blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Trends

Vier het Japanse Nieuwjaar in Barcelona

Geschreven door Daniella

Dat Barcelona een kosmopolitische stad is, is geen geheim. Barcelona heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld en is vriendelijk en gastvrij voor andere culturen en trends. Een voorbeeld hiervan is de Japanse viering van Oud op Nieuw die al enkele jaren in Barcelona wordt gehouden. Het is een viering waarbij de eeuwenoude cultuur van het Japanse land wordt geëerd. Als je toevallig tijdens je vakantie met het Japanse Oud op Nieuw hier bent, vertelt ShBarcelona je graag hoe je Japans Nieuwjaar in Barcelona kunt vieren.

Gerelateerd artikel: Top vijf sushirestaurants in Barcelona

Een exotische manier om het nieuwe jaar te vieren

Foto via Visualhunt

Sinds enkele jaren is de Japanse Bedrijfsvereniging van Catalonië verantwoordelijk voor de Nieuwjaarsactiviteit en elke viering is weer een groot succes. De Japanse inwoners van Barcelona kunnen door middel van deze feestelijke gebeurtenis op afstand hun cultuur herdenken en vieren. Maar niet alleen van oorsprong Japanse inwoners, ook de inwoners van Barcelona zijn inmiddels vertrouwd met de Japanse cultuur. Als je inwoner of bezoeker van Barcelona bent, aarzel dan niet en profiteer tijdens je verblijf in Barcelona van het bijwonen van dit evenement! In 2013 was deze viering in het Meliá Barcelona Hotel, gelegen naast de emblematische Avinguda Diagonal. Op het feestelijke programma stond de vertolking van een authentieke en typische Japanse dans door de Japanse Chieko Kojima speciaal voor deze viering.

Gerelateerd artikel: Feestdagen in Barcelona

Foto via Pixabay

Een ander middel om in Barcelona te genieten van de Japanse cultuur is het spelen van spellen. In de eerdere edities zijn bijvoorbeeld spellen als wanague georganiseerd. Je probeert hierbij ringen te  gooien en ze op een bord te laten blijven hangen. Ook is er ninin-baori, een leuke activiteit waarbij de ene persoon de ander probeert eten te geven, maar dan zonder zicht. Als je gedurende deze periode in een appartement in Barcelona verblijft, pik dan zeker deze Japanse viering mee. In 2013 vond deze aan het einde van januari plaats. Er waren toen ook Japanse wadaiko (drum) voorstellingen. Maar je kunt ook proeven van de Japanse mochi en – en dit mag je natuurlijk zeker niet vergeten tijdens het vieren van een Japans feest – er de traditionele sake drinken. Sake is een likeur die bekend is over de hele wereld en als je de smaak van sake nog niet kent, zal het na je eerste sake zeker niet de laatste zijn.

Heb je ooit het Japanse Nieuwjaar gevierd? Wat vond je het leukst?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter