, Pavement, Tame Impala, Bad Gyal, Charli XCX, Beck, The National, The Strokes, Gorillaz, Jorja Smith, Nick Cave & The Bad Seeds en Tayler, The Creator.

Tweede weekend – van 9 tot en met 11 juni

Dua Lipa, Gorillaz, Interpol, Tyler, The Creator, Lorde, Massive Attack, The Strokes, Jorja Smith, Megan Thee Stallion, Tame Impala, Phoenix en Yeah Yeah Yeahs.

Bereid je reis naar Primavera Sound Barcelona 2022 voor!

Waar kaartjes voor Primavera Sound 2022 kopen?

Het eerste belangrijke feit dat je moet weten, is dat het kaartje dat je voor 2020 of 2021 gekocht had om het festival bij te wonen ook geldig is voor de editie van 2022

Je hoeft alleen maar te kiezen welke van de twee weekenden je het festival wilt bezoeken. Als je een kaartje voor een van de dagconcerten gekocht had, dan is dit kaartje nu geldig voor een van de zes hoofddagen.

Heb je hier nog vragen of onduidelijkheden over? Dan is het fijn te weten dat de organisatie vanaf 25 mei met iedereen contact zal opnemen om de voorwaarden voor iedereen helder te krijgen.

Had je nog geen kaartje en wil je die wel graag bemachtigen? Dan moet je je op dit moment inschrijven en kom je op een wachtlijst terecht. De kaartjes zijn namelijk uitverkocht, maar wanhoop niet, want de organisatie maakt gebruik van de DICE-app om de kaartverkoop te beschermen.

Dit betekent dat kaartjes niet zomaar (tegen woekerprijzen) doorverkocht kunnen worden en alleen maar op een legale manier overgedragen of geretourneerd kunnen worden. (mocht je onverhoopt niet kunnen gaan…)

publiek bij een muziekevenement als primavera sound

Foto via Unsplash

Tips voor het bijwonen van Primavera Sound

Als dit jouw eerste keer is dat je naar dit grote muziekfestival gaat, is het heel normaal dat je een beetje overdonderd bent. Er is ook zoveel te zien en te beluisteren! Daar komt dan nog bij dat je – indien je vanuit het buitenland moet komen – de reis zelf ook moet voorbereiden, accommodatie in de stad moet regelen en moet weten hoe je van en naar het festivalterrein moet komen.

Bij veel muziekfestivals is het toegestaan om te kamperen, maar dat is bij Primavera Sound niet het geval, omdat de locatie alleen geschikt is voor de concerten zelf. Je kunt daarom maar beter een vakantieappartement in Barcelona reserveren en dan het liefst zo veel mogelijk in de buurt van Parc del Forùm. 

Zit je hier verder vandaan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je goede vervoersmogelijkheden richting het festivalterrein hebt. Zo kun je tussendoor even terug naar je appartement om even te douchen of een dutje te doen. 

Moet jij nog accommodatie voor jezelf en je vrienden boeken? Wees er dan snel bij, want de appartementen die het dichtst bij Parc del Forùm liggen zijn natuurlijk het snelst weg.

Vergeet ook niet om de app van Primavera Sound te downloaden. Hierin vind je je eigen kaartje, de toegansmogelijkheden en het programma van alle dagen. Moet je je je reis nog gaan plannen? Probeer dan een dag eerder te komen. Zo begin je relaxt aan het muziekfestival en kun je genieten van alle activiteiten die overal in de stad plaatsvinden. Geniet van de muziek!

Ga jij in 2022 naar Primavera Sound Barcelona?
Welke andere muziekfestivals staan op jouw lijstje om in 2022 te bezoeken?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter