blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Gay Pride 2019

regenboogvlag die wappert
Geschreven door Daniella

Gay Pride 2019 is een feestelijk en betekenisvol evenement, dat als doel heeft de LGTBI-gemeenschap zichtbaar te maken en te normaliseren. Daarnaast wil het ook tolerantie en gelijkheid bevorderen.

Het is een van de meest bezochte en veelzijdige evenementen en het wordt gevierd in verschillende Spaanse steden, waarvan Madrid en Barcelona de belangrijksten zijn.

Als je tijdens de Gay Pride in Barcelona bent, of je hier nu woont of toevallig op vakantie bent, ga dan zeker een kijkje nemen. Het evenement bestaat uit een fantastische parade vol muziek, met veel kleur en vooral veel gevoel voor humor.

Het omarmt diversiteit en het motto is: seksuele vrijheid. Vandaag zal ShBarcelona het in dit artikel met je hebben over Gay Pride Barcelona 2019.

Gerelateerd artikel: Campings in de buurt van Barcelona

Bezoek de Gay Pride in Barcelona

regenboog op lippen die getuit zijn

Foto via Pixabay

Eind juni, specifiek op 28 en 29 juni 2019, wordt de Gay Pride BCN 2019 gehouden in Barcelona. PRIDE BCN is een evenement voor iedereen die wil deelnemen, ongeacht seksuele geaardheid of geslacht.

Het geeft een stem en zichtbaarheid aan de LGTBI-gemeenschap, om diversiteit te vieren en tolerantie te eisen voor alle groepen die gediscrimineerd worden vanwege hun seksuele geaardheid of geslacht.

Het bericht van Gay Pride 2019 luidt dan ook als volgt: “We moeten meer van onszelf houden, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Hou van degene die anders is en anders denkt. Respecteer elkaar meer.

En hou vooral ook meer van jezelf, want liefde kan elke vorm en elk formaat aannemen. En vaak is dit het enige dat we nodig hebben. Een beetje liefde. Een knuffel. Een glimlach.” Prachtig, toch?

Het leven wordt soms in een paar afgezaagde woorden samengevat, maar dat betekent niet dat het minder waar is: “Leven en laten leven” en – zoals Robert ten Brink ook met zijn programma zegt – “All you need is love”.

Barcelona is altijd al een open en respectvolle stad met veel diversiteit geweest, dus moet de stad dan veranderen? Het is tijd om dat gevoel van openheid weer eens te bekrachtigen en iedereen die liefheeft te accepteren.

Van iemand houden is immers geen misdaad… En dat is precies de reden dat  je dit prachtige evenement een warm hart toe draagt: dus ga eropuit en laat de hele wereld weten dat Barcelona voor twee hele dagen alleen maar liefde is. Zoals wordt gezegd: “Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, dit is voor jou”.

Gerelateerd artikel: De beste Duitse worsten in Barcelona

man op straat in regenboogpak met witte handschoenen, zonnebril en regenboogparaplu

Foto via Pixabay

Het Gay Pride-programma begint op 15 juni en hoewel dit buiten de officiële dagen van het grote evenement valt, begint aan aantal activiteiten eerder als opwarmertje. Deze dag – VERMUT TRANS, LOVERS & FRIENDS – duurt van 11.00 uur tot 20.00 uur en het draait hier enkel om vriendschap, vermout, optredens en dj’s.

Het ingezamelde bedrag gaat naar de organisatie van dit soort evenementen, waarbij zichtbaarheid geven aan en het tegengaan van problemen met betrekking tot de transseksuele gemeenschap de hoofdrol speelt. Het vindt plaats aan de Pge. Valeri Serra, 50 in de wijk l’Antiga Esquerra de l’Eixample.

Op zondag 16 juni wordt de PRIDE@TIBIDABO georganiseerd, een leuke familiedag bij het alleroudste pretpark in het district Sarrià-Sant Gervasi in de Catalaanse hoofdstad.

Op zaterdag 22 juni wordt de MOSTRA DE COMERÇ AL GAIXAMPLE georganiseerd, waar je de winkels en aanbiedingen van de buurt kunt ontdekken, begeleid door muziek en ander entertainment.

Op donderdag 27 juni kun je de PREGÓN DEL ORGULLO bezoeken, met artiesten en dj’s. Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni begint het festival met een apart dorp en concerten op Avinguda María Cristina van 11.00 tot 02.00 uur.

Op zaterdag 29 juni begint daarnaast om 18.00 uur de parade op de Avinguda Paral.lel, de lange straat die tussen Sants-Montjuic en Sant Antoni ligt.

Heb jij de Gay Pride in Barcelona al eens bijgewoond?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter