blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Verblijven in Barcelona ’s Gayxample

rainbow decorations in street
Geschreven door Daniella

Gayxample betreft een deel van het district l’Eixample en dit gebied wordt gekenmerkt door een uitstekend homovriendelijk gastronomisch aanbod, diverse homovriendelijke hotels en ook ruime mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding.

Gayxample heeft dan ook een grote aantrekkingskracht op homoseksuelen, maar het is ook een gebied waar veel rijkere mensen zich thuis voelen. Dat komt doordat de diensten in dit district exclusief en van hoog niveau zijn.

Daarnaast worden er in dit deel van Barcelona veel evenementen georganiseerd, die niet alleen in Europa, maar zelf in een groot deel van de hele wereld bekend zijn.

Deze evenementen zijn bedoeld om homoseksuelen in onze samenleving een podium te geven, maar ook om tolerantie ten opzichte van alle seksuele geaardheden te bevorderen. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je graag meer vertellen over waar je prettig kunt verblijven in Gayxample.

Gerelateerd artikel: Gay Pride 2019

Accommodatiemogelijkheden in Gayxample

motorcycle with rainbow flag

Foto via Pixabay

Gayxample is de naam voor het deel van het centrum van Eixample, waar sinds het einde van de 20e eeuw een explosieve groei te bemerken is aan winkels, bars en uitgaansgelegenheden voor homoseksuelen.

Gayxample ligt tussen de Carrer de Balmes, Gran Vía de les Corts Catalanes, Carrer de Comte d’Urgell en Carrer d’Aragó.

Je vindt hier – naast gespecialiseerde winkels, modewinkels, restaurants en uitgaansgelegenheden die gericht zijn op het homoseksuele publiek – hotels, kuuroorden, sauna’s en toeristische accommodaties die zich ook voornamelijk op deze groep mensen richten.

In 2003 werd hier zelfs het eerste heterovriendelijke homohotel ter wereld geopend.

Dit deel van de stad is dan ook een van de belangrijkste gebieden voor homotoerisme in Barcelona geworden, vooral als je kijkt naar de mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding en uitgaansgebieden. Er zijn daarom volop mogelijkheden als je in dit gebied van de Catalaanse hoofdstad wilt verblijven. Hieronder geven we je een aantal opties:

Toeristische accommodatie

Als je alle mogelijkheden voor accommodatie op een rijtje zet, dan is de toeristische verhuur de laatste jaren het hardst gegroeid. Er is voldoende aanbod en er is voor ieder – en ieders budget – wat wils.

In Gayxample vind je veel appartementen die speciaal voor het toerisme bedoeld zijn. Over het algemeen is accommodatie in dit deel van Eixample ruim, er zijn veelal hoge plafonds, je geniet van veel daglicht en appartementen zijn vaak elegant ingericht.

Het huren van toeristische accommodatie heeft veel voordelen: je geniet er van privacy, comfort en exclusiviteit. Daarnaast leer je de stad Barcelona en haar bevolking op een authentiekere manier kennen.

Hierdoor krijg je niet alleen een realistischer beeld van de stad, maar ook de prijs is vaak gunstiger dan van andere accommodatie. Je kunt een aantal toeristische appartementen in Gayxample bekijken, om een idee te krijgen van alles wat ze te bieden hebben.

Gerelateerd artikel: Geniet van het buitenleven bij Barcelona’s beste strandbars

Hotels

Axel Hotel Barcelona

two women in pink lying on a sofa together

Foto via Pixabay

Het Axel Hotel ligt in hartje Gayxample en in de omgeving vind je veel aantrekkelijke winkels en andere zaken. Als je je verblijf bij Axel Hotel boekt, dan verblijf je in een hotel met stijl, een design hotel dat van alle gemakken voorzien is en een kosmopolitische sfeer uitstraalt.

Het heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit heterovriendelijke hotel is een echt stadshotel. Het is een trendy hotel waar je veel plezier zult beleven en waar je kunt genieten van een breed scala aan exclusieve diensten.

The Corner Hotel

Het Corner Hotel is ontstaan nadat een van de meest representatieve gebouwen van Eixample verbouwd is. Het is een sober, elegant en modern hotel. Het ligt centraal en je vindt er alle wenselijke faciliteiten.

Het hotel heeft oude materialen met moderne elementen gecombineerd om het effect van een stedelijk, kosmopolitisch design te bereiken.

Het doel is de klant onder te dompelen in al het typische en kenmerkende van de stad: vriendelijkheid en openheid. Het is een zeer gastvrije omgeving waar je heerlijk uit kunt rusten na een lange dag winkelen, musea bezoeken, terrasjes pakken of zaken doen.

Ken jij Gayxample al? Welke tips heb je voor dit gebied?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter