blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Outlet shopping in en rond Barcelona

interieur kledingwinkel
Geschreven door Daniella

Barcelona is een geweldige stad om te shoppen. Je vindt er de meest bekende merken, zoals Louis Vuitton, Chanel, Michael Kors en Yves Saint Laurent. Er zijn ook winkels met alternatieve kleding, zoals Andrea Martinez, Green Lifestyle en Verdejade.

  • seizoenshuur barcelona

 

Als je vanuit je vakantieappartement in Barcelona liever op pad gaat voor wat meer betaalbare kleding, dan kun je prima terecht bij kledingwinkels als H&M, Zara, Pull&Bear en Primark.

Als je echter geen ruim budget te spenderen hebt en toch wilt gaan winkelen (en dan niet in kleding van vorig seizoen of van mindere kwaliteit), adviseert ShBarcelona je om zeker de tijd te nemen om de outlets in en rond Barcelona te ontdekken.

Outlet shopping Barcelona

La Roca Village

La Roca Village is een outlet met meer dan 130 winkels. Ze verkopen er luxe artikelen van de bekendere merken tegen gereduceerde prijzen. 

Enkele van de merken bij La Roca Villagezijn: Adolfo Domínguez, Armani Outlet, Burberry, Calvin Klein Jeans, Diesel, Elena Mirò, Gucci, Hugo Boss, Jimmy Choo, Lacoste, Ralph Lauren en Tag Heuer.

straat in la roca village outlet

Foto via Visualhunt

De outlet biedt extra diensten, zoals hands-free shoppen. Dit betekent dat je tijdens het winkelen gewoon je gang kunt gaan en alles af kunt laten leveren bij het Tourist Information Center. Daar kun je dan aan het eind van het shoppen al je aankopen ophalen.

Nog iets handigs dat ze aanbieden is de teruggave van belasting en het wisselen van valuta. Als je advies nodig hebt tijdens het winkelen, dan kun je de personal shopper service van de outlet inschakelen. La Roca Village is gelegen in Santa Agnès de Malanyes.

Vakantieappartement in Barcelona reserveren

Dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf het oude centrum van Barcelona. Het is ook mogelijk om met de trein naar La Roca Village te gaan. Deze vertrekt vanaf treinstation Barcelona Sants in de wijk Sants

En nog een alternatief is het nemen van de Shopping Express bus vanaf Passeig de Gràcia 6, vanaf Fòrum of vanaf het World Trade Center. 

De outlet is geopend van maandag tot en met zondag, van 10.00 tot 22.00 uur.

Mango Outlet

Shoppers die van het merk Mango houden zullen blij worden van het feit dat er een Mango outlet dichtbij het centrum van Barcelona ligt. Bij de Mango Outlet vind je zowel dames- als herenkleding en de kortingen lopen op tot wel 40%.

kledingwinkel van boven

Foto via Pixabay

De winkel krijgt bijna dagelijks nieuwe voorraad aangeleverd, dus ga zeker eens langs om te kijken naar wat er voor nieuws in de rekken hangt. Als je liever online winkelt kun je je aankopen thuis af laten leveren bij een besteding vanaf €30,- aan kleding.

Mango Outlet ligt aan de Carrer de Girona 37 in de wijk La Dreta de l’Eixample. De makkelijkste manier om er te komen is de gele metrolijn (L4), halte Girona. Ook kun je de paarse metrolijn (L2) pakken, halte Tetuan.

De Mango Outlet is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 21.00 uur.

Appartement aan het strand huren

Burberry

Burberry is een merk dat al 160 jaar bestaat en inmiddels is het een bekende naam in het luxe kledingsegment. Als je het altijd al een merk met mooie kleding vond, maar het je tot nu toe niet kon veroorloven, ga dan naar de Burberry Outlet.

De kortingen kunnen er oplopen van  50% tot wel 70%.

fleurige stropdassen

Foto via Pixabay

Je vindt de Burberry Outlet Store in Barcelona aan de Carrer de València 640 in de wijk El Clot. De beste manier om er te komen is de paarse metrolijn (L2) of de rode metrolijn (L1), voor beiden halte Clot.

De Burberry Outlet is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 20.30 uur.

SOM Multiespai (vroeger Heron City)

SOM Multiespai ligt wat verder van de stad af, maar je vindt er artikelen met fikse kortingen. Het is niet zo lux als La Roca Village en je vindt hier de meer doorsnee merken, zoals Bershka, Desigual, Lefties, Mango, Pull&Bear en Diesel.

Deze outlet mall in Barcelona heeft ook schoenwinkels, telefoonwinkels, een bioscoop en supermarkten.

blouse met attributen

Foto via Pixabay

SOM Multiespai ligt aan de Avinguda Rio de Janeiro 42  in de wijk Porta en het ligt ongeveer 20 minuten vanaf het centrum van Barcelona

Om bij de outlet te komen neem je de rode metrolijn (L1), halte Fabra i Puig, de gele metrolijn (L4), halte Llucmajor of de blauwe metrolijn (L5), halte Virrei Ama. 

Je kunt ook met de bus gaan: lijnen 11, 26, 34, 36, 62, 73, 96, 97, 104, 122, 126 of 132. 

SOM Multiespai is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 9.30 tot 21.00 uur. (’s zomers een uurtje langer)

Gerelateerd artikel: Make-up winkels in Barcelona

Viladecans The Style Outlets

Viladecans The Style Outlets, is wederom een outlet waar je een mix ziet van duurdere merken en de meer betaalbare merken, zoals Guess, Oakley, Bimba & Lola, The Body Shop, Mexx en Pepe Jeans.

Als je gebruik maakt van de personal shopping service krijg je 10% extra korting op je aankopen.

Je kunt er ook gebruik maken van een persoonlijke stylist als je de laatste trends wilt volgen en je winkelervaring wat soepeler wilt laten verlopen.

witte en crèmekleurige kleding in etalage

Foto via Visualhunt

The Style Outlets ligt aan de Carretera de la Vila 90 in Viladecans. De beste manier om er te komen is met de auto of met shuttle bus 21 vanaf Plaza de Cataluña. Of neem shuttle bus 353 vanaf Plaza España.

The Style Outlet is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 22.00 uur.

Welke outlets in Barcelona (of net erbuiten) zijn jouw favoriet en waarom?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter