blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

De theaters aan de Avinguda del Paral·lel

Zelfs als je nieuw bent in Barcelona, is het waarschijnlijk dat je al van Avinguda del Paral•lel hebt gehoord (ook wel in het Spaans bekend als Avenida Paralel). Deze enorme straat doorkruist een aantal belangrijke wijken, waarmee het El Raval van Poble Sec scheidt. En de straat loopt van Montjuïc tot Plaza Espanã. Bekend vanwege het grote aantal culturele activiteiten die het biedt, is Avinguda del Paral•lel de thuisbasis van enkele van de beroemdste theaterlocaties in Barcelona. ShBarcelona vertelt je meer over de theaters aan de Avinguda del Paral•lel.

Gerelateerd artikel: Ontdek Passeig de Gràcia

Legendarische theaters in Barcelona

Foto via Visualhunt

Direct naast de beroemde nachtclub van Sala Apolo is Teatre Apolo een plek met meer dan 100 jaar geschiedenis en in 1904 werden haar deuren voor het eerst geopend. Toen het in 1991 verbouwd is kreeg het een capaciteit van 1000 plaatsen, waarmee het één van de grootste theater van Barcelona werd. Hier moet je zijn als je op zoek bent naar de meest geavanceerde operettes, opera’s of musicals met producties zoals Sweeney Todd, Jesus Christ Superstar, We Will Rock You, Cabaret, Fame, HAIR en Michael Jackson King of Pop.

Locatie: Av. Del Paraŀlel 59

Teatre Victòria is één van de populairste theaters in Barcelona en het is open sinds 1916. In de afgelopen jaren heeft het zowel de lokale bevolking als toeristen de mogelijkheid gegeven om wereldberoemde musicals zoals Grease en Spamalot te zien. Ook nationale producties zoals de beroemde La Família Irreal (De Onwerkelijk Familie) – een satirisch portret van de Spaanse koninklijke familie –  waren er te zien.

Locatie: Av. Del Paraŀlel 67

Foto via Visualhunt

Teatre Condal is sinds de opening in 1903 een hoofdrolspeler in de culturele scène van Barcelona en het is bijna alleen bestemd voor komedie. Het  is onlangs gerenoveerd en gemoderniseerd en daarmee blijft het een essentieel onderdeel van de promotie en evolutie van de theaterkunst in Barcelona.

Locatie: Av. Del Paraŀlel 91

Als laatste, maar zeker niet de minst belangrijke van alle theaters aan de Avinguda del Paral•lel, is er BARTS (Barcelona Arts on Stage). Het is een dynamisch centrum voor allerlei culturele activiteiten en het is een essentieel onderdeel van de kunstomgeving van Barcelona. Dit is overigens ook een populaire plek voor concerten.

Locatie: Av. Del Paraŀlel 62

Gerelateerd artikel: De beste kuuroorden en wellness-centra in Barcelona

Theaters in het verleden

Foto via Visualhunt

Niet elk legendarisch theater aan de Avinguda del Paral•lel heeft de tand des tijds doorstaan. Teatre Olimpia, Teatre del Talia, Teatre del Cómico en Teatre del Circo Olympia hebben, ondanks dat ze niet meer bestaan, allemaal een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van podiumkunsten in Barcelona en zelfs in heel Catalonië. Zonder hun bijdrage zou de culturele sector in de stad niet zijn wat het nu is: een breed en rijk aanbod van producties die zowel de lokale bevolking als toeristen in vervoering brengen.

*Hoofdfoto door Diari La Veu via Visualhunt

Naar welk theater ga jij het liefste?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter