blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Het beste ijs in Barcelona

hoorntje met aardbeienijs met blauwe lucht
Geschreven door Daniella

Als er één ding is dat je in de zomer graag lust, of je nu ergens in je vakantieappartement in Barcelona zit of gewoon thuis, dan is het wel een lekker ijsje. De kwaliteit van ijs kan door de bereiding nogal variëren, want je hebt fabrieksijsjes en ambachtelijke ijsjes, lactose-vrije ijsjes, veganistisch ijs en ijs van vers fruit waaraan geen geur- en smaakstoffen zijn toegevoegd… Het smaakt (bijna) allemaal prima, of je nu jong of oud bent.

Lekker ijs is in elke stad te vinden, zo ook in Barcelona, maar als je kwalitatief goed ijs wilt proeven, dan heeft ShBarcelona vandaag een handig artikel voor je om te lezen. Het team heeft namelijk – geheel belangeloos – een aantal ijssalons voor je uitgeprobeerd om erachter te komen welke ijssalons er met kop en schouders boven uit steken.

Gerelateerd artikel: De lekkerste zomerse vermouts in Barcelona

Het beste ijs in Barcelona

Delacrem

hoorntje met vanille en chocolade ijs

Foto via Pixabay

Delacrem ligt aan de Carrer d’Enric Granados 15 en dit is volgens velen de beste ijssalon van Barcelona. De eigenaar van Delacrem, Massimo Pignata, verliet zijn geboorteland Italië om deze ambachtelijke ijssalon in het hartje van Barcelona in de populaire wijk Eixample te openen.

Het ijs van Delacrem is gemaakt van pure en 100% natuurlijke ingrediënten, net zoals de voorouders van Massimo dit gedaan hebben. Als je liever een goede koffie drinkt, kun je bij Delacrem ook prima terecht. Je krijgt er altijd iets lekkers bij, dat die dag door Massimo zelf gemaakt is.

Oggi

Meester-ijsmaker Carmelo Chiaramida zwaait bij de ambachtelijke ijssalon Oggi de scepter. Elk detail is het resultaat van zorg en passie en alle ingrediënten worden zorgvuldig gekozen. Uit ervaring weet hij welke producten hij wil verwerken en dit leidt altijd tot het meest verse, smaakvolste ijs. Je zou elke dag wel een andere smaak willen proberen bij Oggi.

Achter de schermen vindt de creatie van deze originele recepten in het Laboratoria de OGGI Helado (het ijslaboratorium) plaats. Jarenlange ervaring, traditioneel vakmanschap en de hand van de meester, brengen niet alleen nieuwe smaken en smaakcombinaties, je herontdekt ook reeds bestaande smaken ijs. De winkel vind je aan de Carrer de Comtal 15, in de wijk Ciutat Vella.

Gerelateerd artikel: De beste ijssalons in Barcelona

Rocambolesc

muntijs in roze schaaltje met lepel

Foto via Pixabay

Dit is een speciale ijssalon, niet alleen vanwege de ijsbereiders of banketbakkers, maar ook omdat ze andere professionals – zoals grafische ontwerpers en wetenschappers – toevoegen aan het team. Door fouten te maken, een product steeds weer verder te ontwikkelen, maar ook te luisteren naar de klant, blijft deze hier graag telkens weer terugkomen. Hier vind je ijs van uitermate goede kwaliteit.

In de keuken van Rocambolesc, dat aangestuurd wordt door het uitmuntende team van El Celler de Can Roca, worden alleen de beste grondstoffen gebruikt voor het ijs en de toppings. Alles wordt ambachtelijk bereid door klassieke bereidingsmethoden en moderne technieken toe te passen. Het team legt niet alleen de lat voor het eindproduct hoog, ze werken ook uitstekend samen. Rocambolesc ligt aan La Rambla 51-59 (een van de meest karakteristieke straten van de stad), aan de zijde van Theater Liceo.

Gelatomanía

Het ijs bij Gelatomanía is fantastisch, of je nu de klassieke smaken – één van de 25 – of de nieuwe smaken proeft. De nieuwe smaken, zoals bijvoorbeeld die met mascarponecrème en appel, worden steeds verder uitgebreid. Volgens de eigenaar van Gelatomanía is de sleutel tot het beste ijs: de perfecte combinatie van room, suiker en lucht.

De prijzen zijn niet idioot hoog en dus kan iedereen het zich veroorloven om hier van een heerlijk, ambachtelijk ijsje te genieten. De ijssalon is gevestigd aan de Avinguda Mistral 64, in de wijk Sant Antoni in Barcelona.

Is er nog een andere goede ijssalon in Barcelona die je aan wilt bevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter