blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Trends

Herfstdecoraties: 7 ideeën voor in huis

slaapkamer met decoraties
Geschreven door Daniella

Herfst is in Barcelona een van de meest favoriete jaargetijden. Van september tot eind december zie je de kleuren niet alleen in de natuur veranderen, maar kun je ook je huis voorzien van passende herfstdecoratie.

Kun je je voorstellen dat je midden in de winter nog in een huis met zomerinterieur woont? Het zal dan niet zo fijn zijn om er veel tijd door te brengen. Zo is dat ook met de herfst. Dan wil je meer warmte om je heen en wil je je langzaamaan voorbereiden op de koudere temperaturen die komen gaan.

Kleuren als oker en goud mogen dan weer in het middelpunt staan en de stoffen zijn zachter en warmer.

salontafels met decoraties

Foto door Hannah Busing via Unsplash

In dit artikel willen we nader ingaan op een aantal herfstdecoraties, waarmee je je huurappartement in Barcelona omtovert in een gezellig thuis in herfstsferen.

Bekijk huurappartementen in Barcelona

Decoraties in herfstsfeer

Je hoeft echt niet heel je inboedel om te gooien om een andere sfeer in huis te brengen. Een paar eenvoudige trucjes – die niet heel veel hoeven te kosten – helpen een fijne herfstsfeer in huis te creëren. Wil jij weten hoe je je huis helemaal in herfststemming kunt brengen? Lees dan vooral verder!

1. Stoffen maken het verschil

Gelukkig heeft bijna elke kamer in huis iets dat van stof is: raambekleding, kussens, plaids, tapijten, beddengoed, noem maar op.

Probeer warme kleuren te combineren, zoals terra cotta, roestbruin, okergeel of mosterdgeel. Gebruik hierbij een witte crème of grijze tint als neutrale basis. Ook met de toevoeging van een fluwelen stofje kan je die herfstlook bereiken waar je naar op zoek bent.

oker en zwarte decoraties

Foto door Jonathan Borba via Unsplash

2. Elementen van hout of riet

Geheel in het teken van de herfst staan materialen als hout, vlechtwerk of rotan. Meubels van deze materialen kun je perfect met elkaar combineren. Kies dit moment om dat kleine bijzettafeltje waar e op uitgekeken bent te vervangen, of plaats een mand bij de bank om dekens en kussens praktisch in op te bergen.

vloerkleden en ratan stoel

Foto door Julien Lanoy via Unsplash

3. Decoraties met droogbloemen en kaarsen

Deze combinatie werkt voor het decoreren van elke plek in huis, van kleine hoekjes tot grotere aandachtstrekkers op tafel.

Droogbloemen zijn heel gemakkelijk te krijgen. Je koopt ze in bijna alle decoratiewinkels in Barcelona. Als je meer van levende planten en bloemen bent in plaats van gedroogde, dan kies je met de herfst uit: chrysanten, lavendel, heide of zonnebloemen.

Ben je iemand die graag kaarsen in het interieur gebruikt? Gebruik dan geurkaarsen, want deze zullen de sfeer in huis nog gezelliger maken!

schaal met herfstdecoratie

Foto door Tetiana Shadrina via Unsplash

4. Warm licht in huis

Licht is in elk seizoen een belangrijk aspect in het interieur. Gebruik dit moment daarom om eindelijk je gloeilampen in huis te vervangen.

Er zijn bepaalde spaarlampen die een warme gloed geven, waardoor er meer sfeer in de ruimte ontstaat.

Je kunt de herfst – nu de dagen korter worden – ook kiezen om je zitkamer van wat extra verlichting te voorzien door vloerlampen te plaatsen. Zo staat je zitbank ineens centraal, kun je er met gemak lezen of puzzelen en ontstaat er een magische sfeer!

bank met lichte decoraties

Foto door s-o-c-i-a-l-c-u-t via Unsplash

5. Extra sfeer met open haard

Natuurlijk hebben we niet allemaal een open haard in huis, maar toch komen de momenten waarop je er van gaat genieten er aan. Dus als je nog een kleine verbouwing wilt laten plaatsvinden, doe dat dan nu.

Naast het verwarmen van de kamer is het namelijk ook een echte sfeermaker in de herfst en winter. Als de haard niet aan is, kun je de mantel gebruiken voor het plaatsen van kaarsen en gezellige herfstdecoraties.

sfeerhaard herfstdecoratie

Foto door Andrea Davis via Unsplash

6. Richt een gezellig hoekje in

Als het buiten kouder wordt, brengen we weer meer tijd binnenshuis door. Daarom is dit het moment om gezellige hoekjes in huis te creëren. Heb jij een lekkere, comfortabele fauteuil? Proficiat, want dan heb je een van de belangrijkste elementen al in huis.

Maak er een leeshoek van door er een vloerkleed, wat kussens en een plaid bij te leggen. Zo heb je een aparte hoek om je heerlijk in terug te trekken en je hoeft er het huis dus niet meer voor te verlaten.

ratan stoel met kussen

Foto door Julien Lanoy via Unsplash

7. Pas je terras aan aan het seizoen

Als het weer minder wordt, vergeten we vaak ons terras en balkon. En dat terwijl Barcelona nog hele mooie dagen heeft. Als je het andere jaren niet hebt gedaan, is dit het jaar om je buitenruimte in herfstsferen te brengen.

Met wat extra kaarsen, een plaid, buitentapijt, poef en wat LED-lampjes ben je al klaar! Nu heb je de perfecte plek ingericht om vrienden en familie te ontvangen, in ieder geval totdat de winter echt aanbreekt.

sfeerverlichting en planten in gezellige kamer

Foto door Taryn Elliott via Pexels

De voordelen van het gebruik van herfstdecoraties

Zeker weten dat je na het lezen van dit artikel allerlei ideeën hebt opgedaan om je huis in herfstsfeer te brengen en decoraties te gaan maken of kopen.

Voordat je aan de slag gaat, leggen we hieronder nog een aantal voordelen van het creëren van een herfstsfeer in huis:

  • Een ruimte die lang hetzelfde ingericht is, kan saai worden en gaan vervelen. Het veranderen van kleine details in het huis helpt om een kamer weer anders te zien. Je voelt je er dan prettiger.
  • Decoraties hebben directe invloed op onze stemming. Want wat wil je het liefst als je aan het eind van de dag in de kou thuiskomt? Een lekker kopje thee drinken, onder je favoriete deken kruipen met je lief, samen muziek luisteren, een boek lezen, kijken naar je favoriete tv-serie… Gaat dat lukken met alle interieurtips die we je hierboven hebben gegeven?
  • Je huis in herfstsferen inrichten helpt als je met de nieuwste trends wilt meegaan. Houd je leefplek lekker fris en bij de tijd.
  • Vaak is het ook gezellig om als huishouden een bijdrage aan de herfst in huis te leveren. Een gezin of koppel, iedereen kan meedoen tijdens het decoreren. Daarmee krijgt ook iedereen de kans om zijn eigen stempel op het interieur te drukken.
glas koffie bril en oortjes

Foto door Sabri Tuzcu via Unsplash

Nu je geïnformeerd bent over hoe je je huis aan het herfstseizoen kunt aanpassen, ben jij zelf aan de beurt om het in de praktijk te brengen. Neem alle ideeën mee, betrek je partner of gezin erbij en ga aan de slag.

Hoewel het voor velen moeilijk is om afscheid te nemen van de zomer, kijken we ook uit naar de herfst. Je huis aanpassen aan dit seizoen maakt het weer meer binnen leven dan ook een stuk prettiger!

Heb je nog ideeën voor unieke herfstdecoraties? Laat ze ons weten!

Generic

Gebruikte bronnen:

  • https://www.elmueble.com/ideas/decoterapia/ideas-para-darle-nuevo-aire-casa-otono_40018
  • https://www.elmueble.com/estancias/30-salones-otono-y-muchas-ideas_43527
  • https://espaciohogar.com/decoracion-de-otono-ideas-para-decorar-la-casa-en-esta-estacion/

 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter