blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Administratieve zaken

Hoe internet regelen in je nieuwe woning

aansluiting internet regelen
Geschreven door Daniella

Tegenwoordig is internet een van de meest belangrijke voorzieningen in ieders huis, dus zodra je naar je nieuwe stekkie verhuist, zal een van de eerste dingen die je gaat doen zijn: internet regelen. In dit artikel leggen we je uit hoe je internet in je nieuwe woning kunt regelen en waar je zoal rekening mee dient te houden.

Nodig voor internetcontract thuis

 1. Om te kunnen bepalen werk type tarief voor jou van toepassing is, moet je nagaan hoe de dekking van glasvezel voor jouw locatie is.
 2. Om te weten of glasvezelinstallatie mogelijk is, moet je erachter zien te komen waar het het pand binnen kan komen.
 3. Het internetcontract moet op naam van een fysiek persoon of van een bedrijf komen te staan.
 4. Je moet over een Spaanse bankrekening beschikken om elke maand het automatisch incasso te kunnen laten afboeken.

Te overhandigen documenten of informatie

Om internet aangesloten te krijgen, of de diensten mee van de ene locatie naar de andere te kunnen nemen, moet je een aantal bewijsstukken en persoonlijke gegevens kunnen tonen:

 • Je NIE (of voor Spanjaarden het DNI)
 • De voornaam, achternaam en geboortedatum van diegene die het contract af wil sluiten.
 • Het adres waar de installatie moet gaan plaatsvinden.
 • Zowel  je mobiele telefoonnummer als het nummer van je vaste lijn, wanneer je deze van een oude locatie mee naar de nieuwe locatie wilt nemen.
 • Het nummer van je internetconnectie als het om het verhuizen van de internetconnectie gaat.
 • Telefoonnummer waar je als contractnemer bereikbaar op zult zijn.
 • Een e-mailadres waar de contractnemer eigenaar van is.
internetcontract ondertekenen

Foto via Unsplash

Glasvezel als beste keuze

Wil je gebruik van internet kunnen maken in Barcelona, dan zijn er vele mogelijkheden om uit te kiezen, maar glasvezel behoort toch wel tot de beste optie voor een goede verbinding in huis. Wie voor de glasvezeltechnologie wil gaan, moet de volgende criteria in het achterhoofd houden:

 • Kijk goed welke spelers er op de markt zijn en wie glasvezel allemaal als service aanbiedt. Wie heeft het beste tarief en een eerlijke prijs?
 • Maak een analyse van hoeveel je verbruikt en wat voor internetpakket hiervoor nodig is, zodat het voor alle bewoners in huis functioneert.
 • Mocht je meer diensten willen afnemen (behalve glasvezel bijvoorbeeld ook televisie en een contract voor je mobiele telefoon), dan zijn er diverse pakketten die aangeboden worden. Een alles-in-één pakket is meestal gunstiger als contract, omdat je geen losse contracten voor elk van de diensten hoeft af te sluiten.
 • Bepaal welke verbindingssnelheid er nodig is op basis van je eerdere analyse met het verbruik. Meestal is een glasvezelverbinding van maximaal 1G meer dan genoeg.

Gerelateerd artikel: Wateraansluiting in Barcelona regelen: Wat kost het en hoe aanpakken?

Houd rekening met de volgende karakteristieken bij glasvezel

Om ervoor te zorgen dat basiszaken als internet in huis meteen goed geregeld worden, moet je rekening houden met de volgende zaken:

Type kabel

 • FTT: dit is momenteel de beste kabelsoort die er is en hiermee krijg je wat het aantal megabytes dat je afgesproken hebt in het contract ook werkelijk binnen.

De snelheid

 • Dezelfde upload- en downloadsnelheid is mogelijk met FTTH-kabels.

Eigenaar van het kabelbedrijf

 • Direct: wanneer de glasvezelkast in jouw gebouw van dezelfde hoofdeigenaar is als het bedrijf waarmee je de aansluiting voor internet wilt regelen.
 • Indirect: wanneer de glasvezelkast eigendom is van een andere hoofdeigenaar dan het bedrijf waarbij je een internetcontract wilt afsluiten.

 • verhuurdiensten voor eigenaars van appartementen in barcelona

Hoe kies je de beste provider?

Voor het grootste deel kent iedereen wel de vier voornaamste aanbieders van internet in Spanje, maar er zijn ook kleinere, goedkopere en zogenaamde virtuele providers.

De beste keuze voor internet in huis, is uitzoeken welke provider het grootste marktaandeel heeft in jouw zone, want zo krijg je een zo maximaal mogelijke dekking binnen je vier muren of op het heerlijke dakterras van je appartement.

Je kunt ook de glasvezelvergelijker raadplegen. Een team van experts kan je dan een advies geven over wat voor jou de beste optie is en je ook tijdens het aansluiten van internet verder begeleiden. Het handige hiervan is dat je een veel betere match tussen je verbruik en het best mogelijke pakket of voordeligste tarief krijgt.

Wat zijn jouw tips als het om internet regelen gaat? ShBarcelona is nieuwsgierig naar jouw ervaringen met internet in Barcelona!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter