blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Het SwingMaresme Weekend staat voor de deur

Geschreven door Maisa

Heb je zin om te swingen en niet alleen voor een uurtje of voor een dag, maar nee voor drie dagen? Dan heb je veel geluk, want de SwingMaresme Weekend staat bijna voor de deur. Maar voor dat we verder gaan leggen we in het kort uit wat Swing is.

Swing is zowel een muziek stijl als een dans stijl. Swing als dansstijl is rond 1930 geboren in de Verenigde Staten en het is ontstaan uit  Lindy Hop. Swing wordt op 8 of op 6 maten gedanst. In het concept Swing zijn er weer vele verschillende dansstijlen, die ook in het Swing festival SwingMaresme Weekend te vinden zijn. ShBarcelona vertelt je nog iets meer.

Gerelateerd artikel: Danslessen in Barcelona

SwingMaresme Weekend

Feel-the-rhythm-Swing-dance

Foto via Visualhunt

Het SwingMaresme Weekend wordt gehouden van 10 tot en met 12 juni in Arenys de mar, dat ongeveer 45 kilometers van Barcelona aan de zee ligt. Het Swing Maresme Weekend is geboren uit pure passie voor Swing en de mogelijkheid om dit met anderen te delen. Dit festival is vooral gericht op Lindy hop , daarom zijn er verscheidene Lindy hop klassen in het festival met internationaal erkende docenten. Desalniettemin wordt er ook de mogelijkheid gegeven om een aantal andere stijlen te kunnen uitproberen Het festival wordt op een zomerse locatie gehouden, waar zelfs een zwembad is voor allen die eventjes pauze willen houden van al dat swingen.

Drie niveau’s

Er zijn drie verschillende les niveau’s

Lindy Hop Niveau 1: Alle leerlingen die zich in niveau 1 willen inschrijven swingen al tussen negen maanden en één jaar. Ze weten de basisstappen van Lindy Hop en kan simpel dansen.

Lindy Hop Niveau 2: Alle leerlingen die zich in niveau 2 willen inschrijven swingen al meer dan 2 jaar en volgen wekelijkse danslessen, op zijn minst eenmaal. Ze hebben kennins over de basisstappen en de intermediaire variaties. Ook hebben ze al wat muzikaliteit en ritme.

Lindy Hop Level 3: Alle leerlingen die zich in niveau 3 willen inschrijven swingen al 4 jaar en nemen lessen, ze gaan naar jams en hebben kennis over eenvoudige en geavanceerde stappen. Ze hebben veel muzikaliteit en zijn erg goed met het voetenwerk. Ze zijn in stand om choreografie structuren met gemak te onthouden.

Voor het geval dat je minder dan negen maanden danst, dan kan je altijd contact opnemen met de organisatie, om te informeren of niveau 1 iets voor jou is. Behalve de lessen is er iedere avond een tema avond met een band die live muziek speelt.

Gerelateerd artikel: El Molino in Barcelona

De swing feesten

Swing dancers

Foto via Visualhunt

Vrijdag 10 juni is het thema Hawai. Dus als je gaat vergeet dan niet om je Hawaïaanse shirts, broek en rok uit de kast mee te nemen. De leden van The Kissing Bandit zullen de voeten van de vloer laten swingen.

Zaterdag 11 juni gaat het allemaal om elegantie, iedereen wordt verzocht om er tip top uit te zien, net zoals bij de Oscars. Het enige verschil is dat je vooral comfortable dansschoenen moet aan trekken, want het uiteindelijke doel is om te genieten van de muziek van de band Shakin ‘All.

Zondag 12 juni zal de band Hot Swing Machine er voor zorgen dat het slotfeest een avond is dat jij nooit meer zal vergeten .

Voor 15 € kan je de feesten van vrijdag en zaterdag bijwonen zonder dat je ingeschreven staat voor het festival, het slotfeest op zondag is gratis. Voor het festival zelf zijn er verschillende prijzen die je op de website kan vinden. Het enige is wel dat de website in het Spaans en Catalaans is , maar laat dat je niet tegen houden je kan ze altijd een mail in het engels sturen als je nog meer informatie wilt. Dus nu heb je geen enkel excuus om je dansschoenen niet aan te trekken en om lekker eventjes te gaan swingen.

Hou jij van swing dansen? Waar doe je dit het liefst?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter