blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

7 Originele cadeautjes voor Valentijnsdag

hartje in handen
Geschreven door Daniella

Het is weer zover! Het is bijna de dag dat we de liefde vieren en dat betekent dat er weer naar cadeautjes voor Valentijnsdag gezocht wordt. Wij hebben goed nieuws, want in dit artikel kun je zomaar iets leuks tegenkomen waar je nog niet aan had gedacht.

Niet iedereen viert Valentijnsdag, maar voor diegenen die dat wel doen, is het een ideaal moment om samen een romantische dag of avond Romantisch dineren in Barcelona door te brengen. Heerlijk toch.

Dus laten we snel van start gaan voor als je nog niks voor je lief in huis hebt gehaald, want Valentijnsdag staat al gauw voor de deur: Hier zijn wat leuke en originele cadeautjes voor Valentijnsdag om zelf in elkaar te knutselen.

  • appartementen in Barcelona

Wat geef jij deze Valentijnsdag?

Natuurlijk zijn er legio opties en je kiest het liefst iets dat ook bij jou past om te geven en niet zomaar iets.

Als eerste is het wellicht van belang om te weten of jouw partner heel veel belang aan Valentijnsdag hecht. Hoopt jouw geliefde dat de dag in het teken van romantiek staat? Of vindt jouw wederhelft het wel grappig, maar nou ook weer niet heel bijzonder?

Zoek dit als eerste uit en ga dan pas op zoek naar een cadeau: iets simpels of iets heel bijzonders. Hoe dan ook, hieronder lees je over een aantal interessante ideeën die je zeker moet overwegen wanneer je nog op zoek bent naar een cadeau voor Valentijnsdag.

scrabble letters

Foto via Pexels

7 Cadeaus voor Valentijnsdag: van minder tot meer werk

Ieder heeft zijn eigen smaak natuurlijk en daarom geven we je een aantal suggesties voor Valentijnsdag waarmee je alle kanten op kunt.

Ga niet meteen elk idee ten uitvoer brengen, maar kijk vooral ook naar je budget en hoe speciaal je cadeau voor Valentijnsdag moet zijn.

1. Altijd goed: een pot met snoep

Soms is simpel beter. Ga naar de snoepwinkel bij jou in de buurt en koop dat waarvan je weet dat je lief het heerlijk vindt. Je kunt er ook voor kiezen om alleen snoepjes in de vorm van een hartje uit te kiezen, maar dat maakt het wel een stuk saaier.

Denk ook aan wat er op de (glazen) pot geschreven staat. Een lieve tekst maakt je cadeau helemaal compleet en meer heb je niet nodig. Kies een goede film op Netflix, pak de pot met lekkers erbij en je bent klaar.

pot met snoepjes

Foto via Pexels

2. Geef een ontbijtje cadeau

Ja, dit is vast niet de eerste keer dat het idee door je hoofd gaat. Het is namelijk niet moeilijk te organiseren en het kan er geweldig uitzien als je er een beetje aandacht aan besteedt. (en niet alleen op Valentijnsdag!) Een ontbijtje is ook leuk voor de verjaardag of een andere speciale gebeurtenis.

Je ogen open doen en geconfronteerd worden met heerlijke ontbijtartikelen voelt goed. Zorg ervoor dat je weet wat je lief bij het ontbijt kan waarderen (zoet/hartig, koffie/thee, verse jus of die uit een verpakking) en verras de ander met een grote mand of goed gevuld dienblad.

Je kunt het zelf maken – dat adviseren wij als je voldoende tijd hebt – of bestellen. Hoeveel energie ga jij in het cadeau voor Valentijnsdag steken?

doos met donuts

Foto via Unsplash

3. Gepersonaliseerde mok

We gaan een stapje verder. Een mok is altijd een goed idee, omdat het iets is dat je altijd wel gebruikt. Een cadeau hoeft dus niet altijd heel complex te zijn.

Door hem een persoonlijk tintje te geven, wordt hij des te bijzonderder. Je hebt diverse websites waar je je eigen ontwerp kunt samenstellen, maar je kunt ook voor een kant-en-klare mok gaan die jij vindt passen bij je Valentijn.

Ben je een echte waaghals en zijn jullie de fase van bindingsangst voorbij? Koop dan een hem- en haar-mok voor jullie tweetjes. Hiermee laat je je lief weten dat je elke ochtend wel met hem/haar wilt ontbijten, maar dan wel als je allebei een passende mok hebt.

twee mokken met tekst

Foto via Unsplash

4. Een klassieker: sokken!

Nog een goed idee: prachtige sokken. Met dit cadeau sla je de plank nooit mis, niet met Kerstmis, niet met een verjaardag, nooit. En denk ook niet dat sokken zomaar iets zijn, want je hebt elke dag immers een paar schone, leuk uitziende sokken nodig om de blits te maken.

Nog grappiger is het wanneer je de sokken personaliseert. Het is natuurlijk een cadeau voor Valentijsdag, dus dan mag dat best.

Ben je te lui of heb je geen tijd meer om sokken te personaliseren? Geen stress. Er zijn genoeg modellen die al met dit idee in het achterhoofd ontworpen zijn. Je hoeft alleen nog maar te kiezen.

vrolijke sokken

Foto via Unsplash

5. Herinneringen in fotoalbum plakken

Ok, tot zover de redelijk eenvoudige cadeaus voor Valentijnsdag. We gaan nu je creativiteit aanspreken: stel een fotoalbum van jullie twee samen en geeft dit als cadeau.

Maak jij toch al om de haverklap foto’s van elke plek waar jullie samen zijn en de omgeving? Dan hoef je alleen je favorieten er nog maar uit te filteren en ze in het album te plakken. (Zorg wel voor een goede kwaliteit fotolijm!)

Heb je nog niet genoeg foto’s om een heel album te vullen? Dan kan het nog steeds een heel leuk cadeau zijn. Je koopt dan een wegwerpcamera en een leeg album, zodat je gaandeweg jullie date of relatie (als het echt lang duurt) het album vult. Een fotoalbum is een prachtig aandenken.

fotoboek

Foto via Unsplash

6. Een lijstje met activiteiten om samen te doen

Hier heb je misschien iets meer tijd voor nodig om dieper te graven en het samen te stellen, maar het is nog steeds een goed idee voor Valentijnsdag. Denk aan alle dingen die je samen zou willen doen en zet ze op papier in je netste handschrift. (Je kunt het lijstje zelfs inlijsten en cadeau geven.)

Uiteindelijk geef je met dit Valentijnscadeau aan dat je iemand heel graag mag en nog graag veel tijd met elkaar wilt doorbrengen. Dat is toch waar het met Valentijnsdag allemaal om draait?

envelop en brief

Foto via Unsplash

7. Boek een weekendje weg

Als laatste is een weekendje weg of een tripje samen natuurlijk het summum onder de cadeaus voor Valentijnsdag. Met zijn tweetjes op pad gaan en nieuwe plaatsen ontdekken, is altijd goed voor een relatie.

Het maakt niet uit hoe lang je al bij elkaar bent. Even de boel de boel laten en je vertrouwde omgeving verlaten, doorbreekt de sleur en geeft jullie beiden nieuwe energie.

In een weekend kun je diverse activiteiten ondernemen: een andere stad bezoeken, de auto pakken en de rust opzoeken in een landelijk gebied, of van andere uitjes genieten. Bedenk zelf welke locatie voor jullie twee op dit moment het beste uitpakt. Er kan niks misgaan.

weg in autospiegel

Foto via Unsplash

Nog meer cadeaus voor Valentijnsdag

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat er geen einde aan dit lijstje met ideeën voor Valentijnsdag hoeft te komen. In dit artikel hebben we de focus gelegd op eenvoudige, smakelijke en romantische ideetjes. Ook zijn er cadeautjes die “Ik hou van jou” van alle daken schreeuwen (voor wie niet anders weet hoe het te zeggen).

We hopen hoe dan ook dat we je een beetje op weg hebben geholpen met het geven van opties voor cadeaus voor Valentijnsdag (en misschien zelfs wel voor de komende jaren).

Hoe ga jij jouw Valentijn verrassen deze Valentijnsdag?
Leven = delen, dus doe je best en overtref jezelf dit jaar!

We lezen je commentaar graag hieronder

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter