blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Laatste trends

De beste apps voor luisterboeken

Geschreven door Daniella

Een goed boek lezen is iets bijzonders, omdat je je problemen en je dagelijkse leven even kunt vergeten. Het brengt je een nieuwe, spannende en onthullende wereld in het verhaal van het boek.

Mensen die van boeken houden, gebruiken ze ook als afleiding van routinematige en saaie activiteiten, waarbij het intellect niet nodig is om het verhaal goed te kunnen volgen.

Over het algemeen zijn deze momenten echter meestal beperkt tot het reizen van en naar het werk met het openbaar vervoer. Duizenden mensen maken van de gelegenheid gebruik om dat ene boek uit te lezen, waarin ze verslaafd zijn geraakt of studenten nemen hun studieboeken mee in de trein.

  • appartementen in Barcelona

 

Maar technologie maakt dingen gemakkelijker en dus kunnen we van een goed boek genieten, zonder het te hoeven lezen. Wil je tijdens het hardlopen wel eens wat anders op je oren dan muziek?

Kun je wel wat afleiding gebruiken tijdens je schoonmaakronde door het huis? Ben je dol op lezen, maar word je duizelig in de metro als je je favoriete boek probeert te lezen?

Nu is het mogelijk om naar boeken te luisteren en hardlopen, poetsen en reizen kan zonder je te vervelen. ShBarcelona presenteert vandaag de beste audioboeken of luisterboeken applicaties.

Luisterboeken via handige apps

Amazon

De eerste optie die we voorstellen komt van de hand van Amazon. Naast het platform voor zelf uitgebrachte boeken, dat ideaal is voor nieuwe schrijvers die hun werken zichtbaar willen maken, hebben ze een applicatie voor audioboeken die alleen beschikbaar is in Google Play voor Android.

telefoon met koptelefoon

Foto via Pixabay

Audible

Audible is een applicatie waarmee je naar boeken van alle genres kunt luisteren en je kunt ook het laatste nieuws volgen.

Audible Nederland heeft de beste vertellers uitgekozen om de verhalen in te lezen en dat is heel belangrijk in de wereld van luisterboeken, omdat de stem essentieel is om emotie aan het verhaal toe te voegen.

Gerelateerd artikel: Apps die je helpen besparen

Overdrive

De volgende optie is gericht op romanliefhebbers en studenten. Het gaat om het hebben van een bibliotheek op je mobiel, met de mogelijkheid om automatisch elektronische boeken, audioboeken en streaming video’s te huren en retourneren.

Meer dan 30.000 bibliotheken over de hele wereld hebben een overeenkomst met de applicatie om hun werken in deze online bibliotheek te zetten.

hardloper met koptelefoon

Foto via Pixabay

Bekijk het vastgoedaanbod van ShBarcelona

Om het te gebruiken, moet je lid zijn van een van de deelnemende bibliotheken. De boeken die je kunt lezen, zijn die van de betreffende bibliotheek zelf, maar je kunt ook titels voorstellen om ze aan je verzameling toe te voegen.

Er is een virtuele wachtlijst, waarin je een titel kunt aanvragen. Je kunt er dan naar luisteren wanneer het beschikbaar komt. De naam van de applicatie is OverDrive en het is beschikbaar voor Android en iOS.

Gerelateerd artikel: Apps voor vacatures in Barcelona

Spanish Audiobooks – voor al je Spaanse literatuur

Eindelijk hebben we een luisterboek-applicatie voor liefhebbers van Spaanse klassiekers. Je kunt onder andere naar Cervantes, Góngora, Pío Baroja of Bécquer luisteren. Het platform bevat werken in proza, gedichten en verzamelbundels.

boek bloemen en bril

Foto via Pixabay

Het neemt weinig ruimte in beslag en je kunt op dit moment uit ongeveer 200 audioboeken kiezen, maar elke maand worden meer dan 10 nieuwe werken geüpload.

Het is een gratis applicatie waarmee je audioboeken kunt downloaden, zonder je mobiele data te verbruiken. Het heet Spanish Audiobooks en het is alleen beschikbaar voor Android.

Paar nachtjes of paar jaar in Barcelona verblijven?

Heb je een van deze luisterboek-applicaties al gebruikt? En wat zijn jouw beste luisterboeken?
Laat hieronder weten welke apps voor luisterboeken jij gebruikt en waarom!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter