blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Het Jardins de Pedralbes festival 2022 – wat je moet weten

openlucht muziekfestival
Geschreven door Daniella
Dit is de inhoud van 2022. Wil je alle actuele informatie over Festival de Jardins de Pedralbes 2023? Klik hier.

Al weer de 10editie van het Jardins de Pedralbes festival gaat plaatsvinden en er is een programma met zowel nationale als internationale artiesten. Het is een bijzonder festival waar je de muziek op een speciale manier ervaart door de locatie: de sprookjesachtige Jardins de Pedralbes. Het is een van de mooiste parken in de stad.

Wil je een onvergetelijk evenement meemaken? Dan delen we hieronder alle belangrijke details met je. Zo wordt kiezen voor een van de artiesten je lekker makkelijk gemaakt. 

Programma 10e Jardins de Pedralbes festival

Het Pedralfestival vindt plaats van 7 juni tot en met 24 juli 2022. Elke dag kun je van een andere artiest gaan genieten. Het programma van dit jaar is een combinatie van nationale muzikanten en grote internationale artiesten. Zie hieronder het programma:

programma jardins de pedralbes 2022

Programma Muziekfestival Jardins de Pedralbes 2022

Bij de meeste concerten gaan de deuren om 19 uur open, zodat je voordat het concert start al rond kunt kijken in de prachtige tuinen rondom het Pedralbes-paleis. De concerten starten vervolgens om 22 uur.

Kaartjes voor het Jardins de Pedralbes festival 2022

Kaartjes voor het evenement kun je kopen via de officiële website van het Jardins de Pedralbes festival. De prijzen variëren per sector in de tuin, maar hangen ook af van de artiest. Prijsen starten bij 28 euro en lopen daarna op.

Voor balieverkoop ga je naar de fysieke box office in Palau de la Virreina aan de Rambla 99. Dit kan tusen 10.00 en 20.30 uur. De organisatie van het Jardins de Pedralbes festival hameren erop dat je kaartjes via de officiële weg koopt.

Alle kaartjes die via een ander kanaal gekocht vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de organisatie. Op deze manier probeert men het doorverkopen van kaartjes tegen te gaan en zoals je begrijpt, gebeurt dit helaas veelvuldig bij populaire artiesten.

  • verhuurdiensten voor eigenaars van appartementen in barcelona

 

Voor bezoekers van het festival die jonger dan 16 jaar zijn, geldt dat ze een getekende machtiging bij zich moeten hebben en er moet begeleiding bij zijn. De machtiging kun je hier downloaden en daarna invullen. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis naar binnen met hun ouders.

Uit veiligheidsoverwegingen mag er geen eten of drinken meegenomen worden naar het festivalterrein en voor kaartjes voor mensen met beperkte mobiliteit kun je bellen met: 0034-933 632 510.

Boek jouw accommodatie voor het Jardins de Pedralbes festival 2022!

Hoe kom je bij het Pedralbes festival 2022?

De tuinen van het Pedralbes-paleis liggen aan de Avinguda Diagonal 686 in Barcelona. Als je van (ver) buiten de stad moet komen, zoek dan als eerste geschikte accommodatie. Je kunt een appartement voor een paar dagen in Barcelona zoeken dat dichtbij de tuinen ligt, maar een andere locatie in de stad die je interessant vindt is natuurlijk ook prima. 

Als je voor deze laatste optie gaat, is het goed te weten dat je met het openbaar vervoer prima naar de locatie kunt reizen. Zo is de dichtstbijzijnde metrohalte Palau Reial. Met de bus kun je de volgende lijnen pakken:

  • Lijnen: 7, 33, 63, 67, 75, 78, 113.
  • H6 – richting Z. Universitaria
  • E43 – richting Av. Barcelona – Major
  • V5 – richting Pedralbes
  • L14 – richting Rambla Marina – Mercat de Bellvitge
  • L79 – richting J. Morales Garrido – H. G. Parc S. Joan de D.
openbaar vervoer Barcelona - fiets en bus TMB

Foto via Unsplash

Voor wie een paar dagen in Barcelona verblijft, maar met eigen auto naar de stad komt rijden, zijn er diverse parkeermogelijkheden in de buurt. Er zijn bijvoorbeeld parkeergarages, zoals Parking UPC Campus Nord en Parking Saba.

Gerelateerd artikel: Over het openbaar vervoer in Barcelona

Algemene informatie over het Jardins de Pedralbes muziekfestival 2022

Zoals bij elk ander festival dat je gaat bezoeken, moet je van te voren wel wat dingen regelen en organiseren. De onderstaande informatie kan hierbij van pas komen:

  • Kom je van buiten de stad? Reserveer dan zo snel mogelijk je accommodatie in Barcelona. Gedurende de zomer is Barcelona een favoriete bestemming voor toeristen van over de hele wereld en dat betekent dat de beschikbaarheid snel zal afnemen.
  • De festivalorganisatie werkt samen met andere organisaties en verenigingen. Bij de ingang van het terrein staan bijvoorbeeld vrijwilligers van de Voedselbank. Heb je niet-bederfelijke etenswaren die je wilt doneren (in blik of olie) of kom je nog langs een supermarkt op weg naar het festival? Dan is de Voedselbank je zeer dankbaar voor elke bijdrage!
  • Ga op tijd naar de locatie, zodat je niet alleen het begin van het concert niet mist, maar ook de prachtig mooie tuinen rondom het paleis kunt aanschouwen. Je vindt er bijvoorbeeld de pergola die nog door Gaudi gebouwd is (met een smeedijzeren drakenkop) en de Hercules-fontein. Het is een geweldige locatie om wat herinneringen op foto vast te leggen. 

Nu hoef je alleen nog maar te kiezen welke van de concerten of artiesten je wilt zien.
Geniet van de festivals die dit jaar eindelijk weer plaatsvinden!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter