blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Sónar Festival Barcelona 2022 – Waar en wanneer

groot festival - sonar festival barcelona
Geschreven door Daniella

Nadat we twee jaar geen festivals hebben bezocht vanwege de pandemie, is het dan nu eindelijk weer zover: Sónar Festival Barcelona is terug! Het evenement vindt nog steeds volgens traditioneel format plaats.

Hoewel er diverse activiteiten vanuit de organisatie van Sónar hebben plaatsgevonden om het te kunnen overleven, keert het evenement nu in zijn oorspronkelijke vorm terug. Het is dan ook het favoriete muzikale moment van de zomer.

Hieronder lees je alle details over Sónar Festival Barcelona 2022. Met deze informatie kun je je voorbereiding (zoals het plannen van de reis naar Barcelona) starten.

Wanneer zal Sónar Festival Barcelona plaatsvinden?

Dit is inmiddels al weer de 29e editie van Sónar Barcelona. En elk jaar vindt dit evenement weer plaats nadat Primavera Sound is geweest. Dit jaar is het muziekfestival op 16, 17 en 18 juni.

De locatie van het evenement zijn de Fira Montjüic en de Fira Gran Via. Als dit de eerste keer is dat je naar het Sónar festival komt, reken er dan niet op dat je in de buurt kunt kamperen. Sónar Barcelona is namelijk een echt stadsfestival en dat betekent dat er geen enkele ruimte is waar je kunt overnachten in een tent. 

Ben je erover aan het nadenken om dit jaar naar Sónar Barcelona te komen? Of heb je al kaartjes en wordt het nu tijd om je reis te gaan boeken? Weet dan dat je in Barcelona prima een appartement kunt reserveren om er samen met een groep vrienden te verblijven.

Als echte muziekliefhebber weet je hoe belangrijk het is om goede accommodatie geregeld te hebben, want het helpt je om het festival optimaal bij te kunnen wonen. Tussendoor uitrusten hoort er immers ook bij.

Gerelateerd artikel: Openluchtmuziek in Barcelona

Line-up voor Sónar Barcelona 2022

Zoals je wellicht al weet wordt Sónar Barcelona in twee delen opgesplitst: Sónar de Día en Sónar de Noche. Overdag vindt het evenement in de Fira Montjüic plaats en ’s nachts gebeurt het allemaal in de Fira Gran Vía L’Hospitalet

De line-up bevat dit jaar meer dan 100 artiesten en het betreft zowel nationale als internationale artiesten. Voor zowel Sónar de Día (16, 17 en 18 juni) als Sónar de Noche (17 en 18 juni) hebben diverse muzikanten al bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn. Hieronder zie je de officiële poster met het programma en de hoofdartiesten!

programma van Sónar Festival Barcelona

Programma voor Sónar Festival Barcelona 2022

Kaartjes kopen voor Sónar Barcelona 2022

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het om kaartjes kopen gaat voor Sónar Barcelona. Je hebt kaartjes voor alleen overdag of alleen ’s nachts. Dat maakt het ook een toegankelijk festival voor iedereen, of je nou een wat krappere beurs hebt of geld genoeg te besteden hebt en alle momenten bij Sónar aanwezig wilt zijn.

Als je zowel de dagen als nachten wilt gaan, ben je met een VIP-ticket van 310 euro het beste af. De entree voor twee nachten kost je 125 euro en de VIP-toegang kost 195 euro. Voor wat betreft de individuele dagen ben je bijvoorbeeld 58 euro kwijt voor de vrijdag of zaterdag overdag en 72 euro voor de nacht. Bij deze prijzen moet je nog wel administratiekosten optellen.

Kaartjes voor Sónar Barcelona koop je via de officiële website.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Sónar+D: een hybride festival

De organisatie van Sónar is altijd op zoek naar manieren om te vernieuwen en dit jaar is er daarom de ruimte Sónar+D in het Palau de Congresos. Hier kun je allerlei lezingen bijwonen, visuele beelden zijn en – natuurlijk – getuige zijn van muzikale optredens. Er zal een aparte ruimte ingericht worden voor wetenschap en technologie, maar alles zal verband houden met de muziek.

Naast alles wat Sónar 2022 voor zijn bezoekers in het vooruitschiet heeft, zijn er in Barcelona zelf natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om van de muziek te genieten. 

Plan je reis goed en kom een paar dagen eerder. Neem de tijd om een lekker terrasje te pakken en te genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Houd verder wel in het achterhoofd dat S

Vind hier je accommodatie voor, tijdens en na Sónar Barcelona 2022

Afhankelijk van je planning kan een verblijfsaccommodatie die meer centraal gelegen is geschikter zijn als je nog meer wilt zien dat alleen het muziekfestival. Houd verder in het achterhoofd dat Sónar de Noche wat verder weg van het stadscentrum ligt, dus je bent iets langer naar deze locatie onderweg.

Voor welke artiesten kom jij specifiek naar Sónar Barcelona dit jaar?
Deel je favorieten met ons en onze lezers!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter