blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

El Molino in Barcelona

Geschreven door Jeffrey Den Edelenbosch

Tijdens een nachtelijke wandeling over Carrer de Vila i Vilá in de buurt Poble Sec zul je ongetwijfeld de kenmerkende El Molino niet over het hoofd kunnen zien.

Ondanks dat het gebouw meer dan een eeuw oud is, ziet het er vrij modern uit. De façade toont de raderen van een windmolen in rode neonlichten, geïnspireerd door het Parijse Moulin Rouge.

De show van dit seizoen heet Cabaret experience.

Gerelateerd artikel: De muziek klanken uit Barcelona

Cabaret experience

Photo by Pepitodelospalotes24 via Wikimedia Commons

Zodra je een voet naar binnen zet, is gelijk de toon gezet. De heldere lichten van buiten het gebouw contrasteren mooi de hal vanbinnen, waar enkel dimlicht de boventoon voert. Je wordt gelijk naar binnen gelokt met muziek, die uit het auditorium komt.

Voordat de show begint, infiltreren de dansers het publiek, met hun opzwepende opvoering. ‘Cabaret experience’ is een gecomponeerd geheel van korte opvoeringen met onder meer cabaret, dans, burlesque en circus. De gewaagde choreografie, outfits en soms ondeugende soundtracks met suggestieve ondertonen maken deze avond tot een onvergetelijke compositie van anderhalf uur.

Tussen de optredens door is de manager van El Molino, mevrouw Merche Mar, bij de pinken om het publiek naar de volgende performance toe te praten. ‘Cabaret Experience’ is een erg interactieve show, waarin er niet geschuwd wordt om mensen uit het publiek te plukken om de dansers op het podium te vergezellen.

‘Cabaret Experience’ is op donderdagen te zien om 21:30 uur en op vrijdag en zaterdag om 18:30 uur en 21:30 uur. Op zondag begint de show om 20:30 uur. Kaartjes voor de show kosten 24 euro per persoon of 50 euro voor twee personen (inclusief een flesje cava).

Gerelateerd artikel: Ontdek Mercat de les Flors

Andere evenementen

Photo by zaphodsotherhead via VisualHunt.com / CC BY

Op de donderdagen zijn er in El Molino de zogeheten Jazz Nights, met live Jazz-optredens die beginnen om 21:30 uur. Kaartjes voor deze avond kosten 15 euro wanneer je online boekt en 18 euro aan de deur.

Van dinsdag tot vrijdag zijn er in El Molino rondleidingen. De rondleiding begint in de oefenruimtes en kleedkamers, die de bezoekers uitnodigen om zichzelf op te doffen tot showartiest. De 55-minuten-tours vinden plaats om 12 en 13 uur en kosten zeven euro per persoon.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Golden Bar van El Molino, die een terras heeft met een prachtig uitzicht over Barcelona. Aan de bar worden voor en na de shows tapas en drankjes geserveerd.

Vind je de shows leuk? Ontdek dan de Gran Teatro del Liceo!

* Main photo by Pepitodelospalotes24 via Wikimedia Commons

Over de auteur

Jeffrey Den Edelenbosch

Jeffrey is iemand die druk bezig is om van zijn passie zijn werk te maken. Taal is voor hem echt een begrip: hij schrijft boeken, filmscripts, vertaalt en geeft taallessen. Barcelona is voor hem de ideale stad waarin onder meer een mix van culturen, mooi weer en interessante mensen deze stad tot ZIJN stad hebben gemaakt!

1 Reactie

  • Jeffrey, goed artikel en leuk dat je zoveel schrijft. Ben al lang naar je op zoek op internet, maar je bent niet gemakkelijk te vinden. Zou je mij willen bellen? Je hebt vast veel te vertellen en ik kan dan meteen mijn excuses maken.

Laat een reactie achter