blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Dekens en dekbedden kopen in Barcelona

slaapkamer - dekbedden kopen
Geschreven door Daniella

Als de temperatuur omlaag gaat gedurende de winter, is het heerlijk om in een zacht bed onder je dekbed te kruipen. Een deken is ook prima, maar een dekbed is nog comfortabeler.

Barcelona heeft over het algemeen milde winters met aangename temperaturen en hierdoor maakt het niet uit of je nu aan de kust in de wijk Barceloneta woont, of tegen de heuvels van Barcelona verblijft.

  • koop appartementen barcelona

 

Een deken, plaid of sprei van goede kwaliteit kan voldoende zijn om je in bed warm te houden. Vandaag praat ShBarcelona je dan ook graag bij over waar je quilts en dekbedden van goede kwaliteit kunt vinden, om beter uitgerust te raken tijdens koude winternachten.

Ontspannen onder zachte dekens en dekbedden

De echte winternachten dwingen je om er verschillende dekens in bed bij te pakken om het nog enigszins warm te krijgen. En natuurlijk leveren de Scandinaviërs – die gewend zijn aan lange, koude nachten – topproducten als je het hebt over lekker warm blijven.

Of dat nu voor op bed of voor op de bank is. Het comfort en de lichtheid van dekens en dekbedden maken ze efficiënter en comfortabeler, daarom gebruiken veel mensen dit type beddengoed.

roze slaapkamer met bed en nachtkast

Foto via Pixabay

Quilts, dekens of dekbedden bestaan meestal uit een aantal lagen die gevuld zijn. De vulling bestaat vaak uit dons en veren, hoewel er ook andere soorten vulling zijn. Dons en veren beschermen het beste tegen de kou.

Waar komt het dekbed vandaan?

Dit type beddengoed komt oorspronkelijk uit Scandinavische landen, waar het vermogen om warm te blijven van levensbelang is. Er zijn veel soorten dekens en dekbedden op de markt en de prijsverschillen liggen vooral aan het type vulling.

Appartement voor de lange termijn huren

Soorten dekbedden en hoe schoonhouden?

Synthetische dekbedden zijn het voordeligst en gemakkelijk te wassen in je eigen wasmachine. En het is zeker nuttig en praktisch als je je eigen textiel kunt reinigen.

wit en blauwe dekbedovertrek

Foto via Pixabay

Na het synthetische dekbed krijg je de vulling met veren, dat voor wat betreft de prijs nog iets gunstiger is dan dons.

Het verwarmt ook beter dan een synthetisch dekbed. Maar een veren dekbed kun je beter niet zelf in je wasmachine wassen en dus moet je het voor een reinigingsbeurt naar de stomerij brengen.

Gerelateerd artikel: Een kinderkamer inrichten

De warmste en beste vulling is dons. Het is licht, comfortabel, maar wel de duurste van de drie soorten vullingen. Dekbedden en dekens hebben veel voordelen, want ze zijn erg licht en warm, vergeleken met klassieke, wollen dekens.

vrouw in pyjama op bed met kop thee

Foto via Pixabay

Ze genereren minder allergieën dan wol, wat ideaal is voor mensen met allergische reacties op wol. Bovendien zijn dekbedden en plaids veelzijdiger dan echte dekens, want je kunt het dekbedovertrek vervangen en zo de stijl van het beddengoed aanpassen wanneer je maar wilt.

Bekijk de dienstverlening van ShBarcelona

Waar dekbedoverstrek in Barcelona kopen?

Elk seizoen heeft het beddengoed zijn eigen kleuren en prints. Ten slotte zijn dekbedden (of overtrekken) niet extreem duur, waardoor je makkelijk en vaak van sfeer kunt wisselen als je daar zin in hebt.

Ikea

Een van de experts in Scandinavische dekbedden en dekbedovertrekken is het Zweedse Ikea. Op de website vind je verschillende soorten dekbedden en hoezen, in alle kleuren en mogelijke prints. De temperatuur voor het wassen van een Ikea dekbed staat op het label.

fleurig dekbed

Foto via Pixabay

La Mallorquina

Een andere winkel waar je dekbedden en dekens van hoge kwaliteit zult vinden, is La Mallorquina. Zij hebben een uitgebreid assortiment om uit te kiezen. Voor een tweepersoons of eenpersoons dekbed in Barcelona kun je bij La Mallorquina prima slagen!

Amazon

Als je liever online koopt, aarzel dan niet om via Amazon te bestellen. Daar vind je allerlei dekbedden, dekbedovertrekken of losse kussenslopen tegen zeer betaalbare prijzen.

Waar koop jij je dekbedovertrek in Barcelona?
Deel jouw tip hoe je voorkomt dat je dekbed uit de hoes kruipt!

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter