blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Top 5 sushirestaurants in Barcelona

diverse soorten sushi
Geschreven door Daniella

Nog niet zo heel lang geleden behoorde het eten van rauwe vis niet tot de Europese eetgewoonten. Maar sushi werd razendsnel populair en inmiddels zijn we ervan overtuigd hoe ontzettend lekker sushi is.

  • appartementen in Barcelona

 

In alle grote Europese steden zijn tegenwoordig sushirestaurants te vinden, dus ook in de Catalaanse hoofdstad. Als je zin hebt in sushi, kijk dan vooral hieronder naar de top 5 van sushirestaurants in Barcelona, die ShBarcelona al watertandend voor je heeft samengesteld.

De 5 beste plekken om sushi in BCN te eten

Sushiya Barcelona

 

Met het restaurant in de centrale wijk Gotic is Sushiya één van de favoriete Japanse restaurants in Barcelona onder sushiliefhebbers. Ze hebben sushi voor leuke prijzen, het eten is er heerlijk en de uitmuntende bediening laat niks te wensen over.

diverse soorten sushi

Foto via Visualhunt

Bij Sushiya kun je genieten van tonijn tartaar sashimi, tempura sushi, kakiague, edamame, torikara, tonkatsu en nigiri. Het restaurant is klein en het raakt daardoor snel vol tijdens lunch of diner.

Dus als je niet in de rij wilt staan is het aan te bevelen vroeg aanwezig te zijn om teleurstelling te voorkomen.

Locatie: Carrer de Quintana 4 

Op vakantie naar Barcelona?

Àsia amb Gràcia

Deze nog jonge zaak Àsia amb Gràcia ligt in het centrum van Gràcia. Het is een take away restaurant met een divers aanbod, zoals wokgerechten en sushi. De sushi is er gevarieerd, zoals nigiri met zalm, avocado, tonijn, garnaal, gerookte brie, lever en zelfs aal.

sushi met chop sticks

Foto via Pixabay

Ze hebben ook een scala aan maki sushi en de meest exotische hiervan is de maki met mango. Er is ook futomaki met Philadelphia kaas en zalm, pittige tonijn, lever en tempura aardbeien. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn in het menu ook de Californa makis, sashimis en gunkans inbegrepen.

Bestellen is er makkelijk: je krijgt een bestellijst waarop je je bestelling zelf aankruist en naderhand reken je deze lijst af bij de kassa en that’s it!

Locatie: Plaça del Diamant 5

Gerelateerd artikel: Voordelige sushibuffetten in Gracia

Sushi Shop

Sushi Shop heeft drie take away sushi restaurants in Barcelona. Bij Sushi shop vind je niet alleen de eenvoudige, authentiek sushi, maar ook voortreffelijke combinaties van sushi zoals die in de Kei Kobayashi collectie. 

california sushi

Foto via Visualhunt

Hierin zit de Gravlax Zalmrol, de speciale Gyurol en de Maki-tuin. Ze hebben ook gelimiteerde zomercollecties, waarin bijvoorbeeld de Ananas Samba California zit. En ook de Spicy Zalm en Papaya Loempia mag niet ontbreken.

De prijzen bij Sushi Shop liggen hoger dan bij het gemiddelde sushi take away restaurant in de stad, maar de kwaliteit van de sushi maakt dat helemaal goed. Als je online hebt besteld kun je je bestelling zelfs volgen. Zo weet je precies wanneer je de voordeur kunt open doen en aan je heerlijke sushi-avondje kunt beginnen!

Locatie: Avenida Diagonal 602, Carrer de Mandri 25 en Passatge de la Concepció 2

Langer in Barcelona vestigen?

Toyo

“All you can eat” wil elke sushiliefhebber wel horen of lezen! De prijzen zijn laag bij Toyo (het lunchmenu is €10 per persoon en de menuprijs voor het avonddiner is €15), maar laat dit je niet afschrikken: de vis is er vers en de uitgebreide keuze aan warme en koude gerechten doet je watertanden.

Neem plaats aan de lopende band en geniet van het sushi buffet tot je buikje lekker vol zit. Als je honger hebt maar niet uren de tijd hebt, plan dan goed, want bij Toyo kun je niet reserveren.

Locatie: Carrer Torrent de L’Olla, 10

Matsuri

 

Matsuri heeft een locatie in de stad en de internationale chef van Matsuri heeft in de beste restaurants over de hele wereld gewerkt. 

diverse soorten sushi op zwarte ondergrond

Foto via Pixabay

Matsuri heeft een mooie selectie sushicombinaties waar je uit kunt kiezen, zoals de tempuragarnaal en de avocadomaki, de gefrituurde zalmmaki met kaviaar, nigiri met tonijn en lever, krab en sla temaki en zelfs de prikkelende “Tiger’s Eye” sushi met zalmeitjes, kwarteleitjes en teriyakisaus.

Ze hebben ook gerechten als Pad Thai, Udon, Yakisoba en Tendon. Matsuri heeft een zeninterieur waarin je je heerlijk kunt ontspannen. Het is een vredige en rustgevende omgeving in een best wel drukke stad.

Locatie: Plaza del Regomir 1

Wat is jouw favoriete gerecht bij de sushibar? Welk sushirestaurant in Barcelona ontbreekt?
Deel je tips met de overige lezers van het blog!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter