blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

7 Kamerplanten die je interieur opfleuren

diverse planten op een plank
Geschreven door Daniella

Hoe vaak heb je al wel niet gehoord dat planten goed zijn voor je algehele gezondheid? Dat moet al tientallen, misschien wel honderden keren zijn geweest en dat komt omdat de stelling klopt! Planten hebben een positief effect op de mens en op hun omgeving.

Maar meestal gaat het bij planten in je appartement in Barcelona om buitenplanten, zoals die voor je balkon of terras. Hoe zit het dan met kamerplanten? Je hoeft gelukkig geen expert te zijn om een kamerplant in leven te houden.

We geven je in dit artikel een overzicht van 7 kamerplanten die makkelijk in het onderhoud zijn en die wonderen voor je inrichting zullen doen. Je kunt je woning een metamorfose geven door nieuwe kamerplanten te kopen. Lees dus vooral verder!

 • koop appartementen barcelona

 

Sterke kamerplanten: je vriendjes bij het inrichten van je appartement

Je kunt op meerdere manieren je woonruimte verfraaien, zonder per definitie je hele mandsalaris eraan uit te moeten geven: een vloerkleed, een lamp, een schilderij of ander kunstwerk

Wanneer je in een huurappartement in Barcelona woont – en je iets persoonlijks wil toevoegen – zijn kamerplanten een heel goed idee, want je kunt er een hele andere ruimte mee creëren.

kunst met plant

Foto via Unsplash

Als het op decoraties aankomt, gaan planten nooit uit de mode. En het maakt ook niet uit wat voor soort interieurstijl je volgt (landelijk, modern, klassiek, minimalistisch), want planten passen altijd in een interieur. De bonte kleuren zorgen voor een frisse en gezellige ruimte.

Gerelateerd artikel: De sleutel tot een modern interieur

Voordelen van kamerplanten in huis hebben

Zoals we al eerder zeiden, zijn er verschillende voordelen en ze helpen onder andere onze gezondheid en omgeving verbeteren. Wat ze nog meer opleveren:

 • Ze hebben een positief effect op ons humeur
 • Ze verminderen stress
 • Planten geven ons een gevoel van geluk
 • Ze produceren zuurstof
 • Planten zuiveren de lucht
 • Ze verminderen de vochtigheidsgraad
 • Planten zijn natuurlijke luchtverfrissers
 • Ze hebben een positieve invloed op ons concentratievermogen
 • Ze zijn bijzonder sfeervol en decoratief

Woonruimte in Barcelona per jaar reserveren

Eigenlijk stopt de lijst met voordelen hier niet, maar je snapt wel welke kant we opgaan met de voordelen die planten in huis opleveren. Laten we nu samen kijken naar het belangrijkste aspect van kamerplanten:

Welke kamerplanten zijn sterk en makkelijk in het onderhoud als je ze in huis neemt?

kamer met grote plant

Foto via Pexels

7 Ideale kamerplanten voor je interieur

Als we het hebben over de sterkte van een plant of bloem, dan bedoelen we dat niet elke plant goed tegen de temperaturen en omstandigheden in huis kan. Zodra je op zoek gaat naar jouw kamerplant – en je nog niet zo goed bent met planten – is het dus belangrijk een plant te kiezen die bij jou en je ruimte past.

Het tweede aspect dat een rol speelt, is welke plek in huis je in gedachten hebt voor de nieuwe plant, want de vochtigheid ni de badkamer is bijvoorbeeld niet hetzelfde als in de slaapkamer of keuken. Je zult je dus een beetje moeten verdiepen in welke plant op welke plek in huis het goed gaat doen.

Voor wat betreft andere karakteristieken van planten, is het nog van belang om te letten op de hoeveelheid daglicht die ze nodig hebben. Kunnen ze een tijdje zonder water? Absorbeert de plant water goed? En wil je dat de plant bloemen krijgt of hoeft dat niet?

Pothos

pothos

Foto via Pexels

Dit is een van de beste kamerplanten om in huis te hebben, omdat ze bijna alles kunnen hebben. Pothos krijg je als hangplant of in een normale pot. Het kan wel enige dagen zonder water en het heeft ook niet heel veel daglicht nodig.

Koop je de Pothos als hangplant? Dan kun je hem op een plank of op de kast zetten. Binnen de kortste keren zie je hoe snel deze plant groeit. Het is een elegante en zeer kleurrijke toevoeging aan je interieur en dat komt vooral door de lange strengen die groeien.

Pothos is ook een geweldige luchtreiniger.

Graslelie

graslelie

Foto via Unsplash

Zoek je een hangplant die het goed in de badkamer doet? Dan is de graslelie de perfectie keuze. Hij houdt echt van een vochtige omgeving (zoals die van je badkamer) en zelfs als je hem maar eens in de week wat water geeft, zal hij je dankbaar zijn.

De plant heeft niet veel licht nodig om te overleven, maar als er een lichtere plek in je badkamer is, zorg er dan in ieder geval voor dat de plant niet in direct zonlicht staat.

Bekijk de diensten van ShBarcelona

Sansevieria

sansevieria

Foto via Unsplash

De Sansevieria zie je veel in Spaanse huishoudens en deze grote plant met rechtopstaande, grotere bladeren wordt ook wel vrouwentong genoemd.

De plant houdt goed water vast en kan ook prima tegen temperatuurschommelingen. Het is daarom een ideale kamerplant voor wie (nog) niet goed is in het verzorgen van planten. Hij kan goed tegen het warmere klimaat en heeft ook geen problemen met wat minder daglicht.

Cactus

cactus

Foto via Unsplash

Iedereen heeft op enig moment in het leven een cactus gehad. Je krijgt ze in allerlei vormen en  maten en ze zijn een van de makkelijkste plantsoorten om voor te zorgen. Ze zijn (bijna) niet kapot te krijgen.

Ze hebben maar heel weinig water nodig en ze kunnen heel goed tegen extreme temperaturen. Ze hebben echter wel aardig wat daglicht nodig.

Monstera Deliciosa

monsteria

Foto via Unsplash

De Monstera Deliciosa is zo’n plant die meteen je aandacht trekt. Wie durft – en de ruimte in huis heeft – kan een woonkamer of gang helemaal laten stralen met deze plant. Ze zijn niet alleen heel sierlijk, maar doen ook goede zaken voor het reinigen van de lucht in je woonruimte.

Bedenk je wel dat deze plant flink gaat groeien, dus je moet hem zeker niet in een te kleine ruimte willen zetten.

Verder heeft de plant een lichter plekje in huis nodig en vindt hij elke tien dagen water prettig. Monstera kan het ook waarderen als je de bladeren zo af en toe natsproeit. Dit mag af en toe en het liefst direct op de bladeren.

Ficus

ficus lyrata

Foto via Pexels

Ben jij iemand die veel geduld heeft? Dan hoef je niet verder te zoeken, want dan past de ficus perfect bij jou. De plant groeit namelijk heel langzaam en kan zelfs in een klein boompje groeien.

Let wel op dat je het juiste formaat pot kiest. Verder kan het helpen als je een flexibele buitenpot hebt die een beetje meegeeft, zoals een rieten mand. Dat werkt beter.

Afrikaanse viooltjes

hydrangea

Foto via Unsplash

Gaat het jou erom dat je wat kleur aan je interieur toevoegt? Dan zijn de bloemen van de Afrikaanse viooltjes ideaal. Het plantje heeft maar weinig natuurlijk daglicht nodig en vraagt ook niet om veel water. Dat komt natuurlijk ook omdat het van oorsprong een woestijnplant is.

Geef de plant liever niet van boven water en maak ook de blaadjes niet nat. De beste manier om deze plant water te geven, is de pot op een schaaltje met water zetten en de plant uit zichzelf van beneden water te laten pakken als het nodig is.

Afrikaanse viooltjes bloeien meerdere keren per jaar en daarom is het een van de fraaiste kamerplantjes voor in huis.

Gerelateerd artikel: De beste buitenplanten voor een zonnig terras

Het online bestellen van planten in Barcelona

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en dat betekent waarschijnlijk dat je nieuwsgierig geworden bent waar je nu eigenlijk kamerplanten in Barcelona kunt krijgen. Bekijk de volgende locaties voor het online bestellen van planten:

 • Flores Navarro: Ze bestaan al meer dan 65 jaar en ze hebben een van de grootste collecties kamerplanten en bloemen voor elke plek in huis.
 • Monstera: Je kende de Monstera als plant al, maar het is ook een webwinkel met de kamerplanten.
 • Be.Green: Wil je een van de zeven planten die we in dit artikel bespreken kopen? Dan levert Be.Geen je bestelling binnen 24 uur. Wat houd je nu nog tegen?
 • The Colvinco: Waarschijnlijk heb je al wel eens van de naam gehoord. Ze hebben hier een groot en fantastisch assortiment aan bloemen en planten. En wat helemaal mooi is: ze leveren gratis!
vrouw in plantenzaak

Foto via Pexels

Waar ga jij naartoe voor het bestellen van planten in Barcelona?
Wat is je favoriete kamerplant en waarom? Deel je tips!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter