blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Traditionele bakkers in Eixample

verse stokbroden
Geschreven door Daniella

Brood kopen is iets dat je meestal dagelijks doet en de laatste paar jaren is er een concurrentiestrijd onder diverse bakkerijen gaande, om producten van hogere en betere kwaliteit te kunnen leveren.

Er zijn gelukkig traditionele bakkers in de stad die er – ondanks de druk en de wildgroei van bedrijven die goedkoop brood verkopen – nooit aan hebben getwijfeld om de kwaliteit en de smaak van het vers gebakken brood uit hun eigen bakkerij aan te passen.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je wat meer vertellen over traditionele bakkerijen en dan in het bijzonder de bakkers in het district Eixample. Eixample is een van de populairste districten van Barcelona, dat het meest als woonlocatie in trek is.

Gerelateerd artikel: De beste bakkerijen in Barcelona

De meest traditionele bakkerijen in Barcelona

Panadería Valero Forn Tradicional

gebakjes met cakebodem, slagroom en fruit

Foto via Pixabay

De traditionele bakkerij Valero ligt aan de Carrer de Londres 12. Hier zie je de echte passie van de bakker terug in het brood en gebak. Ze zoeken hier voortdurend naar de beste ingrediënten en productietechnieken, zodat ze hun klanten kunnen laten genieten van de beste bakkersproducten.

Valero is een familiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in het maken van brood en gebak. En dankzij deze ervaring is het ze gelukt om meerdere bakkerijen in het land te openen, waarbij ze altijd hun beste bakkersproducten verkopen.

L’Art del Pa

L’Art del Pa ligt aan de Carrer de Provença 197. Ze maken er zeer goed brood en heerlijk handgemaakt gebak. Alle basisingrediënten zijn van goede kwaliteit en alles wat ze verkopen is goed en lekker.

Het brood is er elke dag vers en het wordt gemaakt van topkwaliteit basisstoffen. Ze zijn servicegericht en we kunnen vooral de warme kaascroissantjes van L’Art del Pa aanbevelen!

La Delicia Fast Food & Caffe Shop

La Delicia vind je aan de Carrer de Casanova 157. Deze bakker bestaat sinds 2012, nadat Cataño, Maria Eugenia en Carlos samen het idee kregen om een zaak te openen. Ze hebben dit idee verder uitgewerkt, uitgevoerd en na een aantal jaren hebben ze hun werkwijze verder geperfectioneerd.

De opzet is namelijk om de Latijns-Amerikaanse gastronomie onder de aandacht te brengen en hiermee hebben ze een gedurfde stap gezet. In La Delicia proef je de authentieke Colombiaanse en Catalaanse keuken, met diverse bakkersproducten, een banketbakkerij en een cafetaria.

Je onderscheiden van alle anderen is niet altijd makkelijk, maar toch is het ze gelukt, samen met de beste leveranciers, goed personeel en een fijn team.

Gerelateerd artikel: Zomerse lekkernijen

Crustó

verse broden tegen donkere achtergrond

Foto via Pixabay

Crustó ligt aan de Carrer de Valencia 246. Hier bereiden ze dagelijks een breed assortiment ambachtelijke broden in verschillende smaken en vormen – in totaal meer dan vijftig – met gewoon bruinbrood, volkorenbrood, speltbrood, roggebrood, witbrood, Khorasantarwebrood, meergranenbrood, maïsbrood, maar ook brood waaraan olie, noten, olijven, kaas of ui is toegevoegd.

Daarnaast vind je hier elke dag zelfgemaakte gebakjes, die bereid zijn met natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit, denk aan de echte botercroissants, de Franse pains au chocolat, taarten (zoals pruimentaart) en nog vele andere soorten lekker gebak.

Forn Sarret

Forn Sarret ligt aan de Carrer de Girona 73. Alle broden worden hier ’s nachts met zuurdesemdeeg en natuurlijke gist een voor een met de hand bereid. Elke dag is er vers brood dat met 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt wordt.

Elk type brood heeft daarbij zijn eigen periode dat het gekneed moet worden en moet rusten. Dit rusten gebeurt een aantal uren achter elkaar in houten kratten, totdat het brood klaar is om gebakken te worden. De steenoven laat vervolgens alle smaken en aroma’s van elk brood helemaal tot zijn recht komen.

Is er nog een goede, traditionele bakker in Eixample die jij aan kunt bevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter