blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Planten voor je interieur

Geschreven door Daniella

Planten zijn een uitstekende bondgenoot om het milieu van zuurstof te voorzien. Naast vele andere voordelen is het bewezen, dat leven in de buurt van beboste gebieden onze gezondheid en ons humeur verbetert en ook stress vermindert. Onze leefomgeving heeft ook frisse lucht nodig, daarom is het zo belangrijk om ons huis dagelijks te ventileren. Daarnaast helpen kamerplanten ook om de lucht in ons huis gezonder te maken. Naast de schoonheid van planten en het effect dat ze in huis op de inrichting hebben, bieden planten een regeneratieve functie die nuttig kan zijn in geval van allergieën. Ook als je in een appartement woont in een gebied met veel verkeer en vervuiling, kunnen planten hulp bieden. Vandaag vertelt ShBarcelona je in dit artikel meer over de verschillende soorten planten om het interieur van je huis op te vrolijken en de lucht die je inademt te verbeteren.

Gerelateerd artikel: Onderhoud aan je tuin in Barcelona

Nut en schoonheid van kamerplanten

Foto via Pixabay

Zoals we eerder al zeiden, gaan de voordelen van kamerplanten verder dan alleen het esthetische. Kamerplanten verminderen het stressniveau in huis, je kunt je beter concentreren en het geeft je een gevoel van welzijn. Planten zuiveren de lucht, zorgen voor voldoende vocht en verminderen huisstofmijt en andere allergenen die in het milieu aanwezig zijn. Naast deze vele voordelen die een effect op je gezondheid hebben, speelt het decoratieve aspect ongetwijfeld ook een grote rol. Bij het kopen van kamerplanten om je huis in te richten, kijk je naar de staat van de plant in de winkel en de zorg die ze ontvangen. Op die manier zorg je ervoor dat je een gezonde plant aanschaft.

Bloeiende planten moeten maximaal 15% van de bloemen open hebben en er dienen voldoende nieuwe knoppen te zijn, zodat je nog lang van de bloemen kunt genieten. Het is ook belangrijk om te controleren of de wortels van de planten goed zijn, want dat is het teken dat het een sterke plant is. Alle planten hebben licht nodig, maar sommigen hebben meer licht nodig dan anderen. Deze factor is erg belangrijk bij het kiezen van een plekje in huis voor je plant. Het is belangrijk om te weten hoeveel licht de plant nodig heeft. Het is noodzakelijk om de plant van tijd tot tijd te draaien om het ook aan alle kanten licht te geven. Planten met rode bloemen hebben bijvoorbeeld veel licht nodig om hun kleur te behouden.

Gerelateerd artikel: Zonwering voor je terras

Foto via Pixabay

Afhankelijk van de hoeveelheid daglicht in de verschillende kamers in je huis, kun je een plant kiezen die op die plek past. In kamers met meer licht kun je bijvoorbeeld planten zoals de Clivia, de Croton of de Epipremnum aureum zetten. In kamers met gemiddeld licht is het ideaal om exemplaren als Azalea’s, Cyclamen, Ficus Benjamina of Yuca te plaatsen. Tot slot de kun je in ruimten met weinig licht de Zamioculcas, Varen, Peperomia of Kentia plaatsen. Het is ook erg belangrijk om in gedachten te houden dat planten veel last hebben van luchtstromingen en verwarming. Temperatuurwisselingen kunnen de plant beschadigen en de verwarming droogt de omgeving waarin de plant staat te veel uit. Alle planten doen het beter bij een bepaalde vochtigheidsgraad.

Welke kamerplanten heb jij? Heb je nog een gouden tip?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter