blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De onroerendgoedmarkt

Wat je moet weten over het investeren in vastgoed in Barcelona

investeren in vastgoed in barcelona - voorbeeldappartement
Geschreven door Daniella

ShBarcelona weet dat het investeren in vastgoed voor mensen die op zoek zijn naar winst op de lange termijn een geweldige kans is. Als jij er ook over nadenkt om in Barcelona in een appartement te investeren, hebben we goed nieuws voor je. Barcelona is namelijk een van de aantrekkelijkste steden van Spanje om te investeren in onroerend goed. 

In dit artikel geven we je de belangrijkste informatie over wat je allemaal moet weten om met succes te investeren in vastgoed in Barcelona. Met toegang tot al deze informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Analyse van Barcelona’s vastgoedmarkt

Barcelona is een levendige, kosmopolitische stad die bekend staat om haar rijke cultuur, bijzonder goede gastronomische kwaliteiten en adembenemende architectuur. Het is echter ook een aantrekkelijke locatie om in vastgoed te investeren.

ShBarcelona heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de vastgoedmarkt in de stad en we kunnen met zekerheid stellen dat het een van de meest dynamische en winstgevende markten van heel Spanje is.

Volgens recente gegevens heeft de vastgoedmarkt van Barcelona – ondanks de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande beperkingen – een gestage groei doorgemaakt. De gemiddelde prijs van een appartement is de laatste tijd aanzienlijk gestegen en dit wijst op veel vraag en weinig aanbod in de stad.

investeren in vastgoed barcelona

Barcelona – een voorbeeld van de stad (Foto via Pexels)

Prijsstijgingen zijn vooral te wijten aan de geringe beschikbaarheid van bouwgrond voor nieuwbouw. Daarnaast is er ook gewoon veel vraag naar woonruimte, of het nou om lokale mensen of internationale kopers gaat. Kortom: Barcelona is een stad waar de vastgoedmarkt stabiliteit vertoont en in de komende jaren zal de vraag alleen maar blijven groeien.

Een trend die waargenomen is, is de vraag naar woningen in het centrum en dichtbij toeristische attracties. Dit is vooral te danken aan de grote populariteit van Barcelona als reisbestemming voor velen. Hierdoor zijn appartementen in deze zones van de stad zeer gewild en dat maakt deze plekken direct interessant voor investeerders.

Redenen om in Barcelona in vastgoed te investeren

Er zijn meerdere redenen voor mensen die op zoek zijn naar winstgevendheid om in een appartement in Barcelona te investeren. ShBarcelona heeft er hieronder een aantal op een rijtje gezet. De belangrijkste voordelen zijn:

Barcelona, een rijke stad

Barcelona is een toeristische stad en dat houdt in dat er veel vraag naar accommodatie is, of het nu voor vaste bewoning of om vakantieaccommodatie gaat. Dit vertaalt zich automatisch in een hoge opbrengst voor investeerders. De huren zijn over het algemeen hoog en blijven ook hoog.

Werkgelegenheid

Barcelona is een economisch sterke stad en er is veel werkgelegenheid. Dit is aantrekkelijk voor jongeren en mensen die werk zoeken van over de hele wereld. Ook dit draagt weer bij aan een grote vraag naar woonruimte.

Vind een koopwoning in Barcelona

Barcelona, hoofdstad aan de Middellandse zee

Barcelona is ook een aantrekkelijke plek voor internationale investeerders, omdat het het geluk heeft aan de Middellandse zee te liggen. Het mediterrane klimaat en de kwaliteit van leven zijn redenen voor investeerders om Barcelona als locatie voor investeringen te kiezen.

Cultuur en geschiedenis

Als laatste is Barcelona ook nog eens een stad waar je veel cultureel aanbod hebt en een rijke geschiedenis aantreft. Dit vertaalt zich rechtstreeks in het feit dat het een van de beste plekken is om in te investeren. De vraag naar woonruimte is constant en hoog. Er is altijd een markt voor investeerders in onroerend goed.

Advies voor investeren in vastgoed in Barcelona

Investeren in Barcelona’s vastgoedmarkt kan een zeer winstgevende beslissing zijn. Let op de volgende tips of adviezen als het om investeren in vastgoed gaat om er het maximale uit te halen.

Leg je doel vast

In eerste instantie gaat het erom dat je de doelen van je investering helder krijgt. Wat voor vastgoed zoek je? Wil je een appartement om te verhuren, dan moet je de locatie nauwkeurig bepalen en de vraag naar woningen in deze zone weten. Wil je onroerend goed om de toekomst weer te verkopen, dan moet je op de hoogte zijn van vastgoedtrends en zo je voordeel zien te behalen.

investeren in vastgoed barcelona

Appartement om in te investeren in Barcelona

Spar met een professional

Daarnaast is het aan te bevelen om professionele hulp te zoeken, zodat je ondersteuning krijgt van experts die je tijdens het gehele proces van investeren in vastgoed kunnen begeleiden. ShBarcelona heeft alles op zak om je tijdens je zoektocht naar een geschikt appartement te adviseren.

Wij kunnen ook het volledige beheer van onroerend goed in Barcelona uit handen nemen en vastgoedeigenaren helpen de winstgevendheid te behalen die ze voor ogen hebben. Onze gespecialiseerde afdelingen kunnen je ondersteunen bij verhuur van vakantieappartementen of verhuur voor de middellange of lange termijn.

  • koop appartementen barcelona

Hou de controle over alle kosten

Als laatste zijn er nog de aanvullende kosten waar je bij het investeren in onroerend goed rekening mee moet houden, zoals belastingen, kosten van onderhoud en vastgoedbeheer. Zorg ervoor dat je voor de aankoop van een pand voldoende inzicht hebt in deze kosten, zodat je voldoende inkomsten hebt om deze kosten te dekken. 

Gerelateerd artikel: Hoeveel kost de overdracht van een woning in Barcelona?

Het is dus belangrijk om je doelen bij investeren vast te leggen, een professionele makelaar in te schakelen en de additionele kosten die gepaard gaan bij een dergelijke investering te weten. 

ShBarcelona is er om je tijdens het hele proces van investeren van tips en adviezen te voorzien. Zo haal je het hoogste rendement uit je vastgoedinvesteringen in de stad of zul je exact die huurwoning vinden die bij je past.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter