blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Wat is er in 2019 met Halloween in Catalonië te doen?

grote oranje pompoen in kistje met kleine pompoenen eromheen
Geschreven door Daniella

Halloween is een van de meest spannende en leuke feesten in Barcelona. Halloween is oorspronkelijk afkomstig uit Angelsaksische landen, maar inmiddels wordt het bijna over de hele wereld gevierd. Het vindt plaats in de nacht van 31 oktober op 1 november en 1 november is dan Allerheiligen.

Je kunt het Halloween-feest op allerlei manieren vieren en dus doen we graag een aantal interessante voorstellen. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona ingaan op wat je in 2019 in Catalonië allemaal kunt doen met Halloween.

Gerelateerd artikel: Halloween en de Castañada; overeenkomsten en verschillen

Ideeën voor Halloween in Catalonië

Pure angst beleven in Horrorland

pompoen en twee witte spookjes

Foto via Pixabay

Als je lekker bang gemaakt wilt worden deze Halloween, ga dan naar Horrorland, dat in de stad Cercs in de Berguedà regio in de provincie Barcelona ligt. Het eerste horrorpark in het zuiden van Europa heeft deze Halloween 11 angstaanjagende attracties en een hoop nieuws.

Je angst aan laten jagen kan hier van 4 oktober tot 16 november en het zal een happening met veel schrik zijn, waarbij je in verschillende interactieve scenario’s en escape rooms terecht komt. Sommige zijn zelfs erg extreem, want het beleven van je eigen begrafenis is nou niet iets wat je elke dag doet…

Park PortAventura, een mysterie voor alle leeftijden

Al vanaf 21 september kun je in Park PortAventura Halloween ervaren. Het is een feest waar mysterie en angst de boventoon voeren.

Loop door donkere gangen, ontdek hoe de personages van Sesamstraat in ParkAventura Halloween vieren, of proef gerechten waar de rillingen van over je rug gaan tijdens een heerlijke avond in het park.

Je zult tijdens Halloween in PortAventura gegarandeerd een aantal keren goed schrikken en verrast worden! Het park is van 21 september tot 17 november 2019 omgetoverd in een park vol griezels en gruwels, maar het is gelukkig wel geschikt voor alle leeftijden.

Gerelateerd artikel: Feestdagen in 2019

Ideeën voor Halloween in Barcelona

Griezelen in Poble Espanyol

pompoen met drie hondjes in witte lakens

Foto via Pixabay

Van 1 tot en met 3 november is Poble Espanyol de meest angstaanjagende plek in Barcelona die je je maar kunt voorstellen, want er is Halloween! Kinderen en volwassenen kunnen door de straten van Poble Espanyol wandelen en het decor is aangepast met angstaanjagende taferelen. Verder zijn er diverse activiteiten met Halloween, zoals een speurtocht met monsters, een wedstrijd wie het engste Halloween-kostuum heeft, een griezeltocht, een enge verhalenmarathon…. en nog veel meer verrassingen!

Er zijn ook foodtrucks waar je kunt genieten van heerlijke snacks en op het plein staan kraampjes die uitnodigen om eens lekker te komen snuffelen. Er worden verhaaltjes verteld voor de allerkleinsten en er is speelgoed.

Verkleed je als heks of tovenaar, zombie, spook, mummie, skelet of een favoriet – maar angstaanjagend – personage en kom samen met familie of vrienden naar het mooiste Halloween-feest van het jaar. Het wordt een geweldig spannend uitje.

La Tienda de los Horrores in het theater voor Halloween

“The Little Shop of Horrors” (de Kleine Horrorwinkel) is een horror/comedy/rock musical van Howard Ashman met muziek van Alan Menken en de musical is geïnspireerd op een film van Roger Corman met het script van Charles Griffith. De musical ging in 1982 Off-Off Broadway in première en heeft vijf jaar ononderbroken in New York gespeeld.

De productie wordt geleid door Àngel Llàcer en Manu Guix. De montage blijft trouw aan het orginele script, hoewel de Skid Row uitstraling je aan een toekomstige ‘Blade Runner’ doet denken.

Een tunnel van terreur in het midden van Barcelona

Wil je een echte nacht van terreur beleven? Kom dan naar de wijk Trinitat Vella. De avond van 31 oktober 2019 kun je tussen 20 en 22 uur de tijdtunnel Juego de Trinis in. Een fysicus heeft een tijdmachine gemaakt, maar er is een kernexplosie geweest. De enorme ramp zorgt ervoor dat de geschiedenis verandert, waardoor je de meest monsterlijke figuren te zien krijgt. Op de website van Guía de Barcelona vind je meer info.

Korte horrorfilms in Antic Teatre

Het laatste voorstel voor Halloween vindt plaats in Ciutat Vella en dit betreft X Festival, waar geweldige – maar korte – horror films in het Antic Teatre vertoond worden. Het wordt ook wel The Antic Horror Picture Show genoemd. Uit alle deelnemende films worden de Prijs voor de Beste Korte Film en de Publieksprijs gekozen.

Wat ga jij deze Halloween doen? Heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter