blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De onroerendgoedmarkt

Beste plekken om in Barcelona in vastgoed te investeren

mapfre torens aan kust barcelona
Geschreven door Daniella

Vandaag gaan we eens kijken welke plekken in Barcelona het beste zijn voor wanneer je in vastgoed wilt investeren. Hierbij kijken we naar verschillende aspecten. Het kan je vooral gaan om de inkomsten die je uit de verhuur kunt halen, maar ook om de locatie in een exclusief deel van de stad. Bij ShBarcelona weten we alles van vraag en aanbod en dus kunnen wij je als de beste helpen bij het investeren in vastgoedobjecten in Barcelona.

Voordelen van investeren in vastgoed in Barcelona

Barcelona is echt een ongelofelijk gave stad en het is dan ook niet vreemd dat veel mensen hier willen wonen vanwege alles wat het als stad te bieden heeft. Investeren in woonruimte kan dan ook om diverse redenen een goed idee zijn.

Culturele en sociale mogelijkheden en werk

Een van de grootste aantrekkingskrachten van de stad Barcelona is dat er een aantal grote bedrijven gevestigd zijn die constant op zoek zijn naar nieuwe, getalenteerde medewerkers. Daarnaast leent de stad zich ook perfect voor het besteden van je vrije tijd. Er zijn mogelijkheden te over om je vrije uurtjes (of hele dagen) prettig door te brengen.

Veel diversiteit in een relatief klein gebied

Je vindt niet alleen in de stad Barcelona heel veel verschillende activiteiten om te ondernemen, want op minder dan een uur reizen valt er nog zoveel meer te beleven. Van prachtig mooie stranden en lieflijke kustplaatsjes tot wandelingen in de bergen; je vindt het allemaal binnen een paar kilometer vanaf het centrum.

De mogelijkheid in luxe woonruimte te investeren

Zoals je in de volgende paragraaf zult lezen, zijn er wijken in Barcelona waar je meer waar voor je geld krijgt als het om investeren gaat en dat is vanwege het feit dat je er een aantal grote villas of woningen van riant formaat kunt vinden. Ook de tuinen zijn hier de moeite van het noemen waard.

Gerelateerd artikel: Is het een goed moment om in Barcelona in onroerend goed te investeren?

Barcelona’s zones waar je in kunt investeren

Sants – Montjuïc

Een van de meest winstgevende wijken van de stad Barcelona is die van Sants – Montjuïc. Hier zijn de aankoopprijzen gemiddeld lager, maar is er wel altijd vraag naar woonruimte. Het is de ideale plek voor studenten en werkende mensen, omdat station Sants en Parc de Montjuïc lekker dichtbij liggen. Ook kan het lonen om hier in een parkeerplaats te investeren.

Nou Barris

Een van de aantrekkelijkste investeringsmogelijkheden in Barcelona vind je in Nou Barris. Het is een plek waar de vierkantemeterprijs lager ligt ten opzichte van de rest van de stad. Dat betekent dat je een hogere rentabiliteit kunt behalen op je investering. Parc Central en de Collserola bergketen zijn twee grote pluspunten van dit gebied, maar natuurlijk heb je ook gewoon de straatjes en het lokale leven dat boeit.

Barceloneta

Wanneer je van plan bent vastgoed te kopen, is een woning langs de kust altijd wel een goede en veilige optie. Barceloneta is een wijk die hierbij bovenaan het lijstje van wijken staat en dat komt vooral vanwege de ligging direct aan het strand. Je hebt er de boulevard, het relaxte leven en ook nog volop keuze als het gaat om uitgaangsgelegenheden. Dit zijn tevens de voornaamste redenen dat er vooral toeristische verhuur plaatsvindt. Je weet dan ook zeker dat de verhuur genoeg inkomsten zal opleveren, al heb je natuurlijk wel met veel gewissel tussen huurders te maken.

panden aan kust barceloneta

Foto van Barceloneta via Unsplash

Sant Gervasi – Galvany

In dit deel van de stad vind je de meer exclusievere woningen van Barcelona. Dit is waar de grote verdieners van de stad hun tijd graag doorbrengen en hun huis hebben. Er zijn veel parken en groene zones, het is er een stuk rustiger en veiliger dan in de rest van de stad en er liggen goed aangeschreven scholen en universiteiten. De kwaliteit van leven is hier beduidend beter, dat is een ding dat zeker is.

Raval

In de wijk Raval vind je ook voldoende mogelijkheden om te investeren in vastgoed in Barcelona. De wijk ligt in het middelpunt van het centrum en de vierkantemeterprijs ligt hier lager dan gemiddeld. Het betreft een multiculturele en jeugdige wijk en door de centrale ligging ben je overal heel snel.

Vila de Gràcia

Dit is een van de meest interessante gebieden van de stad. Het is een kleinere en compactere wijk, maar dat neemt niet weg dat de straatjes veel te bieden hebben. Je vindt er vele pleinen en terrasjes. Aan algemene voorzieningen, zoals apotheken, ziekenhuizen en supermarkten, ontbreekt het ook niet. Veel buitenlanders verblijven graag in de wijk Gràcia, zelfs als het een langere periode en geen vakantie betreft.

Horta – Guinardó

Bij deze wijk kun je voordeliger wonen en dat trekt dan ook veel gezinnen en koppels. Voor wie niet zo nodig in het centrum van de stad hoeft te wonen, is dit gebied uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo hoef je niet door de drukkere gebieden en oude wijken die moeilijker te bereiken zijn.

  • koop appartementen barcelona

Zona Universitaria – Les Corts

Ook hier hebben we het over een wijk waar veel jonge mensen graag wonen. Dat is de wijten aan de campus en universiteit in dit deel van de stad. Ook is er voldoende mogelijkheid om je vrije tijd te besteden. Zelfs als de prijzen van de woningen hier wat hoger liggen (vanwege de nabijheid van de luxe wijk Pedralbes), is de vraag naar woonruimte nog steeds hoog vanwege de studenten die behoefte aan woonruimte hebben. Je bent bijna gegarandeerd van verhuurmogelijkheden.

Zoals je kunt zien zijn er voldoende plekken in Barcelona waar je in kunt investeren. Van duurdere wijken met exclusievere woningen tot wat normalere gebieden met vele bezoekers. Natuurlijk hangt het er helemaal vanaf waar je naar op zoekt bent. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op en het team van ShBarcelona helpt je graag verder.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter