blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Catalaanse gewoonten en tradities

Carnaval in Barcelona

Geschreven door Daniella

Het carnavalsfeest is een van de leukste feesten van het jaar. Je vermomming vraagt altijd om een groot gevoel voor humor en creativiteit. En je voorbereiden op de carnaval is een welkome activiteit tijdens de donkere dagen van het jaar. Met carnaval zie je praalwagens en optochten met muziek en als kinderen en jongeren overdag in vermomming naar school gaan, zie je ze verkleed op straat. ’s Nachts vermommen en verkleden ook volwassenen zich om te feesten en vaak vindt dit plaats in het weekend. Vandaag vertelt ShBarcelona je in dit artikel over carnaval in Barcelona in 2019.

Gerelateerd artikel: Make-up winkels in Barcelona

Verkleed jezelf met carnaval 2019 in Barcelona

Foto via Visualhunt

Carnaval wordt gevierd vóór de christelijke vastentijd, die op Aswoensdag begint. Het vindt plaats tussen februari en maart, met variabele data afhankelijk van elk jaar. Meestal begint het op donderdag en eindigt het op de daarop volgende dinsdag. De meest traditionele activiteiten zijn optochten, waarbij men verkleed is, er gedanst wordt en er carnavalsmuziek gedraaid wordt. In delen van Spanje zie en hoor je chirigota’s of humoristische coupletten met een dosis ironie over actualiteiten. Het kenmerk van carnaval is losbandigheid en plezier, om op deze manier de offers die zullen plaatsvinden tijdens de vastentijd – een tijd van herinnering, zuivering en verlichting – te kunnen dragen. Vroeger werden de verkleedpakjes en outfits altijd vergezeld door maskers. Op deze manier werd de identiteit van de deelnemer bewaard. Deze gewoonte is helaas verloren gegaan en mensen die zichzelf verkleden, doen dat meestal zonder schmink of masker.

Ben je op zoek naar de beste vermomming voor carnaval 2019? Dan heeft het team van ShBarcelona een aantal ideeën om je dit jaar te verkleden. Als je fan bent van horrorfilms, kun je ervoor kiezen om jezelf te vermommen als een duivelse non, zoals de hoofdrolspeelster van ‘La Monja‘, van regisseur Corin Hardy. Je kunt ook een pak kiezen, dat dit jaar waarschijnlijk voor opschudding zal zorgen: Donald Trump. Een ander alternatief is om jezelf te vermommen als een van de hoofdrolspelers van The Game of Thrones, de serie die de laatste jaren goed scoort. En als je van plan bent om als gezin verkleed te gaan, kun je The Incredibles kiezen.

Gerelateerd artikel: Els Encants vlooienmarkt

Foto via Visualhunt

Als er één plaats is waar carnaval op een zeer intense manier wordt gevierd in Barcelona, dan is het op de markten van Barcelona. Dit jaar organiseren alle markten in de Catalaanse hoofdstad tussen 28 februari en 5 maart een reeks evenementen om te genieten van dit leuke feest. Zoals elk jaar zal een van de gemeentelijke markten van Barcelona van start gaan. Daar zal Prins Carnaval met zijn gevolg vanaf ongeveer 10.30 uur zijn rondgang maken. Je kunt er dansen, ontbijten (met ei, worst, tortilla’s en varkenszwoerd) en daarna de best ingerichte marktkraam kiezen, waarbij de traditionele Pebrot d’or prijs wordt overhandigd. Na deze start van het carnaval zullen er activiteiten bij alle andere markten in de stad zijn.

Wat ga je doen met Carnaval? Heb je al een vermomming?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter