blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Ken jij telefoonnummer 010 al? Deze gratis dienst kan je enorm helpen!

telefoons op een rijtje
Geschreven door Daniella

Wanneer je een nieuwe stad bezoekt of je er gaat vestigen, ben je vaak overweldigd door de formaliteiten. Er zijn meestal meer vragen dan antwoorden, vooral bij de basisprocedures die doorlopen moeten worden.

Om de vele expats die naar Barcelona komen gerust te stellen, is er een gratis telefoonnummer dat je kunt bellen. Het telefoonnummer 010 bestaat nu al een aantal jaren en het is de perfecte manier om je vragen omtrent gemeentelijke voorzieningen, evenementen of andere gemeentelijke dienstverlening beantwoord te krijgen.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over deze gratis dienstverlening per telefoon.

Gerelateerd artikel: Noodgevallen in huis

Ontdek de mogelijkheden van 010

lachende dame met headset in call center

Foto via Pixabay

Barcelona_010 is een dienst die wordt beheerd door het Dienstverleningsloket van de gemeente Barcelona en het is bedoeld om burgers te helpen bij al hun vragen over de stad Barcelona.

Vragen die telefonisch door deze dienst beantwoord kunnen worden, gaan over:

  • Evenementen en activiteiten in de stad met hun adressen, data, tijden en kaartverkoop
  • Adressen, telefoonnummers en openingstijden van gemeentelijke voorzieningen en diensten
  • Algemene informatie m.b.t. de meest voorkomende gemeentelijke procedures

Voor alle vragen tijdens je verblijf over diensten, klachten, of het communiceren van incidenten in de stad, kun je via de website www.bcn.cat contact opnemen en de vereiste velden invullen om je vraag of opmerking kwijt te kunnen.

Voor telefoonnummer 010 moest aanvankelijk betaald worden, maar vanaf 1 april 2017 heeft de Generalitat deze dienst in zijn begroting opgenomen. Vanaf die tijd werd het telefoonnummer gratis en het is vanaf 31 januari 2017 in het BOE (Boletín Oficial del Estado) opgenomen.

Telefoonnummer 010 is een gemeentelijke en algemene informatiedienst over voorzieningen, evenementen en diensten in het grootstedelijk gebied van Barcelona. Als je in een andere stad woont die op onderstaande lijst voorkomt, kun je tegen normaal tarief contact opnemen met: 931537010.

Je kunt nummer 931537010 bellen vanuit: Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Montgat, Pallejà, El Papiol, El Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, San Boi, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat en Viladecans.

Gerelateerd artikel: Werk vinden en NIE aanvragen in Barcelona

telefoon met display en hoorn

Foto via Pixabay

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft de gemeenteraad van Barcelona dit belangrijke en nuttige telefoonnummer in gebruik genomen om je te helpen bij alle vragen en opmerkingen die er mochten zijn over gemeentelijke aangelegenheden.

Of je nu op zoek bent naar: informatie over concerten, locaties waar je entreekaartjes kunt kopen, procedures die je dient te doorlopen om je in te kunnen schrijven in de gemeente, een notaris, het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde bibliotheek of de entreeprijs van de Sagrada Familia… Bij 010 kunnen ze je bij al deze vragen verder helpen.

Het telefoonnummer is elke dag van het jaar bereikbaar van 7.00 tot 23.00 uur. Loop je nog rond met een vraag over de Catalaanse hoofdstad? Dan weet je nu welk nummer je kunt bellen.

Belangrijk: de website van de gemeente is in het Engels beschikbaar. Telefonisch is de dienstverlening echter nog vaak beperkt tot de Spaanse en Catalaanse taal.

Heb jij al eens met 010 gebeld? Hoe ging het gesprek?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter