blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

Valentijnsdag in Barcelona vieren

koppel omhelst innig
Geschreven door Daniella

Als je al een excuus nodig had om samen met je lief iets buitenshuis te gaan vieren, dan is Valentijnsdag de perfecte reden. Wil je een keer iets anders en verrassends?

Dan ben je op de juiste plek aanbeland, want dit artikel van ShBarcelona vertelt je alles over originele ideeën hoe Valentijnsdag in Barcelona te vieren. Wat is een beter cadeau dan een tastbaar pakje met een grote strik eromheen? Precies, iets samen doen!

  • seizoenshuur barcelona

 

Hoe Valentijnsdag 2022 in Barcelona vieren

hand in hand

Foto via Pixabay

Laten we even eerlijk zijn: 9 van de 10 keer vergeten we een cadeau voor Valentijnsdag te regelen en dat terwijl deze dag iets bijzonders voor je relatie kan betekenen. Niet getreurd, want dit jaar hoef je geen last minute stress te hebben. Wij hebben namelijk een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Je hoeft alleen nog maar te kiezen.

Restaurants voor Valentijnsdag in Barcelona

Naar een restaurant gaan lijkt misschien een beetje een doorsnee idee, maar je hebt een aantal opties om Valentijnsdag in Barcelona te vieren die je meer dan aangenaam zullen verrassen.

We hebben restaurant Enigmatium al vaker in onze artikelen aanbevolen en we doen het deze keer nog een keer, want dit bijzondere, originele en anders-dan-anders restaurant is een goede keus waarmee je de plank niet mis kunt slaan.

Je Valentijnsdagavond wordt gegarandeerd speciaal, want tijdens het diner vinden er doorlopend shows plaats. Als je nog andere betrouwbare opties voor restaurants zoekt, dan verwijzen we je naar deze lijst met restaurants in Barcelona voor Valentijnsdag. The Fork is immers expert als het om lekker eten en drinken gaat.

Ga op Valentijnsdag naar het theater

twee handne met trouwringen

Foto via Pixabay

Ben je al eens naar één van de improv theatershows van Planeta Impro geweest? Als je dat nog niet gedaan hebt, zet het dan maar op je lijstje, want het is de perfecte manier om Valentijnsdag in Barcelona te vieren. Elk jaar zetten ze een speciale show voor Valentijnsdag in elkaar.

Ook als je al eens eerder een van hun voorstellingen hebt gezien, kun je er met Valentijnsdag nog steeds naartoe gaan, want geen van de voorstellingen heeft een strak script en daardoor is elke voorstelling weer totaal anders.

De acteurs en actrices gebruiken de aanwezigen om te improviseren en als publiek bepaal je dus mede wat er die avond tijdens de voorstelling gebeurt. Hun hilarische shows vinden plaats in het beroemde Teatreneu in de wijk Gracia in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Leuke activiteiten voor koppels

Vier Valentijnsdag bij de Fabra sterrenwacht

Wie houdt er nou niet van om samen naar de sterren te kijken? En waar kan dit beter dan bij het Fabra Observatorium in Tibidabo. Dit is een geweldig uitje wanneer je Valentijnsdag in Barcelona wilt vieren.

Je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad die ’s avonds prachtig verlicht is. Je krijgt verder een rondleiding door de sterrenwacht, bezoekt het museum en de art-noveauzaal en ten slotte kijk je door een enorme, honderdjarige telescoop in de koepel van het observatorium naar de sterrenhemel.

Hierdoor kun je de dichtstbijzijnde planeten en sterrenbeelden zien. Voor meer informatie kun je bellen met (+34) 934 312 139. Hier kunnen ze je ook vertellen wanneer er nog plek is en je kunt er direct reserveren.

Valentijnsdag in Barcelona – relaxen in een kuuroord

Een andere, heerlijke manier om Valentijnsdag in Barcelona door te brengen is een spa in de stad bezoeken. Kun je je nog herinneren wanneer je jezelf (en je partner) voor het laatst getrakteerd hebt op een massage?

Je kunt nog steeds kijken of er plek is en reserveren. In dit artikel vind je een overzicht van een groot aantal kuuroorden in Barcelona waar je massages en andere ontspannende activiteiten samen met je geliefde kunt boeken.

Stadsmusea

Het laatste originele idee voor het vieren van Valentijnsdag 2022 in Barcelona is wat anders dan anders. Op La Rambla vind je namelijk het Erotisch Museum van Barcelona en dit is dan ook alleen toegankelijk voor volwassenen.

Het is een plek waar je misschien nog wat kunt leren op romantisch vlak en het is dan ook geheel gewijd aan erotiek.

Geschiedenis achter Valentijnsdag

Denk jij dat Valentijnsdag een moderne feestdag is? Dan zit je er goed naast, want de oorsprong van deze dag gaat helemaal terug tot de tijd van het Romeinse Rijk (derde eeuw), toen een priester van Rome – genaamd Sint Valentijn – keizer Claudius II uitdaagde, omdat die had besloten dat jongere mensen niet meer mochten trouwen.

Hij nam deze beslissing vanuit de gedachte dat vrijgezellen veel meer vechtlust hadden (ze hadden immers geen relatie) en daardoor dus beter presteerden op het slagveld.

Omdat Sint Valentijn het decreet onrechtvaardig vond, regelde hij in het geheim huwelijken tussen jonge geliefden.

koppel tijdens romantisch diner

Foto via Pixabay

Valentijnsdag is dus geen uitvinding van een winkel of marketingbureau. Er zijn in de loop van de tijd wel verschillende versies en theorieën boven water gekomen, waardoor de historie van deze dag niet altijd even duidelijk is.

Het is wel zo dat Valentijnsdag vanaf de 20e eeuw in veel landen een stuk populairder is geworden en dan hebben we het vooral over de Angelsaksische landen.

We vieren Valentijnsdag op 14 februari. Het is een dag waarop geliefden hun liefde voor elkaar uiten door elkaar cadeautjes en lieve kaartjes te geven. En verder geef je er je eigen draai aan, zoals met de ideeën in dit artikel.

Heb jij al plannen om Valentijnsdag in Barcelona door te brengen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter