blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposities

De 37ste stripboekenbeurs: Comic Barcelona

Geschreven door Daniella

Er zijn veel stripboekenfans die elk jaar voor alle noviteiten op stripboekengebied naar Barcelona komen. Deze stripboekenbeurs – Comic Barcelona – is uitgegroeid tot een van de belangrijksten in Europa en veel liefhebbers kunnen dan ook niet wachten tot het moment weer daar is. De tentoonstellingen, workshops en andere activiteiten op het programma zijn van groot belang voor fans van dit soort boeken of magazines, maar de plek waar de auteurs zitten, is altijd een van de meest bezochte plekken door stripboeken fans. Vandaag zal ShBarcelona het met je ​​hebben over 37 Comic Barcelona.

Gerelateerd artikel: Stripboeken, spellen en verzamelobjecten in Barcelona

Geniet van het grootste stripboekenevenement in Barcelona

Foto via Pixabay

De stripboekenbeurs 37 Comic Barcelona vindt plaats op 5, 6 en 7 april 2019 in de Fira Barcelona Montjuïc. Dit stripboekenevenement wordt georganiseerd door Ficomic en wordt al sinds 1981 jaarlijks gehouden in de Ciudad Condal. Het is zo’n belangrijk literaire evenement in Spanje, dat het grootste aantal noviteiten in deze sector vlak voor het evenement worden gepubliceerd (het andere moment is voor de Kerst). Zoals Sant Jordi de dag van de meer conventionele literaire werken is, zo is de stripboekenbeurs of stripbeurs, of zoals ze het evenement dit jaar hebben genoemd – 37 Comic Barcelona – een prachtige ervaring voor liefhebbers van dit literaire genre. Een strip is een tijdschrift dat illustraties en wat tekst bevat, maar de tekst blijft meestal aardig beperkt. De illustraties vormen het verhaal en dat kan wel worden versterkt door tekst, zodat verschillende verhalen en verschillende thema’s benadrukt kunnen worden. Stripboeken worden in het kort ook wel strips of stripverhalen genoemd en in het Engels spreek je van cartoon of comic book. Japan is ongetwijfeld een van de landen waar de stripindustrie gigantisch groot is en de Japanse cultuur is dan ook met een grote vertegenwoordiging aanwezig op de stripboekenbeurs van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Tweedehands boeken in Barcelona

Foto via Pixabay

Om bij de Beurs van Montjuïc te komen kun je de metro nemen. Pak lijn 1 of lijn 3 en stap in beide gevallen uit  bij de halte España. Aan de andere kant kun je ook prima de bus pakken, mocht de metro geen optie zijn. Je kunt diverse buslijnen nemen, met name de lijnen D20, H12, V7, 9, 13, 27, 37, 50, 65, 79, 91, 109, 150, 165. Het is ook mogelijk om Plaça España met de Ferrocarriles Catalanes (trein) te bereiken met de lijnen S8, S33, R6, R5, S4 (ook halte España). Je kunt de kaartjes op de website zelf kopen en je mag zelfs eten van thuis meenemen, zolang het bestek dat je gebruikt maar van plastic is. Natuurlijk is er ook voldoende aanbod van eettentjes op de beurs, niet alleen op het beursterrein zelf, maar ook in het gebied daaromheen. De stripbeurs 37 Cómic Barcelona heeft verschillende activiteiten op het programma, waaronder tentoonstellingen en workshops voor alle leeftijden. Daarnaast vind je hier de beste auteurs van stripverhalen ter wereld. Interessante redactionele noviteiten zullen gepresenteerd worden en de auteurs kunnen jouw stripmagazine – indien gewenst – van een handtekening voorzien.

Heb je Comic Barcelona al eerder bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter