blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

5 Redenen om te telewerken in Barcelona

telewerken in barcelona - vrouw aan laptop
Geschreven door Daniella

Je werkt in Ierland, maar wilt eigenlijk veel liever in Barcelona wonen. Komt deze situatie je bekend voor? Sinds de lockdown die vanwege Covid-19 heeft plaatsgevonden, horen we dit geluid steeds vaker.

Bij ShBarcelona zijn we ons ervan bewust dat telewerken inmiddels de normaalste zaak van de wereld is en daarom hebben we een aantal tips voor wie in Barcelona komt wonen en op afstand wil werken.

 • seizoenshuur barcelona

 

Barcelona: bestemming voor telewerken

Voordat de Corona-epidemie plaatsvond was Barcelona al een stad die graag bezocht werd door toeristen en reizigers die op doorreis waren. Barcelona is populair vanwege het klimaat met haar heerlijk temperaturen, de stranden die lekker dichtbij zijn en de ideale geografische ligging ten opzichte van de rest van Europa.

Sinds de pandemie zijn er echter veel minder toeristen en daarom is de stad op zoek naar nieuwe mogelijkheden. In plaats van toeristen – die maar een paar daagjes op bezoek komen – richt de stad zich nu op mensen die voor een tijdje in Barcelona willen blijven. Zij kunnen bij hun internationale bedrijf blijven werken, maar dit dan vanaf een andere locatie doen.

Er is geen quarantaineplicht meer tussen de landen binnen de Europese Unie en Barcelona wil digital nomads aantrekken die hier een tijd neerstrijken en vanuit hier hun werk doen.

telewerken in barcelona - laptops en scherm

Foto via Unsplash

Voordelen van telewerken vanuit Barcelona

Telewerken heeft diverse voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever. Er is een betere werken-leven balans, je geniet van flexibele werktijden, je bespaart geld, doelen worden sneller bereikt en de productiviteit gaat omhoog; en dit zijn nog maar enkele factoren die een positief effect hebben.

Telewerken in Barcelona heeft nog meer voordelen en die vind je niet zomaar in elke andere stad, namelijk:

1. Mediterrane leefstijl

De relaxte en prettige manier van leven in Barcelona zal elke reiziger aanspreken. De filosofie van het leven gaat hier hand in hand met lekker eten, flink wat plezier maken en met vrienden afspreken.

En als we het dan toch over de gastronomische geneugten hebben: Barcelona heeft maar liefst 29 restaurants die met een Michelinster bekroond zijn. Daarnaast zijn er tapasbarretjes en zijn er restaurants vanuit alle windstreken.

2. Ondernemende en technologische stad Barcelona

Als er iets zeker is wat de Catalanen betreft, dan is het wel hun ondernemende geest. Daarom werkt Barcelona als een magneet op bedrijven, startende ondernemingen en talentvolle medewerkers.

Het Mobile World Congress is bijvoorbeeld een van de kenmerkende evenementen van de stad. Tijdens het evenement komt de beste high tech samen vanuit alle delen van de wereld.

Barcelona is niet alleen een open en vriendelijke stad, maar ook een slimme stad. Zo is er 22@, een wijk waar bijna alle technologische bedrijven zich willen vestigen. Barcelona heeft ook een van de beste openbare Wifi-netwerken van heel Europa.

3. Culturele stad

Wat ook zwaar meetelt is de culturele invloed die Barcelona uitoefent. Het gaat hier zeker niet alleen om de Sagrada Familia of Park Guell van Antoni Gaudi, want er zijn daarnaast vele theaters en plekken waar je van het uitgaansleven kunt genieten.

4. Natuur en fietspaden

Alsof dat nog niet genoeg is, heb je in Barcelona meer dan 200 fietspaden. Je kunt er fietsen, wandelen en sporten. Dan heb je ook nog de boulevard en de stranden, waar je geen enkele auto zult tegenkomen.

Wat wellicht minder bekend is, is dat de stad omringd wordt door de Collserola bergketen en de Montjuic berg. Ben je je werkplek even beu? Dan kun je hier in de natuur ontspannen en je hoofd even lekker leeg maken.

5. Internationaal vliegveld

Vliegveld Josep Tarradellas Barcelona-El Prat is het op een na drukste vliegveld van Spanje en het is – met 1000 vliegbewegingen per dag – een van de meest bezochte vliegvelden van Europa.

dame aan computer telewerken

Foto via Pexels

De beste plekken in Barcelona voor wonen en werken

Hebben we je al overgehaald? Kom je naar Barcelona? Geweldig! Dan willen we je een aantal adviezen geven over waar je het beste in de stad kunt wonen, al hangt dit natuurlijk altijd van je persoonlijke wensen en eisen af.

Hoe dan ook, de beste wijken zijn die delen van de stad die per openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. Daarom is het centraal gelegen deel van de stad ideaal en we bedoelen dan met name de districten Ciutat Vella, Eixample, Gracia, Sant Andreu en Horta-Guinardo.

Elk van deze districten heeft een geheel eigen karakter. We noemen de volgende elementen:

Benodigde documenten om te kunnen telewerken vanuit Barcelona

Wanneer je in Barcelona komt wonen, moet je hier ook belasting betalen en dat betekent dat je je papieren op orde moet hebben. Dit zijn de stappen die je moet volgen om in Barcelona te kunnen wonen en werken:

📄 Dit zijn de stappen die je moet volgen om in Barcelona te kunnen wonen en werken:
 1. NIE-nummer aanvragen
 2. Je melden bij de Sociale Zekerheid
 3. Bankrekening openen in Spanje

 

uitzicht over barcelona

Foto via Pexels

Coworking locaties voor telewerken in Barcelona

Barcelona heeft diverse centrale plekken voor coworking. Dit zijn locaties waar expats, locals of reizigers een ruimte kunnen reserveren om te kunnen werken of overleggen.

Het is de ideale oplossing voor wie wil telewerken in Barcelona, zeker wanneer je maar af en toe hoeft te vergaderen of even aan je thuiswerkplek wilt ontsnappen.

We geven je hieronder een lijst van coworking plekken (of flexwerkplekken) in Barcelona:

 • OneCoWork (met kantoren aan de Via Laietana, Plaça Catalunya en in de haven van Port Vell)
 • Meet BCN
 • 021 Estudio
 • Loft Cowork Can Felipa
 • Gracia Work Center
 • Betahaus
 • MOB Barcelona

Homeworking of Workation vanuit Barcelona

Het laatste dat we nog willen melden is dat Barcelona Turisme een campagne is gestart die Workation heet. Deze campagne is erop gericht om dit type reiziger onder andere een ziektekostenverzekering, overeenkomsten met coworking locaties, tickets voor toeristische attracties en een aantal accommodaties in Barcelona aan te bieden.Homeworking of Workation vanuit Barcelona

De slogan van de campagne is: ‘Verplaats je bureau, verander je leven’ en dit alles met als doel de zonnige stad bij Europese telewerkers onder de aandacht te brengen. De campagne richt zich vooral tot digital nomads uit de UK, Frankrijk, België en Nederland.

Geraadpleegde bronnen:

Zou jij in Barcelona willen telewerken?
Deel je ervaringen via het commentaarvak hieronder en vergeet vooral niet dit blogartikel te delen met iemand die in Barcelona wil komen telewerken!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter