blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

De beste ijssalons in Barcelona

Geschreven door Daniella

Een ijsje eten is in de zomer een van de meest alledaagse dingen die je kunt doen. IJsjes zijn lekkernijen die je meestal als toetje of als tussendoortje eet, om lekker af te koelen op een warme zomerdag. Er zijn natuurlijke ijsjes van vruchtensappen en er is roomijs met echte room of schepijs. Over het algemeen kun je wel stellen dat ijs zoet is, hoewel er ook zoute soorten ijs zijn en er bestaat zelfs veganistisch ijs en gluten- en lactose-vrij ijs. Alle soorten en smaken zijn er om iedereen van een smakelijk ijsje te kunnen laten genieten en vandaag zal ShBarcelona je in dit artikel graag meer vertellen over de beste ijssalons in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De lekkerste sapjes in Barcelona

Ontdek het beste ijs in de Catalaanse hoofdstad

Foto via Pixabay

IJssalons zijn in Barcelona meestal een mix van goede ingrediënten, ruime kennis en originaliteit. Neem de proef op de som maar eens bij Heladería Palau, gelegen naast het prachtige Palau de la Música in Barcelona. De ligging van Heladería Palau maakt het de ideale ijssalon voor een tussendoortje in Barcelona, als je een bezoek aan het muziekpaleis brengt. Daarna nog even langs Liceu of de Arc de Triomf, of een wandeling maken door El Born, langs de Ramblas en Plaça Catalunya en dan heb je ongetwijfeld de meest karakteristieke gebieden van de Catalaanse hoofdstad gezien. De ijsjes van ijssalon Heladería Palau zijn 100% ambachtelijk en je krijgt het hele jaar door verschillende soorten smaken. Aangezien gezond eten niet alleen in de mode is, maar een gezonde levensstijl op iedereen een gunstig effect heeft, zijn de ingrediënten en vruchten van Heladería Palau puur natuurlijk. Het enige conserveringsmiddel is de kou van het invriezen. Het ijs dat ze hier scheppen is geschikt voor coeliakiepatiënten (glutenvrij) en er is ook een uitgebreide keuze uit veganistisch (lactosevrij) en suikervrij ijs.

Gerelateerd artikel: Restaurants met lichte zomermaaltijden

Foto via Pixabay

Een andere goede ijssalon is Dino. Hier proef je heerlijk ijs, gemaakt volgens traditioneel Italiaans recept, met natuurlijke en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die van topkwaliteit zijn. Het ambachtelijke bereidingsproces en de research die de ijsexperts doen, maken van jouw ijs een ware delicatesse. Je proeft zeker de ervaring en liefde in het ijs terug. De laatste ijssalon die we nog aanbevelen is Gelateria Giovani, waar je ijssmaken kunt vinden als Ferrero Rocher, mango, Nutella, citroen, Aftereight, kiwi, banaan, Bounty, dulce de leche, ananas, brownies en nog veel meer… Je kunt hier ook lekkere wafels en crêpes eten en van heerlijke smoothies, slush puppies, ijscoupe’s, horchata’s en taarten genieten. Zoals je ziet zijn er vele, goede ijssalons in Barcelona. De drie voorbeelden in dit artikel willen we benadrukken vanwege hun kwaliteit en de aanwezige ervaring in de ijssalon, maar ook vanwege hun uitgebreide assortiment en goede ingrediënten, die volledig natuurlijk zijn. Dus zelfs als je last hebt van coeliakie, veganist of diabeticus bent, of gewoon wilt genieten van een heerlijk en verfrissend ijsje, dan is een van deze drie ijssalons zeker de moeite waard.

Welke andere ijssalon in Barcelona kun je nog aanbevelen? En waarom?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter