blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Spaanse en Catalaanse keuken

De beste paella’s in Barcelona

paella met zeevruchten en citroen
Geschreven door Daniella

Elke chef heeft zijn eigen recepten en geheime ingrediënten om een goede paella te maken. Het hangt er altijd van af aan wie je het vraagt. Vrijwel alle restaurants en bars in Spanje hebben paella op de menukaart staan en bij de een is het beter bereid en gevuld dan bij de ander. We hebben allemaal wel eens een gerecht gegeten dat zogenaamd ‘paella’ heette, maar waarbij je al snel wist: ‘Dit is geen paella, dit is rijst met zomaar wat toevoegingen!’

Niemand twijfelt eraan dat de Valenciaanse rijst de beste is en in Barcelona vinden we een aantal restaurants met uitstekende rijstgerechten. Bij ShBarcelona weten we waar je de beste paella’s van Barcelona kunt eten. We delen onze aanbevelingen graag met je!

Gerelateerd artikel: Typische gerechten uit de Catalaanse keuken

Een goede paella kan in elk seizoen

paella met zeevruchten en kruiden op vuur

Foto via Pixabay

Can Solé (Sant Carles 4) is een van de klassiekers. Dit restaurant in de wijk Barceloneta opende haar deuren in 1903 en begon de vissers van de haven te voeden. Allerlei soorten mensen hebben er genoten van traditionele visgerechten. Ze werken bij Can Solé met verse producten van de beste kwaliteit en bereiden alles met de grootste zorg. De mooiste paella is de ‘arroz caldoso’ met kreeft en de ‘arroz a banda’.

We raden je aan om een tafeltje te reserveren als je in het weekend wilt gaan en vraag vooral naar de vis van de dag. Een andere aanrader in Barceloneta is restaurant Salamanca (Pepe Rubianes 34). Ze hebben een van de beste terrassen met uitzicht op zee. Dit restaurant, dat meer dan 40 jaar geleden haar deuren opende, bevindt zich op een bevoorrechte en zeer toeristische plek, maar dat heeft geen afbreuk gedaan aan de kwaliteit van de gerechten.

De keuken is mediterraans en is te typeren als ‘vers van de markt’, met de beste selectie van kakelverse producten. Als je langskomt, zie je meer dan dertig obers de beste service aan hun klanten verlenen. Salamanca is beroemd om zijn vis en zeevruchten, maar vooral ook om de uitstekende paella’s.

Gerelateerd artikel: Het beste gebak in Barcelona

paella op bord met glas rode wijn

Foto via Pixabay

De Chiringuito Pez Vela (Paseo de Mare Nostrum 19) ligt onder het Hotel W en biedt een spectaculair uitzicht op zee. Het staat bekend om zijn eenvoudige keuken met verse en hoogwaardige producten. De moderne en jonge sfeer maken het een van de meest populaire plekken in Barcelona. Alles op het menu is uitstekend, maar de heerlijke rijstgerechten vallen vooral op. Het is de perfecte plek om met vrienden een hapje te gaan eten en aan het eind van de middag is het hier heerlijk natafelen.

Op de lijst met paellarestaurants mag ​​Xiringuito Escribà (Av. Litoral 62) ook niet ontbreken. Het is opgericht in 1992 tijdens de Olympische Spelen. Het is een culinaire referentie geworden en een van de meest trendy restaurants. Het is ongetwijfeld een van de beste plekken om in Barcelona paella te eten. Als je van plan bent om te gaan, vergeet dan niet vooraf te reserveren, want het is er altijd vol. En hoewel het eten van paella aan de kust altijd een goed idee is, kun je ook van goede rijstgerechten smullen in andere delen van Barcelona.

In de wijk Poble Sec kun je in de buurt van de beroemde straat Paral⋅lel restaurant Elche (Vila i Vilà 71) vinden, dat sinds 1959 is gespecialiseerd in de ‘arroz Levantinos’. De Paral⋅lel werd vroeger druk bezocht door acteurs en kunstenaars en de eigenaar van Elche, die vlak boven het restaurant woonde, bereidde zijn beroemde paella op elk moment, of het nu dag of nacht was. Na verloop van tijd zijn de kinderen van de oorspronkelijke eigenaar verantwoordelijk geworden voor het bedrijf en hierbij is het goede werk van de familie en hun tradities gelukkig niet verloren gegaan.

Als je jezelf of iemand anders wilt verrassen met een typische ‘arroz Levantinos’ is restaurant Elche een goede keuze. De keuken is open van 13.00 tot 24.00 uur.

Krijg jij na het lezen van dit artikel ook zin in een goede paella?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter