blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Catalaanse gewoonten en tradities

Valentijnsdag 2020

roos met boek in hartvorm
Geschreven door Daniella

Binnenkort is het weer Valentijnsdag en deze dag kun je als verliefd stel prima in Barcelona vieren. Je kunt je wederhelft zelfs verrassen met een weekendje weg en ShBarcelona heeft hiervoor diverse romantische accommodaties beschikbaar.

Winkels, hotels en restaurants stellen vaak iets leuks samen voor Valentijnsdag. Dus als je nog ideeën kunt gebruiken, lees dan vooral verder, want er zit altijd wel iets speciaals voor deze dag tussen!

Gerelateerd artikel: Romantisch dineren in Barcelona

Hoe vier je Valentijnsdag 2020 in Barcelona?

14 Februari is het weer zover en ons team wil je graag informeren over wat je deze Valentijnsdag allemaal kunt doen om samen met je partner van deze speciale dag te genieten. De activiteiten verschillen nogal van elkaar, maar dat is alleen maar prettig, want dan kun je dat kiezen wat het beste bij jou en je lief past.

roze en witte rozen

Foto door Myriams-Fotos via Pixabay

  • Bali Spirit is een romantisch kuuroord. Zodra je hier binnen stapt, voel je rust, harmonie en een positieve sfeer. Laat even los wat je hoofd bezig houdt en focus alleen nog maar op jullie tweeën. Het is goed om te weten dat er ruime VIP-kamers zijn, waar je de mogelijkheid hebt om na de spa te genieten van een romantisch privédiner.

De inrichting is prachtig en rustgevend en de massages zijn uitstekend. Ze hebben zelfs een internationale award ontvangen voor hun bijzondere massages. Elk jaar heeft Bali Spirit weer leuke aanbiedingen voor stellen die er met Valentijnsdag samen op uit willen.

Je vindt de spa in het district Sarrià-Sant Gervasi, namelijk aan de Carrer d’Aribau 59.

  • Bar Veraz is het restaurant in hotel The Barcelona EDITION in het district Ciutat Vella. Hier kun je van een speciaal menu met sfeervolle muziek op de achtergrond genieten. Het is wellicht de meest traditionele manier om Valentijnsdag door te brengen, maar dat maakt het zeker niet minder bijzonder.

De gerechten bestaan uit verse en seizoensgebonden ingrediënten en het menu is – ook niet onbelangrijk – zeer betaalbaar. Je vindt Bar Veraz aan de Avinguda de Francesc Cambo 14.

En wil je na het diner samen nog iets drinken? Dan kun je in de bar een heerlijke vermout, ambachtelijk gebrouwen biertje of lokaal geproduceerde sherry proeven. Meer info vind je op de website van de edition hotels.

Gerelateerd artikel: Romantische massage voor twee

groen en wit lint met madeliefjes

Foto door congerdesign via Pixabay

  • Aire Ancient Bath in Barcelona is een echte aanrader als het gaat om het vieren van een bijzondere Valentijnsdag. Het is de hemel op aarde, een tempel voor zowel lichaam als geest.

Het kuuroord is uitgerust met een thermaalbad en je kunt er massages reserveren en ontspannende, zuiverende en ontgiftende behandelingen boeken. Ben je er klaar voor om je samen met je wederhelft onder te dompelen in een moment van pure rust?

De verlichting door middel van kaarsen maakt dat het hier zo aangenaam en intiem is. Voor meer informatie kun je bij het personeel van Aire Ancient Bath terecht of naar Paseo Picasso 22 gaan.

  • Wat zou je ervan vinden om een romantische middag of dag in het district Sants-Montjuïc door te brengen? Barcelona heeft natuurlijk veel mooie plekjes, maar dit is toch wel een van de besten. Bovendien biedt het gebied rondom de berg Montjuïc veel mogelijkheden.

Start met een bezoek aan het Nationaal Catalaans Kunstmuseum, ga vervolgens naar kasteel Montjuïc en de daaromheen liggende tuinen en sluit de dag af met een fantastische show van licht en geluid bij de Magische Fontein van Montjuïc.

  • Principal de l’Eixample is een restaurant in – hoe kan het ook anders – het district Eixample in Barcelona. De mediterrane keuken en de ingrediënten die vers van de markt komen maken dit restaurant een van de bekendste restaurants in heel Barcelona.

Het leent zich dan ook perfect voor Valentijnsdag. Wil je op deze dag echt even ontspannen samen? Ga dan naar dit bijzondere restaurant. Op het menu vind je verrassende gerechten en een unieke combinatie van smaken.

Ook de presentatie is oogstrelend. Er is tevens een terras en dit is een magische plek om even lekker samen weg te dromen. Je vindt het restaurant aan de Carrer Provença 286-288.

Heb jij al plannen voor Valentijnsdag 2020?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter