blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Onderwijsbeurs Barcelona 2020

poster tomorrow starts now met voorbijgangers
Geschreven door Daniella

De Onderwijsbeurs in Barcelona heet Saló de l’Ensenyament en hier komen jongeren naartoe om docenten te ontmoeten en zich te verdiepen in het actuele onderwijsaanbod.

Het is tijdens de dagen van de beurs ook mogelijk om hulp bij je studiekeuze te krijgen. Er zijn diverse mogelijkheden: universitaire studies, masters, postdoctorale opleidingen en andere opleidingen. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de Onderwijsbeurs die dit jaar plaats vindt.

Belangrijke update maart 2020: De organisatie van de onderwijsbeurs heeft besloten om de beurs vanwege het Corona-virus uit te stellen. Nieuwe data voor de beurs worden op de website van de organisatie bekend gemaakt!

Gerelateerd artikel: 3 Redenen om naar Barcelona te komen voor je MBA

Wat je moet weten over de Saló de l’Ensenyament

Dit jaar vindt alweer de 31e editie van de Saló de l’Ensenyament plaats. Dit is een onderwijsbeurs die erop gericht is om twijfels m.b.t. een (vervolg)studie weg te nemen. De beurs vond oorspronkelijk plaats van 18 tot en met 22 maart, maar wordt verzet. De locatie is het beursgebouw van de Fira de Barcelona in het district Sants-Montjuïc.

student met literatuur op school

Foto via Pixabay

Ook dit jaar zal de beurs – net als bij vorige edities – inspireren en begeleiden op academisch en professioneel vlak. Het idee achter de beurs is dat professionals een reeks gratis activiteiten aanbieden, waarbij zowel de student als de familie een duidelijker beeld krijgen van de mogelijkheden, om vervolgens een goede beslissing te kunnen nemen.

Het belang van deze beurs is niet gering, aangezien de studie niet alleen het beroep, maar ook de verdere toekomst van een individu bepaalt. Beroepsonderwijs is een van de pijlers tijdens dit onderwijsevenement en dat is een logisch gevolg van het toenemende aantal onderwijscentra dat beroepsopleidingen aanbiedt.

Het Saló de l’ensenyament maakt deel uit van de Week van Onderwijs en Arbeid, daarom zijn er nog twee extra beurzen. Eentje is de Saló de l’Ocupació Juvenil en de andere is Futura, Saló dels Màsters i Postgraus.

Gerelateerd artikel: Leer Barcelona via Erasmus kennen

universiteitsgebouw

Foto via Pixabay

Gezien de grote belangstelling zijn er dit jaar meer studieadviseurs en ook meer activiteiten gericht op academische en professionele begeleiding. Hieronder geven we je een overzicht van een aantal activiteiten dat door de deelnemende partijen wordt georganiseerd:

  • Begeleiding tijdens de beurs om een overzicht te krijgen van het opleidingsaanbod
  • Online studiekeuzehulp op de websites van Futura, Saló dels Màsters i Postgraus en Saló de l’Ocupació Juvenil om vragen te beantwoorden
  • Workshops over een studiekeuze maken, studeren buiten Spanje en zelfkennis
  • Seminars voor jongeren zodat ze hun academische en professionele toekomst beter kunnen bepalen
  • Ondersteunende middelen en lesmateriaal die docenten kunnen inzetten om de besluitvorming voor studenten makkelijker te maken
  • Individueel advies om op een persoonlijke wijze studietwijfels weg te nemen
  • Lezingen waarbij docenten hun eigen ervaring delen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat de beurs allemaal te bieden heeft. De organisatie ervan is in handen van het Departement van Onderwijs van de Generalitat de Catalunya. Naast bovenstaande activiteiten kunnen studenten gedetailleerde informatie krijgen over allerlei soorten studies, van sportonderwijs tot taalonderwijs, maar bijvoorbeeld ook over de kunstacademie.

Naast het gewone opleidingsaanbod worden tijdens de beurs ook de nieuwe universitaire studies gepresenteerd. Daarnaast is er een plek voor het verstrekken van informatie over buitenlandse studies (of studies elders in Spanje) en studiebeurzen.

Een verschil met vorig jaar is de toename van het aantal beroepsopleidingen en door dit grotere aantal is hiervoor onder de naam Ágora Formación Profesional 1500 m2 gereserveerd. In deze specifieke zone vinden gesprekken en demonstraties plaats, naast nog veel meer activiteiten.

Ga jij naar de Onderwijsbeurs om te ontdekken welke studie het beste bij je past?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter