blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

De beste speelgoedwinkels in Barcelona

Geschreven door Sietske

Weet je nog toen je een kind was en je in een speelgoedwinkel kwam? Het ging niet om het winkelen maar om het ontdekken van nieuwe werelden en het nieuwe en spannende avonturen beleven. Naar een speelgoedwinkel gaan betekende een speurtocht naar het perfecte speelgoed om het mee naar huis te nemen en je verbeelding vrij te laten gaan.

Wie zegt dat plezier stopt met de kindertijd? Nodig je kind, je neefje of jezelf uit om naar een van de beste speelgoedwinkels in Barcelona te gaan. Het zal een van de meest bijzondere dagen zijn die je ooit gehad hebt! ShBarcelona geeft je een aantal opties.

Gerelateerd artikel: Zomerworkshops voor kinderen

Waar vind je goede speelgoedwinkels in Barcelona

Fantastik

dubbeldekkerbus speelgoed

Foto via Visualhunt

Als je op zoek bent naar speelgoed in Barcelona en je bent in het district Ciutat Vella, maar je zou graag wat anders dan anders willen, ga dan naar Fantastik. Deze kitsche/vintage winkel verzamelt dingen van decennia geleden dat volwassenen nostalgisch laat voelen en kinderen verrukt.

In Fantastik kan je alles vinden, van opwindrobots, en matrouska poppen, tot houten puzzels en rolly polly poppen. Het ligt aan de Carrer Joaquin Costa 62.

Almacen Marabi

gebreide pop

Foto via Visualhunt

Almacen Marabi is een geweldige winkel in El Born aan de Carrer de la Cisera 6. De winkel is gecreëerd door de Argentijnse artiest Mariela Marabi, dat handgemaakte lappenpoppen en patchwork figuren verkoopt.

De ruimte is niet alleen de winkel maar ook de werkplaats, waar ze de poppen maakt die verkocht kunnen worden. In Almacen Marabi kan je een kleurvolle en aparte speelgoed selectie voor kinderen en volwassenen vinden, maar ook dingen als stoffen sleutelhangers, broches, ringen en portemonnaies.

Abitare Kids – Barruguet

houten bordspel

Foto via Visualhunt

Barruguet kwam tot leven om een gat in de leerzame speelgoedmarkt te vullen. Opgericht meer dan 40 jaar geleden door Carme Ferrusola, Barruguet heeft zijn eigen lijn in gespecialiseerd speelgoed, die niet alleen leuk zijn, maar ook kinderen helpt kritisch te denken.

Deze speelgoedwinkel heet inmiddels Abitare Kids – Barruguet en ze biedt een grote variatie speelgoed aan voor leeftijden 0 tot 14, en een paar dingen voor oudere kinderen. Deze winkel vind je aan de Gran Via de les Corts Catalanes 620 en dit adres vind je in de wijk La Dreta de l’Eixample.

Gerelateerd artikel: Lasergamen in Barcelona

Palau Hobby

bestuurbare helikopter

Foto door ahisgett via Visualhunt

Een van de coolste plekken om te gaan winkelen met kinderen in Barcelona is Palau Hobby, een winkel dat zich specialiseerd in mini-voertuigen en andere op jongens gericht speelgoed.

Vaders zullen een geweldige tijd hebben met hun zonen in deze winkel, waar ze een collectie model treinen, en rails vinden en radiografisch bestuurbare helikopters, auto’s, boten en zelfs drones!

Er is ook een gedeelte met houten boten die al in elkaar gezet zijn of die je thuis in elkaar kan zetten. En voor degene die van ouderwets speelgoed houden, is er een speciale selectie van Playmobil en Lego.

Er zijn twee Palau speelgoedwinkels in Barcelona, een aan de Carrer de Balmes 72 en een aan de Ronda Sant Antoni 61. (beiden liggen in het district Eixample)

Wat is jouw favoriete speelgoedwinkel in Barcelona en waarom?

Over de auteur

Sietske

Sietske is een schrijfster die gelooft dat er weinig dingen beter zijn dan goed eten, goede vrienden en Barcelona!

Laat een reactie achter