blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Binnen blijven? Bereid dan je interieur voor op thuis series kijken – in marathonstijl

stel kijkt netflix
Geschreven door Daniella

Thuis series kijken deden we altijd al, maar door Covid-19 brengen we nog meer tijd binnenshuis door. Ook de lagere temperaturen in Barcelona doen ons snakken naar een warm huis. En dus is het weer tijd om te genieten van onze favoriete series. Hou jij wel van een marathonsessie series kijken? Lees dan vooral verder hoe je je woonkamer hier op voor kunt bereiden.

Zit je lekker op de bank? Pak een warme deken er bij, je bril voor binnenshuis, adem even goed uit en vergeet alles wat zich buiten je deur afspeelt maar even. Pak de afstandsbediening, druk op Play en geniet van je serie.

  • barcelona interieur

 

1. Belangrijke stoffen in de woonkamer tijdens het kijken van series en films

Je woonkamer leent zich perfect om een marathonserie te kijken. Ben je op dit moment op zoek naar een appartement in Barcelona? Let dan vooral ook op de woonkamer, want je zult er – zeker in de winter – heel wat tijd in doorbrengen.

Je wilt dan ook een woonkamer waar je graag bent, geen plek die koel en kaal is. Neem daarom de tijd om dit deel van je appartement voor te bereiden voor wanneer je de ene na de andere aflevering gaat bekijken.

De drie klassiekers die in geen enkele gezellige woonkamer mogen ontbreken, zijn: een comfortabele bank, een warme deken of plaid en heerlijke kussens. Het is fijn als de stoffen en prints bij elkaar passen, maar het belangrijkste is dat ze steun en comfort bieden.

kat op speciaal kattenbed

Foto via Pixabay

Ken jij ShBarcelona al?

Je eerste bondgenoot als je series gaat kijken: de bank

De bank kan uit één stuk zijn, maar kan ook uit meerdere delen bestaan. Het formaat telt vooral als je regelmatig veel bezoek verwacht tijdens het bingewatchen, maar anders heb je voldoende aan een bank die prettig zit. Stevig, maar niet te hard. Een bank die goed voor jouw houding is en zich aanpast aan je lichaam.

Zo’n bank vinden is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Soms moet je er best wat moeite voor doen, zeker als je niet de enige in het huishouden bent die het voor het zeggen heeft. Je wilt immers allemaal lekker voor de tv kunnen zitten.

Kussens: ideale hulpmiddelen om je rug te ondersteunen of je ogen mee te bedekken

Extra kussens zijn altijd erg handig als je thuis een marathonserie gaat kijken:

  • Vanwege het comfort: door kussens tussen je eigen lichaam en de bank te leggen, biedt dit extra comfort.
  • Vanwege enge beelden: als een serie even te spannend wordt, knijp je hard in je kussen of hou je het voor je gezicht, zodat je niets meer meekrijgt van wat er op het scherm gebeurt.
  • Vanwege het laten rusten van je hoofd: als de serie wat saai wordt of je hebt te veel gesnackt en je ogen vallen dicht, kan een kussen prima je hoofd tijdens een dutje ondersteunen. Als je iets belangrijks hebt gemist, kijk je dat deel later wel weer terug als je wakker bent.

Een lekkere deken om onder weg te kruipen

Eindelijk kan het: die heerlijke deken weer in de buurt van de bank leggen om een beetje extra warmte ’s avonds te creëren. Als je dan van een frisse avond thuis komt, is dat het eerste dat je erbij pakt. De zon schijnt misschien wel bijna het heel jaar door in Barcelona, maar regen of lagere temperaturen horen er ook bij. Soms zelfs sneeuw!

Als je wilt dat kleuren mooi bij elkaar passen in je interieur, lees dan de 7 tips voor het decoreren van je huis tijdens de herfst.

2. Het belang van goede verlichting tijdens het televisie kijken

Doe het licht zeker niet uit als het te spannend wordt, want goede verlichting in huis is belangrijk voor je ogen. Daarnaast zorgen mooie lampenkappen of andere soorten lampen voor sfeer in huis.

Pas daarom je verlichting aan aan het moment. Houd altijd voldoende licht, maar dim het als je niet gefocust hoeft te kijken. Zet het weer feller als je tussendoor pauze pakt om de versnaperingen aan te vullen. Je kunt ook altijd een paar kaarsen aansteken. Of wat dacht je van zo’n lamp waarmee je zelf de kleur kunt instellen?

We gaan je hier zeker niet vertellen welke serie je moet kijken, maar als je van horror houdt en een aflevering kunt kijken zonder je te verstoppen, heeft Esquire wel een idee wat je zou kunnen waarderen.

woonkamer

Foto via Pixabay

3. Goed geluid – maar zeker ook stilte – zijn belangrijk tijdens het bingewatchen

Stel je de volgende situatie voor: bij de allerlaatste aflevering van het seizoen begint de hoofdrolspeelster de tunnel uit te lopen, nadat ze urenlang uit de handen van de slechteriken is gebleven. Ze is bijna aan het einde van de tunnel, wanneer haar snelle ademhaling overstemd wordt door het gezang van de vogels, maar ook de steeds harder wordende muziek. Wat zou er….? En bam, een auto die in de straat keihard op z’n claxon blijft duwen, haalt je helemaal uit je concentratie en verpest het einde.  

Voor goed geluid is apparatuur met surround sound altijd het beste. Soms wil je zelfs extra geluiddemping aanbrengen in huis, zodat je het geluid nog een tikkie harder kunt zetten. Er is een passende oplossing voor alles, zoals bijvoorbeeld dikke gordijnen voor de ramen hangen. Je zult merken wat voor verschil goed geluid kan uitmaken en hoe het je beleving beïnvloedt. Spoel de seizoensfinale maar een paar minuten terug, ga weer ontspannen op de bank zitten en zie haar alsnog het einde van de tunnel bereiken en ontsnappen.

📌 Surround sound bij een Home Cinema staat op verschillende plekken in je woonkamer, waardoor het geluid je helemaal omringt.
afstandsbediening voor tv

Foto via Pixabay

4. Heb je genoeg te snacken in huis voor tijdens je serie?

Natuurlijk hoort er altijd iets lekkers op tafel te staan, niet alleen als je tussen twee afleveringen in zit. Neem de tijd om zelf zoete of zoute popcorn te maken en vul je hele huis met de geuren van vers gepoft maïs. Iets gezonder is edamame, de sojabonen die je ook in Japanse restaurants krijgt.  Edamame is een hartige snack, terwijl het wel nog steeds groente is. Wat wil je nog meer? Heb je ook nog een portie groente binnen gekregen vandaag!

Je kunt ook een paar tapas van te voren maken, zoals wat kippenvleugeltjes met honingmosterdsaus of wat pittige gamba’s. Als je maar oplet dat er niks op de bank terecht komt!

Gerelateerd artikel: Kleurentherapie voor je huis

Vind het appartement dat bij jouw passie voor series kijken past

Bij ShBarcelona matchen we de juiste persoon met het juiste appartement. Als makelaarsteam dragen we zorg voor elk detail en we vinden het dan ook belangrijk dat een nieuwe huurder zich vanaf dag een thuis voelt. In ons pakket aan dienstverlening vind je daarom interieuradvies terug. Wij helpen verhuurders aan een interieur waarmee ze hun eigendom snel en goed kunnen verhuren.

Al onze huurwoningen voor de korte termijn zijn volledig uitgerust en compleet gemeubileerd. Dat is fijn als je vandaag je nieuwe appartement intrekt en vanavond al aan een nieuwe serie wilt beginnen. Op deze pagina vind je alle huurappartementen in onze portefeuille in Barcelona. Je kunt zoekcriteria invullen om sneller te vinden waar je naar op zoek bent.

kind verstopt onder kussens

Foto via Pixabay

Ga lekker de hele herfst en winter bingewatchen, tenzij je natuurlijk kinderen hebt die ook nog wat aandacht willen.

Styling van je interieur in Barcelona

Doe jij iets speciaals met je woonkamer als je een weekend series gaat kijken?
Deel je tips – ook over je favoriete serie – via het reactieveld hieronder.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter