blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Geniet van het buitenleven bij Barcelona’s beste strandbars

Geschreven door Daniella

Barcelona is een prachtige stad en je bent er graag en veel buiten. Het mediterrane klimaat, de stranden en de uitstekende bars en restaurants vormen samen een bijzondere plek om je lekker te ontspannen. Er zijn dan ook flink wat bars en strandbars – chiringuitos in het Spaans – in Barcelona te vinden. Helaas zijn niet alle bars en strandbars even goed, maar in het algemeen is de kwaliteit van bars in Barcelona vrij hoog. Vandaag vertelt het team van ShBarcelona je in dit blog meer over een aantal bars en strandbars die we aanbevelen om heerlijk van het buitenleven te genieten.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

De beste strandbars aan de kust van Barcelona

Foto via Pixabay

De eerste strandbar die ShBarcelona wil aanbevelen is Chiringuito Pez Vela, gelegen op de begane grond van het indrukwekkende W Hotel. Het heeft een terras met een spectaculair uitzicht op zee en Barceloneta en je krijgt er het gevoel dat je in een afgelegen baai bent. Je kunt hier genieten van een eenvoudige, maar goede keuken met verse producten van hoge kwaliteit. De rijstgerechten en salades zijn favoriet, hoewel de vis van de dag of de ossenkotelet van de houtskoolbarbecue ook niet mogen worden vergeten. De volgende bar is BeGay, dat op het strand van Mar Bella ligt. Zoals de naam al verklapt, is het een homovriendelijke bar en je vermaakt je hier prima tijdens een dagje strand. Ze hebben een gevarieerde menukaart met mediterrane en internationale gerechten en verfrissende mojito’s en lekkere milkshakes. Neem plaats op het overdekte terras of ga lekker onderuit hangen in de relaxte lounge banken. Deze locatie is geschikt voor iedereen die van goed eten houdt en het is dan ook een populaire strandbar, die maar op een steenworp afstand van een van de meest bekende stranden van de Catalaanse hoofdstad ligt.

Gerelateerd artikel: Restaurants met lichte zomermaaltijden

Foto via Pixabay

De volgende aanbeveling is La Guingueta de l’Escribà. De menukaart bij La Guingueta is zeer gevarieerd en ongecompliceerd. Iedereen vindt hier iets van zijn of haar gading. Op de kaart staan koude tapas, koude en warme broodjes, salades en andere gerechten, zoals pizza, kippenvleugeltjes, guacamole, Iberische ham of een Russische salade. We durven erom te wedden dat het iedereen lukt om hier iets lekkers van de menukaart te kiezen en dat ook nog tegen betaalbare prijzen, want met ongeveer €15,- per persoon red je het wel. De volgende bar is La Deliciosa. Alle decoratie bij La Deliciosa is gerecycled, dus door het gebruik van oude producten zie je details in de inrichting die helemaal origineel zijn. La Deliciosa staat synoniem voor plezier en lekker eten. Je kunt genieten van een verfrissende cocktail terwijl je lekker aan het zonnebaden bent, of smullen van de beste tapas in heel Barceloneta. Ze hebben ervaren barmannen die de beste cocktails voor je mixen en ook gewone drankjes voor je klaar maken. En om je in de hitte van de zomer in Barcelona enigszins te verkoelen, serveren ze de drankjes ook nog op het strand bij de bar. Je kunt bij La Deliciosa verder kiezen uit heerlijke salades, uitstekende hamburgers of lekkere tapas, maar denk ook aan nachos, Spaanse kroketjes, patatas bravas, een aardappeltortilla of Tzatziki (met warm pitabrood).

Welke strandbar in Barcelona is jouw favoriet?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter