blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Stripboeken, spellen en verzamelobjecten in Barcelona

Geschreven door Daniella

Slechteriken en superhelden… De wereld van de science fiction en fantasie zit vol met spanning en avontuur. De verbeelding kent hier geen grenzen. Sommige verhalen en figuren zijn zo aanlokkelijk, dat we het gevoel hebben er zelfs een klein deel van uit te maken. In Barcelona zijn verscheidene plekken waar je stripboeken, replica’s, kleding en collectorsitems, maar ook spellen kunt vinden. Hieronder enkelen van de favorieten van ShBarcelona!

Gerelateerd artikel: Els Encants vlooienmarkt

Fantasy

Foto via Visualhunt

Dichtbij de Arc de Triomf vind je een fantasie / science fictionwinkel met verzamelobjecten en deze heet Fantasy. Hier vind je een flink aanbod aan replica’s uit films en TV-series, zoals The Simpsons en Dragon Ball. Ook vind je er spellen, plushen speelgoed en accessoires, zoals kleine sieraden uit The Hunger Games.

Locatie: Passeig de Sant Joan 1

Openingstijden: Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur.

Norma Comics

Norma Comics is wellicht wel de meest waanzinnige winkel in Barcelona. Star Trek kleding, Chewbacca zaklampen, replica’s van Lord of the Rings en Harry Potter items; Norma Comics heeft het allemaal! Het aanbod is duizelingwekkend en je voelt je meteen weer kind als je deze geweldige winkel binnen stapt. Het aanbod bevat onder andere boeken en verzamelitems van elke fantasie- en science fictionfilm en serie die je kent. Liefhebbers van stripboeken zullen verbaasd zijn door de ruime collectie die er te vinden is. En Manga fans zullen zich direct naar de benedenverdieping haasten, aangezien deze verdieping geheel aan dit genre gewijd is.

Locatie: Passeig de Sant Joan 9

Openingstijden: Van maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 20.30 uur.

Kaburi Rol & Games

Foto via Visualhunt

Kaburi Rol & Games biedt precies datgene wat de naam al zegt: een ruime keuze aan bordspellen, kaartspellen en rollenspellen. Ze hebben er ook T-shirts en miniatuurfiguurtjes, maar het gaafste in deze winkel is toch wel de eigen spelkamer. Hier komt iedereen samen om te spelen. Er is een kast vol met spellen die iedereen mag lenen. En de voorwaarden om spellen te mogen lenen zijn eenvoudig: koop iets in hun café – zoals een snack of iets te drinken – en in ruil daarvoor heb je een hele middag plezier!

Locatie: Passeig de Sant Joan 11

Openingstijden: Van maandag tot en met vrijdag van 10.30 tot 14.30 uur. En daarna weer van 16.00 tot 20.30 uur. Op zaterdag is de winkel open van 10.30 tot 21.00 uur.

Gerelateerd artikel: Tweedehands boeken in Barcelona

Freaks

Niet ver van Passeig de Sant Joan vind je Freaks. Dit is een winkel met voornamelijk stripboeken, maar je vindt er bijvoorbeeld ook DVD’s. Op de stripboekenafdeling zijn items te vinden van Daniel Clowes, Jim Woodring, Jeffrey Brown en Charles Burns. Op de boekenafdeling vind je boeken over make-up, zombiehandleidingen, Japanse kunst en logo’s. Als je op zoek bent naar iets spannends om te kijken kan Freaks je DVD’s aanbieden van TV-series als V, the Sin City films, tattoeage shows en nog veel meer. Als je liever investeert in verzamelobjecten zijn er o.a. Funko dolls te vinden, zoals Dracula, Frankenstein, Werewolf en the Creature of the Black Lagoon.

Locatie: Carrer d’Alí Bei 10

Openingstijden: Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.oo uur en van 17.00 tot 21.00 uur.

Libreria Gigamesh

Foto via Visualhunt

Libreria Gigamesh heeft een geweldig aanbod aan boeken en stripboeken. Je kunt er kiezen uit de belangrijkste namen uit de Sci-Fi en fantasiewereld, zoals George R. R. Martin, Frederic Brown, Jack Vance, Tim Powers en Harry Harrison. Ze hebben ook enkele verzamelobjecten tentoongesteld, maar het leesmateriaal is toch hun sterkste punt. Het personeel bij Gigamesh heeft een geweldig gevoel voor humor en dat merk je ook meteen als je op “Librería” klikt en de pijlen op de kaart volgt. Zo kom je namelijk echt in de winkel terecht en kun je een aantal karakters tegenkomen, zoals: Deadpool, Stormtrooper, Darth Vader in een casual T-shirt en Guy Fawkes.

Locatie: Carrer Bailèn 8

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.30 uur.

Kijk voor je naar een van deze winkels vertrekt, altijd even op de website of de openingstijden nog hetzelfde zijn!

*Hoofdfoto door JD Hancock via Visualhunt

Wat verzamel jij graag?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter