blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Barcelona – een skateparadijs

Geschreven door Maisa

Meer dan twintig jaar geleden zag je in Barcelona zo hier en daar een skater en vaak waren dat alleen maar jongens, tegenwoordig zijn er veel mannelijke en vrouwelijke skaters, van erg jong tot aan een redelijke leeftijd, op velen plekken van de stad te zien en te bewonderen. ShBarcelona vertelt je in dit artikel alles over skaten in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Vind de adrenaline-kick in Barcelona

Stad om te skaten

Photo credit: CEBImagery.com via Visualhunt.com / CC BY-NC

Foto via Visualhunt

Ten ere van de Olympische spelen van 1992 werd Barcelona zeer getransformeerd in een moderne stad. Dit verhoogde niet alleen het doorsnee toerisme, maar ook het skater toerisme. Aangezien de modernisatie van de stad een architectuur met zich meebracht die velen plekken in Barcelona omtoverende tot perfecte skate spots. Op die manier werd een nieuwe mythe geboren Barcelona de Mekka van de skaters. Een paradijs met velen marmere constructies; gebouwen, pleinen, banken, parken, velen hellingen, rails en velen skateparken.

MACBA

De MACBA Barcelona Museum van Hedendaagse Kunst is de Mekka van het skateboarden in Barcelona. Het is een perfecte plek om te skaten nieuwe trucjes uit te proberen en ook om simpelweg andere skaters te leren kennen en ontmoeten. Soms lijkt het wel alsof de hele skater scene daar aanwezig is. Om bij de MACBA de komen kan je de metro rode lijn L1 of de paarse lijn L2 nemen tot Universitat.

W Hotel en Desigual

Is niet alleen maar een super mooie spot, het ligt een paar minuten van het strand vandaan maar ook een uitdagende spot met golf plekken , een lange bocht van richels, verschillende rails en natuurlijk het uitzicht. Het W hotel ligt naast het kantoor van Desigual wat ook een hele goede skate spot is. Dus zo heb je twee vliegen voor een klap. Om bij de W hotel en Desigual te komen kan je de metro gele lijn L4 nemen tot aan de Barceloneta.

De Marbella skatepark

skater

Foto via Visualhunt

Een van de officiele skateparken is de Marbella skatepark. De Marbella skatepark ligt op de perfecte locatie namelijk aan het strand. Er zijn ervaren skaters te vinden en beginneling aangezien het verschillende gebieden heeft wat ingedeeld is op verschillende niveaus. Om bij de Marbella skatepark te komen kan je de metro gele lijn L4 nemen tot aan Poblenou.

Plaza Universitat

Plaza Universitat is ook een super spot om te skaten . Je stapt de metro uit en je bent al op het plein, waar je zo over het plein , de banken en de richels kan skaten. Het fijne van Plaza Universitat is dat er een inspirerende sfeer heerst en dat het alleen maar 5 minuten skaten van de MACBA ligt. Het is wel belangrijk om te weten dat het overdag erg druk is, daarom is het beste moment om daar ook rustig te kunnen skaten ś morgens vroeg. Om bij de Plaza Universitat te komen kan je de metro rode lijn L1 of de paarse lijn L2 nemen tot Universitat.

Gerelateerd artikel: Karten in Barcelona

Fórum

skate forum

Foto via Visualhunt

Rond Maresme Forum metro station zijn er vele mogelijkheden om te skaten er is zelfs een kleine skatepark. Het is een ideale spot als je rustig nieuwe trucen wilt uitproberen zonder te veel gestoord te worden. Om bij  Maresme Fòrum te komen kan je de metro gele lijn L4 nemen tot aan het Forum.

Skate scholen

Heb je het skaten nog niet helemaal onder controle dan zijn er ook nog verschillende skatescholen voor het geval je het eerst onder begeleiding van een leraar wilt uitproberen.

Hieronder een aantal links van scholen;

Zou je graag nog meer Skate spots willen kennen dan moet je vooral de barcelona  skate park pagina uit checken.

Waar ga jij het liefste skaten? Ken je nog andere skatelocaties behalve bovenstaanden?

Waardeer dit bericht

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter