blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Día del Niño – de Dag van het Kind in Barcelona

Geschreven door Daniella

Kinderen zijn onze toekomst, het zijn de mensen die de wereld een betere plek zullen gaan maken. En je jeugd of kindertijd is een cruciaal moment in je leven, doordat je je dan ontwikkelt tot volwassene. Het emotionele, psychologische en morele zaadje dat in elk individu geplant is, moet gekoesterd en verzorgd worden, want kinderen zijn net klei:  ze vormen zich naarmate ze ouder worden. En niet alleen ouders en familie, maar de hele samenleving verwacht uiteindelijk verantwoordelijke, vriendelijke en emotioneel stabiele volwassenen. Niet alleen vanwege het belang van de kindertijd in het leven van elk individu, maar ook vanwege die voor de maatschappij in het algemeen, wordt de Dag van het Kind in Barcelona gevierd op 15 april. Vandaag zal het team van ShBarcelona je enkele​​ ideeën geven over hoe je die dag met je kinderen op een goede manier in kunt vullen.

Gerelateerd artikel: Schaatsen in Barcelona

Hoe kun je de Dag van het Kind met je kinderen doorbrengen?

Foto via Pixabay

De Dag van het Kind is een dag die de rechten van elk kind onder de aandacht wil brengen en het belang dat zij hebben in de samenleving wil benadrukken. Deze dag wordt over de hele wereld gevierd, hoewel op verschillende data, afhankelijk van het land of de regio waar je je bevindt. Het belang van de kindertijd tijdens deze speciale dag is inmiddels duidelijk, maar de oorsprong minder. Het begon namelijk na de Tweede Wereldoorlog, door de ingrijpende gevolgen die het had gehad op de burgerbevolking. En uiteraard had de oorlog ook zo zijn effect op de meest kwetsbaren: kinderen. In Barcelona kun je van alles ondernemen om deze dag samen met je kinderen te herdenken en te vieren, zoals een dagje in het Museum van de Wetenschap, ook wel ​​bekend als het CosmoCaixa. Dit museum heeft tot doel om de wetenschap en kinderen/jongeren dichter bij elkaar te brengen. Ze doen dit op een interactieve en didactische manier, waardoor ze èn plezier hebben èn tegelijkertijd iets leren. Het museum heeft een aantal permanente tentoonstellingen en een interessant, ondergelopen bos, een nabootsing van het Amazonegebied, waarmee kennis overgebracht wordt en alle schatten van dit unieke ecosysteem ontdekt kunnen worden. Daarnaast laat het planetarium kinderen alles over de wonderen van het universum zien. Er zijn ook workshops en diverse, tijdelijke tentoonstellingen.

Gerelateerd artikel: Kinderoppas in Barcelona

Foto via Pixabay

Een ander optie – en een waar je meteen favoriet mee wordt bij je kinderen – is de dag doorbrengen in Pretpark Tibidabo. Dit amusementspark is het oudste in Barcelona ​​en hoewel het ook het enige is, kun je nog steeds de magie van een oud pretpark er in terugzien. Het ligt op de top van de Collserola berg, dat je een prachtig uitzicht op de stad Barcelona biedt. Dit park heeft alles wat je nodig hebt om een ​​geweldige dag te beleven, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Tot slot kun je ook nog een ​​wandeltocht maken, door één van de routes op de Collserola berg te volgen. Om het feest helemaal compleet te maken, neem je een goed gevulde picknickmand mee. Bij het reservoir van Vallvidrera, een prachtige plek in de natuur waardoor je zelfs even vergeet dat je in Barcelona bent, breng je de middag door. Zoals je kunt zien is er in Barcelona van alles met kinderen te doen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent, of heb zelf genoeg fantasie om er een heerlijke dag van te maken.

Wat ga jij met kinderen in Barcelona doen tijdens de Dag van het Kind?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter