blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Wat te doen in Barcelona op de Dag van de Grondwet 2019

schaatsen op het ijs van dichtbij
Geschreven door Daniella

Op 6 december viert men in heel Spanje de Dag van de Grondwet, een feest ter herdenking van het referendum dat in 1978 plaatsvond en de dag waarop de huidige Spaanse grondwet, na vier decennia onder Franco’s regime, massaal werd goedgekeurd.

De grondwet die veertig jaar geleden is aangenomen, is vandaag de dag nog steeds van kracht en heeft plaatsgemaakt voor een democratie. Hierdoor is Spanje één van de negentien democratische landen ter wereld geworden.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je bijpraten over wat je kunt doen in Barcelona tijdens deze vrije dag. Geniet van een extra lang weekend, want dit jaar valt 6 december – heel fijn – op een vrijdag.

Gerelateerd artikel: Feestdagen in 2019

Geniet van de Dag van de Grondwet in Barcelona

Kerstmarkt van Santa Llúcia

kerstdecoraties witte huisjes met rode linten

Foto via Pixabay

De belangrijkste kerstmarkt in Barcelona is de Mercat de Santa Llúcia. Deze kerstmarkt is ongetwijfeld een van de oudste en meest diepgewortelde kersttradities en – voor zover bekend – heeft deze in 1786 voor het eerst plaatsgevonden.

Een groot aantal ambachtslieden met kerstartikelen neemt deel aan deze kerstmarkt en hierdoor kan de kerstmarkt van Santa Llúcia inmiddels al meer dan 200 jaar bestaan.

Op deze kerstmarkt kan jong en oud genieten van bijzondere kerstfiguren, kerstlampjes, kerstbomen en alles wat je nog meer kunt bedenken om een kerststal te vullen.

De Fira de Santa Llúcia vindt plaats aan de Avinguda de la Catedral i Plaça Nova in de Catalaanse hoofdstad, in het hartje van de Gotische wijk.

Je treft een mooi plaatje aan, met de verlichte voorgevel van Barcelona’s kathedraal en de nabijheid van Plaza Sant Jaume. Hier staat meestal een grote, versierde kerstboom.

Op ijs schaatsen in Barcelona

Hoewel je natuurlijk het gehele jaar door kunt schaatsen op een schaatsbaan, is het in de winter als het kouder is toch leuker om te doen. En of je nu een geoefend schaatser of nog een beginneling bent, schaatsen met het hele gezin, met vrienden of familie zorgt voor een gezellige invulling van de dag.

Skating Club Barcelona ligt in het district l’Eixample aan de Carrer de Roger de Flor 168. Het is een schaatsbaan die al tientallen jaren bestaat, waardoor het al lang voor alternatieve vrijetijdsbesteding in Barcelona heeft gezorgd. Met schaatsen combineer je een fysieke activiteit met balans en techniek. En zoals met veel zaken geldt: hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt!

Gerelateerd artikel: Catalaanse dorpsfeesten in augustus

Warme chocolademelk drinken bij Granja Dulcinea

warme chocomel met slagroom

Foto via Pixabay

Bij koud weer snakken we vaker naar iets warms. Naar Granja Dulcinea gaan voor een heerlijke, warme chocolademelk is dan ook een goed idee, want je kunt én iets lekkers drinken, én een hapje eten en over de gezellig drukke Ramblas wandelen.

In het midden van de 20e eeuw is Granja Dulcinea geopend en het is een van de beroemdste chocoladewinkels in Barcelona. Het werd opgericht door Juan Mach en Elvira Farràs.

Duizenden klanten zijn er langs de tafeltjes gelopen en het water liep ze in de mond bij het zien van al die heerlijke chocolade. Als het buiten koud is, biedt chocomel immers altijd troost.

Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten totdat het weer gaat vriezen in Barcelona, die chocolademelk kun je ook nu al gaan proeven. Het is heerlijk met een toefje slagroom, maar bij Granja Dulcinea kun je ook van diverse soorten thee, koffie, brood, andere zoetigheid of een ontbijtje genieten.

Wat is nog meer leuk om op de vrije dag van 6 december te doen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter