blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

10 Tips voor het inrichten van een klein terras

hoekterras met bank en tafel
Geschreven door Daniella

Als jij een terras bij je huis hebt, dan ben je een geluksvogel. Ook al is het maar een klein terras, je hebt een ruimte waar je naar buiten kunt en waar je op elk moment van het jaar van kunt genieten. Je kunt er lekker ontbijten of wat zonnestraaltjes oppikken.

Een klein terras inrichten vraagt om je aandacht en er zijn trucs om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. In onderstaand artikel geven we je 10 tips waarme je direct aan de slag kunt bij het inrichten van een klein terras.

Ideeën bij het inrichten van een klein terras

Zoals bij elke ruimte die klein van formaat is, gaat het bij de inrichting van een klein terras om de kunst van het gebruiken van elke vierkante centimeter. Wat je toevoegt aan je terras, moet functioneel zijn. Hieronder lees je een paar tips die je kunt gebruiken om je terras in te richten.

Kies kleine terrasmeubels

Kleine meubelstukken zijn ideaal als het om het inrichten van kleine terrasjes gaat. Om het echter niet al te rommelig te maken, kun je het beste zoveel meubels plaatsen als je ook echt nodig hebt. Gebruik zeker niet te veel terrasmeubels.

Pas een minimalistische stijl van inrichten toe

Als we het hebben over een minimalistische stijl van inrichten, dan bedoelen we het kiezen van artikelen en decoraties die basic zijn. De wet van het minimalisme zegt dat meer minder is en dat je functionele elementen voor je terras kiest die je ook werkelijk dagelijks gebruikt.

Je kunt bijvoorbeeld voor klapstoelen gaan en als je ze niet gebruikt, zet je ze in de hoek. Een stel kussens kan ook het verschil maken. Ze nemen namelijk geen extra ruimte in.

klein balkon met tafel en stoelen

Klein balkon met klaptafel en klapstoelen

Voeg verlichting toe

Een van de meest over het hoofd geziene inrichtingselementen – of het nu een klein of groot terras of balkon betreft – is verlichting. Overdag heb je natuurlijk genoeg daglicht door het Spaanse zonnetje, maar ’s avonds kun je ook gebruik van het terras maken.

Het grote voordeel van Barcelona is namelijk dat je zowat van de vroege lente tot de late herfst aangename temperaturen hebt. Goede terrasverlichting kan daarnaast helpen om de kleine ruimte iets groter te doen lijken.

Gebruik functionele meubels

We hadden het eerder al over de minimalistische stijl van inrichten en dat is zeker belangrijk bij het kiezen van terrasmeubels. Functionele meubelstukken zijn handig en zo maak je goed gebruik van elke hoek.

Een kleine tafel kan dienen om een deken of ander voorwerp op te leggen. Een klaptafeltje op de railing kan ook uitkomst bieden.

klein terras met verlichting

Terras met verlichting

Laat de inrichting binnen en buiten doorlopen

Deze tip kan helpen om je terras groter te laten lijken dan hij werkelijk is. Door een paar trucjes lijkt het namelijk alsof er geen scheiding tussen binnen en buiten is. Dit kun je doen door de kleuren en decoraties door te laten lopen aan beide kanten.

Als deze techniek van inrichten je wel wat lijkt, maar je weet niet hoe je dit moet toepassen, neem dan bij het inrichten van je kleine terras of balkon contact op met onze inrichtingsexperts. Zij weten hoe om te gaan met kleine ruimten en kunnen je advies geven over de beste mogelijkheden die op dit moment beschikbaar zijn.

  • barcelona interieur

Gebruik groen op het terras

Elke buitenruimte heeft planten nodig om de plek in balans te brengen. Bij het inrichten van een klein of groot terras is het echter belangrijk om niet te overdrijven. Gebruik kleine planten of bloemen of kies voor klimplanten, want deze nemen heel weinig plaats in.

Voeg opslagruimte toe

Op elk terras heb je iets nodig waar je een beschermde (opslag)plek hebt tegen regen en wind. Dit geldt bijvoorbeeld voor kussens. Een klein opbergmiddel is dan ook de ideale oplossing. Hier kun je alles in kwijt, zo lang je maar iets kiest dat in vorm en maat past bij jouw terras.

Gerelateerd artikel: De beste buitenplanten voor een zonnig terras

klein terras met planten

Balkon met planten en verticale elementen

Verticale lijnen creëren

Een van de tips die je regelmatig terugziet bij koop- of huurappartementen in Barcelona met een klein terras, is het gebruik van verticale elementen en details. Je kunt hierbij denken aan planten, versieringen of accessoires aan de wand. Zo maak je op de beste manier gebruik van alle ruimte op je kleine terras en maak je het toch persoonlijk.

Maak gebruik van wandplanken

En ja, wandplanken zijn een manier van inrichten die je bij kleine terrasjes niet mag missen. Hier kun je kleine planten opzetten of iets decoratiefs op kwijt. Eigenlijk kun je elk leuk details op een plank zetten. Zet er zolang een fondue of kleine barbecue neer totdat je hem gebruikt en op tafel zet.

klein terras met bank en wandplank

Klein terras met bank en wandplank

Een hoekbank voor optimaal gebruik van de ruimte

Iets wat je vaak terugziet op een klein terras – je zult het vast al wel eens gezien hebben – is een bankje. Het handige hiervan is, dat je er elke vrije centimeter mee kunt vullen. Je kunt ze namelijk in een L-vorm zetten.

Het tweede handige van een bank, is dat je het als opbergruimte kunt gebruiken als de bovenkant een klep heeft. Op deze manier kun je er kussens of andere accessoires in kwijt. Als het om banken gaat, zijn er opties te over voor het terras. Kies wat je mooi vindt en laat het aansluiten bij de rest van je inrichting.

We hopen dat je deze tips nuttig hebt gevonden en dat je – ondanks een klein terras –  er elke dag wat tijd spendeert. Vergeet niet dat je in Barcelona de beste huur- en koopappartementen kunt vinden om van het leven te genieten!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter