blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Traditionele festivals

Oud op Nieuw 2019 in Barcelona vieren

New year 2020
Geschreven door Daniella

Je hoeft niet naar Times Square in New York om het nieuwe jaar goed in te luiden, dat kan namelijk ook in Barcelona! Er zijn allerlei manieren om een geweldige avond te hebben met volop verrassingen.

Bekijk de volgende ideeën maar eens als je er nog om een paar verlegen zit. Dit artikel op het blog van ShBarcelona laat je graag per wijk zien hoe je Oud op Nieuw 2019 kunt vieren.

Gerelateerd artikel: Oudejaarsavond in Barcelona

Ideeën om met een knal het nieuwe jaar in te gaan

Een bijzondere party bij Montjuïc

Sinds 2013 wordt in Barcelona Oud op Nieuw bij de fontein van Montjuïc in de wijk Poble Sec gevierd. De avondshow begint om 21.30 uur bij de Magische Fontein van Montjuïc.

rode feesthoed met glitters en glas

Vanaf 23.45 uur wordt er voor een vuurwerkshow gezorgd. Ook is er muziek en natuurlijk mogen bij klokslag twaalf de druiven niet ontbreken. (traditie)

Na de party bij Montjuïc kun je prima door naar een discotheek om daar verder te vieren. Zo kun je bijvoorbeeld naar Poble Espanyol. Dit is een museum dat op de berg van Montjuïc ligt en de sfeer hier is fantastisch.

Er zijn drie verschillende feestlocaties en naast een betaalbare prijs voor dit feestje, is een hoop plezier gegarandeerd.

Het feest begint om 22.30 uur en duurt tot 6 uur de volgende ochtend.

Hardloopwedstrijd Cursa dels Nassos

Op 31 december start rond 17.30 uur de Cursa dels Nassos (Eindejaarsloop). Dit hardloopevenement betreft een 10 km lange route, die je langs diverse karakteristieke plaatsen in Barcelona zal leiden.

Als je deel wilt nemen moet je minimaal 16 jaar zijn en je van te voren inschrijven. Volgens mij is er geen gezondere manier om het oude jaar afsluiten, dan op de allerlaatste dag nog een hardloopwedstrijd lopen. De wedstrijd start in de wijk Poblenou.

Gerelateerd artikel: Wat is er in december in Barcelona te doen?

sterretjes

Imagen de Pexels en Pixabay

Nieuwjaarsduik op het strand van Sant Sebastià

De nieuwjaarsduik is een speciale traditie die al sinds 1996 in Barcelona gevierd wordt. Wat is er unieker dan op de allereerste dag van het jaar op het strand van Sant Sebastiá deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik?

Als je interesse hebt, is het goed om te weten dat iedereen zich op 1 januari om 12 uur op het strand voor Club Natació Atlètic verzamelt. Het strand van Sant Sebastiá ligt overigens in de wijk Barceloneta en je komt er het makkelijkst met de gele metrolijn 4.

Magische Stad op Plaça Catalunya

Van 20 tot en met 31 december wordt op Plaça de Catalunya in het district Eixample op een heel bijzondere wijze Kerst gevierd en ook op de allerlaatste dag van het jaar kun je hier nog terecht.

Er zullen diverse activiteiten plaats vinden en een paar zijn dansen, beurzen, kinderactiviteiten, sport, spelletjes, kerstliedjes en reuzenfiguren. Bekijk de programmering voor de gehele periode op de website Barcelona.cat en ga hier zeker een kijkje nemen.

Klokkenspelconcert in Barrio Gótio

Op elke eerste zondag van de maand kun je gratis de concerten van de beiaardier van het Palau de la Generalitat bijwonen. En als je van plan bent om door de Gotische wijk te wandelen, mag je dit concert van Anna Maria Reverté aan de Patio de los Naranjos dan ook zeker niet missen.

Op het programma staan klassieke en populaire composities, die elke maand wisselen. Op 5 januari – mag ik al verklappen – vindt er echter een zeer bijzondere uitvoering plaats.

Hoe ga jij Oud op Nieuw in Barcelona dit jaar vieren?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter