blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Barcelona’s stoffenwinkels

Barcelona’s stoffenwinkels
Geschreven door Daan

Er zijn op dit moment veel mensen in Barcelona die het liefst zo veel mogelijk zelfredzaam willen zijn. Ze proberen hun middelen zo optimaal mogelijk te benutten en willen zo min mogelijk afhankelijk zijn van veelal dwangmatig consumptief gedrag in deze kapitalistische samenleving.

Waar men veel moeite mee heeft, is de productie van goedkope kleding door grote textielbedrijven die – in de meeste gevallen – door goedkope arbeidskrachten uit ontwikkelingslanden uitgevoerd wordt. Soms gaat het zelfs om kinderarbeid…

Dankzij deze ontwikkeling wordt er steeds meer en vaker kleding zelf vervaardigd, met als gevolg dat er weer volop textielwinkels zijn, die eerder afnemen door de aanwezigheid van grote multinationals die kleding tegen zeer lage prijzen verkopen. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de beste stoffenwinkels in de Catalaanse hoofdstad.

Gerelateerd artikel: De sleutel tot een modern interieur

Met deze stoffenwinkels in Barcelona maak je je eigen kleding

Antoniona

De eigenaresse van Antoniona heeft een passie voor stoffen, ontwerpen en kleuren. Geleid door deze passie reisde ze naar India om nieuwe stoffen te ontdekken. Ook zag ze hoe stoffen geproduceerd werden en dit heeft allemaal geleid tot de meest bijzondere, nieuwe en unieke materialen en prints die in Barcelona te krijgen zijn.

stoffen met prints

Imagen de awanishazm en Pixabay

Alle materialen die je bij Antoniona vindt, zijn met de hand bedrukt. De houten stempels die hiervoor gebruikt worden, zijn met de hand gesneden.

Er wordt gewerkt volgens traditionele werkwijze, er is veel zorg voor elk ontwerp en er wordt gewerkt volgens vertrouwde methoden die de lokale ambachtslieden al heel lang toepassen.

De materialen die je bij Antoniona vindt, zijn gemaakt van 100% katoen en dit zorgt voor de perfecte stof om mee te werken, omdat kleuren lang mooi blijven. Deze zeer bijzondere stoffenwinkel ligt in het district Gracia, aan de Calle Asturias 34, vlakbij halte Fontana van de groene metrolijn.

Gratacós

Stoffenwinkel Gratacós ligt ook in de wijk Gracia, maar deze ligt aan de Riera Sant Miquel 9. Het gaat hier om een van de meest traditionele stoffenwinkels in de Catalaanse hoofdstad. Het bedrijf is zeer ondernemingsgericht, wil graag blijven innoveren en men wil vooral trends binnen de fashion– en textielsector aan de man brengen.

Al drie generaties zijn in dit veelbelovende textielbedrijf in Barcelona werkzaam geweest en allen waren ze gedreven door dezelfde bedrijfsvisie en passie voor het vak, om de beste creaties te kunnen realiseren, met een selectie van de beste stoffen die er op de markt te krijgen zijn.

Gratacós vind je in meer dan 70 landen en de stoffen die hier vandaan komen worden ook door grote modebedrijven gebruikt. Men blijft namelijk graag trouw aan de kwaliteit van de stoffen die geleverd worden en de professionaliteit en kennis die bij Gratacós ervaren wordt.

Bij Gratacós vind je stoffen in alle soorten en maten van uitstekende kwaliteit en allerlei verfijnde, innovatieve ontwerpen. Wanneer je mooie en kwalitatief goede stof voor unieke ontwerpen zoekt, dan is Gratacós de stoffenwinkel waar je moet zijn.

Gerelateerd artikel: Dekens en dekbedden kopen in Barcelona

stof met gekleurde garen

Imagen de Bruno /Germany en Pixabay

Ribes & Casals

Bij Ribes & Casals verkopen ze al jaren stoffen aan de groothandel in Barcelona, zelfs al vanaf 1933. Er zijn vijf stoffenwinkels in het hele land, onder andere in Barcelona (in het district Ciutat Vella), maar daarnaast ook in Madrid, Malaga, Sevilla en Palma de Mallorca. Ook is er een online winkel.

Ribes & Casals heeft een enorm assortiment aan stoffen uit de textielindustrie. Bij deze stoffenwinkel krijg je nog persoonlijke en professionele service. Men is toegewijd aan elke klant en heeft diverse stoffen voor verschillende soorten ontwerpen.

Je vindt er zelfs stoffen waarmee je je interieur kunt inrichten en fournituren.

Is er nog een andere stoffenwinkel in Barcelona die je aan kunt bevelen?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter