blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Zomer

Geschreven door Jarron

De zomer is weer begonnen in Barcelona. Langzaam maar zeker ontwaakt de stad uit haar winterslaap en komt iedereen uit zijn holletjes gekropen. De huizen uit, de straat op. Bomen staan volop in bloei en bleke huiden zuigen de zonnestralen gretig naar binnen. Op La Rambla vermenigvuldigen de toeristen zich in een evenredig tempo met de schuchter om zich heen kijkende straatverkopers die nagemaakte Gucci tassen en bijna-echte Nikes aan de flanerende meute proberen te slijten. Als in de verte de Guardia Urbana verschijnt schieten ze als insecten uit elkaar, ondergronds, de metro in opzoek naar een nieuwe uitvalsbasis. ShBarcelona deelt graag meer over de zomer in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Naar het strand in Barcelona en omgeving

La Barceloneta

barceloneta

Foto via Visualhunt

Op het strand bij La Barceloneta springt het contrast in het oog. In het zand zitten hordes mensen, voornamelijk Engels sprekenden, gekleed in zwembroek of bikini, sommigen vrijwel naakt. Op de boulevard lopen de Barcelonezen in lange broek voorbij, overhemd dichtgeknoopt en stropdassen strak om de nek, een enkeling draagt een colbert. De thermometer geeft negentwintig graden aan. Ze kijken enigszins radeloos naar de gedaanten op het strand. Vermoedelijk loopt er een rilling van hun kruin over de ruggengraat naar hun stuitje. Om hen heen slalommen fietsers, skateboarders, segways en hardlopers. Iets verderop op het strand proberen jongens elkaar af te troeven op een uit de kluiten gewassen speelrek. Tevreden kijken ze naar hun spierbundels. Aandacht voor de toekijkende dames lijken ze niet te hebben.

Parc della Ciutadella

Ciutadella

Foto via Visualhunt

In het Parc della Ciutadella liggen verliefde stelletjes in het gras met elkaar te vrijen. Naast ze zijn cocktailshakers in spe in de weer met plastic flessen om te oefenen voor de nacht die komen gaat. Kinderen rennen zonder te kijken achter een bal aan en oude mannetjes rusten om de honderdvijftig meter uit op een bankje. Met hun mouw vegen ze de zweetdruppels vlak onder de rand van hun arbeiderspet van het voorhoofd af. Een Pakistaans uitziende man met borstelige snor vraagt aan passanten of ze ‘cerveza, beer, amigo’ willen. De meesten schudden traag hun hoofd zonder iets te zeggen. Bij het verlaten van het park staat een kleine menigte toe te kijken bij een stel dat acrobatische kunstjes oefent.

Gerelateerd artikel: De beste tapasbars in Barceloneta

Street

Foto via Visualhunt

Als de zon ondergaat verplaatsen mensen zich massaal naar de barretjes en restaurants in een van de vele smalle straten van de stad. Onder gedimd licht worden cocktails met moeilijke namen gedronken en op aluminium terrassen worden vettige tapas gedeeld totdat er niets meer bijpast. Pas ver na middernacht begint de stad tot rust te komen. De straten zijn leeg, rolluiken naar beneden en op een enkel licht achter een raam na dat verraadt dat er nog mensen wakker zijn, ligt iedereen te slapen. Morgen is het weer zomer.

Wat is jouw favoriete plek in de zomer? Heb je nog goede tips?

Over de auteur

Jarron

Jarron Kamphorst studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universitat Autònoma de Barcelona en is daarna nooit meer vertrokken uit de stad. Momenteel werkt hij als freelance journalist en schrijver.

Laat een reactie achter