blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Nachtelijk Barcelona op de foto

Barcelona bij nacht fotos
Geschreven door Joost

Het maken van foto’s in de nacht vergt even wat oefening maar met wat hulp heeft u al snel de grondbeginselen te pakken. U heeft niet direct heel veel apparatuur nodig om mooie nachtfoto’s te maken zonder onscherpe vlekken. ShBarcelona geeft u een paar tips over hoe je een schitterende foto van Barcelona kan maken en de wonderlijke architectuur kan vangen op de “fotografische kaart”.

Gerelateerd artikel: Het spectaculaire uitzicht van Barcelona

Tips voor nachtfoto’s in Barcelona.

De arena in Barcelona bij nacht.

Foto via Pixabay

Het internet en de vele handleidingen kunnen soms verwarrend werken als het gaat om het maken van nachtfoto’s. Er zijn honderden experts die je kunnen overdonderen met details en technische snuffjes, maar wanneer je net begint of nog nooit nachtfotografie gedaan hebt kan je beter niet alle handleidingen tegelijk lezen maar je richten op een paar aspecten. Kijk naar je eigen camera en focus op de eenvoudige vaardigheden die nodig zijn om een mooie foto te maken van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Vier Sant Joan in Barcelona

Basiselementen voor het maken van mooie foto’s.

De Torre Agbar in Barcelona bij nacht.

Foto via Pixabay

Probeer de diverse sluitertijd en belichting instellingen eens uit. Het diafragma is de grote van de lens opening en de sluitertijd controleert de lengte dat de lens open blijft. Een klein diafragma heeft een langere belichtingstijd nodig oftewel een langzame sluitertijd, want zo komt er meer licht door de lens de camera binnen. Bij een groot diafragma komt er meer licht binnen en heeft u dus een kleinere sluitertijd nodig. Deze twee elementen, sluitertijd en diafragma zijn de basis elementen die je moet begrijpen om een mooie foto te maken.

Het hangt van je type camera (lens) af maar sommige camera’s hebben moeite met de omstandigheden waar weinig licht aan te pas komt. Wanneer dit het geval is, zet je de camera op handmatig scherpstellen. Voor landschap of stadsgezichten zet je dan de lens op oneindig.

Timing is alles, de tijd net voor of na zonsopgang/ zonsondergang is ideaal voor fotografie met weinig licht. Kies de locaties van te voren zodat je je kan voorbereiden en de camera kan instellen, dit scheelt tijd wanneer je op de locatie bent. Geef jezelf ook de tijd, zeker wanneer je naar een plek gaat om te fotograferen waar meer fotografie fans zijn.

Wanneer je dit leest lijkt het wellicht ingewikkeld om mooie nachtfoto’s te maken, maar zoals men zegt, oefening baart kunst. Naarmate je de camera beter beheerst worden de nacht foto’s van Barcelona ook mooier. Dus wat let je, pak je camera en duik het nachtleven van Barcelona in. Bezoek eens de Torre Agbar in de nacht!

Heb jij al eens in het donker foto’s van Barcelona gemaakt? Wat zijn dan de mooiste plekjes?

 

Over de auteur

Joost

Joost is een Nederlandse beeldend kunstenaar die 10 jaar geleden naar Spanje vertrok. Hij houdt van de Spaanse cultuur, taal en natuurlijk het Mediterraanse klimaat. Hij is een enthousiast blogger die schrijft over cultuur, kunst en sociale trends. Hij houdt zowel van het drukke stads leven als het rustieke platteland van Spanje.

Laat een reactie achter