blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

De beste beroepsopleidingen in Barcelona

onderlijf van docent voor schoolbord
Geschreven door Daniella

Een beroepsopleiding is een populaire vorm van onderwijs. Het verschilt van andere vormen, doordat studenten kennis verwerven die zowel de theorie als de praktijk samenbrengt. Bij veel beroepen speelt ervaring in de praktijk namelijk een grote rol en daarom zijn mensen die een beroepsopleiding afgerond hebben dan ook zeer gewild bij een bepaald soort bedrijven.

Er zijn veel professionele vakopleidingen in Barcelona, maar vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de meest interessante beroepsopleidingen in elke district in Barcelona.

Gerelateerd artikel: 3 redenen om naar Barcelona te komen voor je MBA

Studeer aan een beroepsopleiding in Barcelona

Ciutat Vella

vrouw zit aan laptop te werken

Foto via Pixabay

De Escola Xavier ligt aan de Avinguda Francesc Cambó 12 in het district Ciutat Vella. De Escola Xavier is een hoger onderwijs centrum en onderdeel van het Javeriana Instituut in Barcelona. Met het Departament d’Ensenyament zijn zij met een beroepseducatief programma gestart.

De school is een participatieve en democratische school, die openstaat voor alle jongeren. Het is een toegankelijk, niet-discriminerende en multinationale school en het zet zich in voor de integrale vorming van jongeren. De school opereert door middel van humanistisch, wetenschappelijk en professioneel onderwijs.

Waarom deze school kiezen:

 • De school bestaat al meer dan 50 jaar
 • De school biedt hoger onderwijs en bereidt voor op een werkend leven
 • De school wil christelijke waarden delen, met respect voor de individuele vrijheid van elke student

Eixample

De Escola Ramón y Cajal ligt aan de Carrer de Roselló 303 in het district Eixample.  Met meer dan 60 jaar ervaring in onderwijsland, leiden de professionals aan deze opleiding hooggekwalificeerde toekomstige technici op.

Het belangrijkste zijn de kwaliteit van de opleiding en de praktijkervaring. Er zijn hoogopgeleide docenten werkzaam, die actief in het werkveld zijn (geweest) en er is hier sprake van een intensieve opleiding die altijd voorop wil lopen.

Waarom deze school kiezen:

 • De school is uitgerust met de nieuwste technologieën (zoals CAD/CAM), die op elk moment beschikbaar zijn voor studenten
 • Docenten geven les vanuit hun eigen passie
 • De school werkt samen met prestigieuze centra

Sants Montjuïc

De Enfermeria BCN ligt aan de Carrer de Sants 63 in het district Sants-Montjuic. De verpleegkundige opleiding is een innovatieve school die opleidt tot medewerker in de medische wereld en dit is de belangrijkste verpleegkundige opleiding in Barcelona.

De school beschikt over hooggekwalificeerd onderwijzend personeel met meer dan 20 jaar ervaring in de gezondheid- en onderwijssector. De filosofie van de opleiding is gebaseerd op het optimaliseren van de resultaten van de studenten zonder daarbij hun tijd en geld te verspillen en tegelijkertijd hun enthousiasme te behouden.

Waarom deze school kiezen:

 • De school biedt studenten alle nodige instrumenten om in zo kort mogelijke tijd optimale resultaten te behalen
 • De school geeft ook trainingen aan mensen die al jaren niet meer in de schoolbanken hebben gezeten. Hiermee worden uitstekende resultaten behaald. Ze hebben al meer dan 1000 actieve professionals aan hun school opgeleid.
 • De voorbereiding op gratis beroepsonderwijs en -opleidingstests heeft een slagingspercentage van 94%.

Les Corts

figuur loopt door bibliotheek

Foto via Pixabay

De CIM Grupo de Formación ligt aan de Calle Berlin 13 in het district Les Corts. CIM Barcelona is de voorloper van de CIM Grupo de Formación. In 1985 besloot een groep ondernemers om haar ervaringen op het gebied van opleiden te bundelen en zo een studiecentrum te vormen.

Momenteel is de school een door het SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) erkend centrum voor beroepsonderwijs en werkgelegenheid.

Waarom deze school kiezen:

 • Het centrum heeft moderne faciliteiten en een oppervlakte van ongeveer 500 m²
 • Klaslokalen zijn uitgerust met de modernste technologie om de hoogste opleidingskwaliteit te bieden
 • Er zijn veel interessante cursussen en seminars op het gebied van gezondheid en welzijn, diergeneeskunde en algemene gezondheid

Sarrià-Sant Gervasi

Thuya Formación Profesional ligt aan de Sant Gervasi de Cassoles 68 in het district Sant-Gervasi. Ze werken al 20 jaar aan de vorming van hun studenten en eind jaren ’90 waren zij verantwoordelijk voor de eerste opgeleide schoonheidsspecialisten. Vervolgens werd hun opleiding verder uitgebreid met een kappersopleiding en later nog met make-up. Hun nieuwste opleiding is die van imago consulent.

Waarom deze school kiezen:

 • Officiële beroepsopleiding voor diverse graden in het kappersvak met een make-up specialisme en imago consultancy
 • Cursussen zijn erkend binnen de EU en het Verenigd Koninkrijk
 • Ze bieden door hen zelf ontwikkelde cursussen aan, maar ook intensieve cursussen en specialisaties

Gerelateerd artikel: De meest originele cursussen in Barcelona

Gracia

CIC Centres Formatius ligt aan de Torrent de les Flors 68-70 in het district Gracia. CIC – Elisava Ciclos Formativos is een educatief centrum dat behoort tot de CIC Fundacón Cultural.

Zij bieden al meer dan 20 jaar opleidingen aan op het gebied van vormgeving en momenteel kun je hier op middelbaar en hoger niveau beeldende kunst en design, sport en beweging, computerwetenschappen (zoals cybersecurity) en technische sport en voetbal volgen.

Waarom deze school kiezen:

 • Er zijn reeds meer dan duizend studenten afgestudeerd en meer dan 90% heeft werk gevonden
 • Het is een praktische opleiding die is afgestemd op de veranderende behoeften op de arbeidsmarkt
 • Er is sprake van nauwe samenwerking met baanbrekende bedrijven in elke sector

Horta-Guinardó

Microfusa Formación ligt aan de Ronda Guinardó 65 in het district Horta Guinardó. De school heeft een breed scala aan muziekopleidingen. Je vindt hier korte cursussen, maar ook gespecialiseerde opleidingen waarmee je je muzikale toekomst vorm kunt geven.

Waarom deze school kiezen:

 • Het is hoger en universitair onderwijs, met bijvoorbeeld specialismen als Geluidskunde of Muziekproductie
 • Het diploma is goedgekeurd door de EEES (de Espacio Europeo de Educación Superior oftewel het centrum voor Hoger Europees Onderwijs)
 • Ze werken samen met de Solent Universiteit

Nou Barris

studente zit aan huiswerk

Foto via Pixabay

Het Institut Tecnològic de Barcelona ligt aan de Calle Aiguablava 121 in het district Nou Barris. Het ITB wil samen met bedrijven ervoor zorgen dat de student een hogere opleiding in nieuwe technologieën verwerft, want in deze sector is de vraag naar werknemers groot.

Waarom deze school kiezen:

 • Het betreft technische en hogere technische opleidingen ter ontwikkeling van webapplicaties
 • Ze geven technische en hogere technische opleidingen tot software developer
 • Je kunt technicus of hogere technicus worden op het gebied van Digitale Administratie en (Netwerk) Computersystemen, met als apart profiel Cybersecurity

Sant Andreu

Pixel 51 ligt aan de Avinguda Meridiana 350 (8e verdieping) in het district Sant Andreu. Pixel 51 is een Autodesk Training Centrum dat gespecialiseerd is in software gericht op Architectuur, Engineering en Design. Sinds 2012 zijn er honderden professionals afgestudeerd via online en klassikale cursussen. Er wordt actief samengewerkt met de belangrijkste officiële hogescholen en beroepsverenigingen in de sector.

Waarom deze school kiezen:

 • Na afronding van de opleiding ontvangt de cursist een internationaal erkend Autodesk Training Certificaat
 • Bedrijven en instellingen mogen gratis vacatures en stages publiceren
 • Er zijn zowel online thuisstudies als klassikale cursussen

Sant Martí

Het Institut Salvador Seguí ligt aan de Carrer Santander 7-9 in het district Sant Martí. Het Salvador Seguí Instituut is een openbaar educatief centrum, dat trainingen verzorgt op het gebied van persoonlijke gezondheid en sociaal-culturele dienstverlening.

Waarom deze school kiezen:

 • Het is een educatieve en innovatieve opleiding
 • Er wordt samengewerkt met beroepsverenigingen binnen de sector
 • Er wordt uitgegaan van een participatieve en stimulerende werkomgeving

Zijn er nog andere interessante beroepsopleidingen in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter