blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

De lekkerste zomerse vermouts in Barcelona

glas vermout op houten bar
Geschreven door Daniella

Een vermout is een versterkte wijn die gewoonlijk als aperitief vóór de maaltijd wordt gedronken. Meestal drink je een vermout in het weekend en het betekent vooral dat je een aperitief gaat pakken, niet zozeer dat het ook werkelijk de versterkte, kruidige wijn hoeft te zijn.

Een vermout drinken of aperitiefje pakken is onderdeel van de mediterrane cultuur en bijna alle bars serveren het dan ook. Sommigen drinken één glas vermout, anderen drinken er graag meer. En meestal wordt het vooraf aan of bij de lunch besteld, omdat het je eetlust schijnt op te wekken.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de lekkerste zomerse vermouts en waar je die kunt drinken.

Gerelateerd artikel: Rustige terrasjes voor een lekker drankje

De beste vermouts in Barcelona

twee glazen vermout met tapas

Foto door BCNinternet via Visualhunt

Vermout is een wijn versterkt met aromatische planten en kruiden en het wordt meestal als aperitief gedronken. De ingrediënten zijn witte wijn, alsem en andere kruiden die het een bepaalde bitterheid geven.

De wijn is van Europese oorsprong en door het speciale aroma past het perfect bij hapjes of kleine gerechten die je tijdens een aperitief serveert. Over het algemeen zijn er twee typen vermout te vinden: rode en witte.

De rode vermout is afkomstig uit Italië en deze is zoeter. De witte vermout is van Franse oorsprong, is daarentegen droger en heeft een hoger alcoholgehalte.

In culturen rond de Middellandse zee wordt vaak een aperitiefje gedronken en daarbij wordt het drankje meestal vergezeld van kleine hapjes, zoals kokkels, mosselen of ansjovis, of typische, gefrituurde tapas, zoals Spaanse kroketjes, inktvisringen of patatas bravas.

Een andere klassieker onder de mediterrane hapjes is de bekende ‘ensaladilla rusa’ of Russische salade, die koud geserveerd wordt met een paar stukjes stokbrood. Meestal bestel je de kleine gerechtjes en vermout op een dag dat je lekker kunt ontspannen, zoals een dag in het weekend of feestdagen.

Familie of vrienden mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Gerelateerde artikel: De beste terrasjes met prachtig uitzicht op Barcelona

diverse flessen vermout

Foto door Trevor.Huxham via Visualhunt

De zomer is een ideaal moment om te genieten van gastronomische hapjes in combinatie met een vermout, want je bent op vakantie en dus ontspannen. Het biedt je de mogelijkheid om lekker wat tijd door te brengen met je dierbaren.

Kortom, genieten van een goede vermout met Barcelona als hoofddecor is dan ook een perfecte besteding van je middag. Er zijn veel plekken in Barcelona waar je kunt genieten van een heerlijke vermout.

We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Als eerste is er La Cuina d’en Garriga, gelegen in de wijk La Dreta de l’Eixample. De keuken is altijd open en het is een bijzondere plek waar je kunt genieten van een van de beste vermouts in de Catalaanse hoofdstad.

De tapas zijn waanzinnig en ze worden gemaakt van topkwaliteit ingrediënten. Daarnaast kun je ook terecht bij Lata Berna, in de wijk Vila de Gracia. Veel van de gerechten worden in kleine potjes of pannetjes geserveerd, zoals stoofpotjes of aardappelgerechten, en alles is uitstekende bereid.

Daarnaast staan ze bekend om het gebruik van het merk Espinaler. Hun tapas zijn gevarieerd en heerlijk van smaak. Probeer hier de steak tartaar en patatas bravas maar eens. Tongstrelend! Als laatste bevelen we La Fábrica del Vermutillo aan.

Dit is een plek die de vermout van vroeger centraal stelt en deze gaat prima samen met de overheerlijke gerechtjes die ze hier serveren en het vintage interieur. Het ligt aan Carrer de Valencia, in de wijk l’Antigua Esquerra de l’Eixample.

Wat is jouw favoriete plek in Barcelona voor het drinken van een lekkere vermout?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter