blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Appartement in Barcelona verkopen

Hoe een appartement in Barcelona verkoopklaar maken

bruine leren bank met kussens in appartement in barcelona
Geschreven door Daniella

Je appartement in Barcelona verkoopklaar maken is net zo belangrijk als het verkoopbedrag vaststellen of de nodige papierwinkel in orde maken. Om de interesse bij de doelgroep te wekken en ervoor te zorgen dat ze ervan overtuigd zijn dat dit het huis van hun dromen is, moet je wel met een paar zaken rekeningen houden. ShBarcelona vertelt je er in dit artikel meer over.

Het belang van een appartement voor elke doelgroep

Het eerste waar we aandacht aan zullen geven bij het in de verkoop zetten van je appartement, is het object bekijken door de ogen van potentiële kopers en wat ze kan bevallen. Je zult het in dit hele artikel vaker teruglezen en we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: richt het appartement zo neutraal mogelijk in, zodat elke doelgroep zijn eigen spullen en zichzelf er ziet wonen.

Wanneer gegadigden een bezichtiging inplannen, willen ze zich altijd voor kunnen stellen hoe het zou zijn als ze er zouden wonen. Daarom moet er een balans in de inrichting zijn en is te veel of te persoonlijke decoraties niet aan te bevelen. Je wilt de pluspunten van het onroerend goed laten zien en niet jouw persoonlijke interieursmaak opdringen. Niet iedereen kan namelijk door een drukke of opvallende inrichting heenkijken.

Om bij het verkoopklaar maken van een woning niets aan het toeval over te laten, hebben we een korte gids samengesteld. Deze gids met tips zal je helpen om een positieve indruk op mogelijke kopers te maken. Volg onze adviezen en laat de bezichtingen en biedingen maar komen!

Gerelateerd artikel: De 10 risico’s van zelf je woning verkopen

9 Sleutels tot het verkoopklaar maken van je woning

Maak alles goed schoon – tot in elke hoek

Het belangrijkste onderdeel van het verkoopklaar maken van je woning in Barcelona – en om het ook zo snel mogelijk te verkopen – is het schoonmaken van je huis. Dit moet grondig gebeuren. Het gaat hier niet alleen om stofzuigen, dweilen en ramen wassen, maar ook kasten checken of de onderkant of binnenkant van witgoed of kleinere apparatuur controleren. Eigenlijk moet alles wat niet in je schoonmaakroutine zit gecheckt worden en schoongemaakt worden.

Een verse lik verf

Zodra je aan je grondige schoonmaak bevindt en bed of nachtkastje van de muur trekt, zie je vanzelf kleine beschadigingen op de muur die niet met een doekje weggepoetst kunnen worden. Daarom is het altijd het beste om gaatjes te repareren en de kamer in zijn geheel opnieuw te verven. Dit is niet alleen netter, maar ziet (en ruikt) ook nog eens beter voor tijdens de bezichtigingen.

Elke ruimte opruimen

Rommel en tierelantijntjes kunnen een onverzorgde indruk achterlaten. Dat maakt het voor de potentiële koper alleen maar moeilijker om ergens doorheen te kijken en het kale appartement dat hij koop te zien. Ruim daarom alles op, gooi weg wat overbodig is en laat niet te veel spullen in het zicht liggen. Hiervoor zijn kasten en lades gemaakt, of het nou om post of keukengerei gaat.

  • flats barcelona verkopen

Verwijder persoonlijke items

Zoals we eerder al vertelden, bestaat een van de stappen voor het verkoopklaar maken van je huis uit het weghalen van alles dat met jou persoonlijk te maken heeft. Familiefoto’s en religieuze of politieke statements die visueel in je huis aanwezig zijn kunnen de verkoop in de weg staan. Vergeet niet dat de verkoop een zakelijke transactie is en dat de nieuwe kopers zich niet hoeven te herkennen in persoonlijke eigenschappen.

Is er iets kapot? Repareer of gooi weg

Je las al over het oplappen en verven van muren die beschadigd waren en dit geldt natuurlijk ook voor andere inrichtingselementen. Als je nog budget hebt om potentiële kijkers een (nog) betere indruk van je appartement te geen, investeer dan in zaken die er echt toe doen en die een verkoop sneller laten plaatsvinden.

Kijk opnieuw naar de ruimten

Als je al lang ergens woont is het soms lastig om er met frisse ogen naar te kijken. Je bent er aan gewend en dat betekent dat ook de stijl en het decor waarschijnlijk al geruime tijd hetzelfde is. Je kunt een ruimte bijvoorbeeld aantrekkelijker maken door er een grote plant in te zetten of gordijnen of kussens te veranderen. Het zijn de kleine dingen die het doen en deze details kunnen je woning ineens helemaal een andere (verkoopbevorderende) sfeer geven.

eetkamer met tafel, stoelen en wanddecoratie

Verkoopklaar appartement

Zorg voor een aangename temperatuur in huis

Mocht je niet meer in het appartement wonen, zorgt er dan wel voor dat de dag van de bezichtiging de temperatuur in huis in orde is. De temperatuur beïnvloedt de sfeer en het is fijn als een potentiële koper zich bij binnenkomst meteen op zijn gemak voelt. Dit draagt bij aan een gevoel van comfort en telt mee in de ervaring.

Ventilatie en licht

Wanneer je er niet meer woont moet je ook regelmatig de ramen opendoen en de ruimte laten ventileren. Dit voorkomt schimmel en vreemde geurtjes in huis. Het is ook goed om de gordijnen te openen, want dan heb je de natuurlijke lichtinval die direct bij binnenkomst opvalt. Lichtinval blijkt een van de meest gevraagde karakteristieken bij een koopwoning te zijn waar naar gevraagd wordt.

Activeer de zintuigen van potentiële kopers

De ervaring van een koper is – zoals we al eens aangaven – niet alleen gebaseerd op wat hij ziet, maar ook op wat hij voelt, hoort en ruikt. Een zacht muziekje op de achtergrond doet wonderen en soms is het fijn om een lichte parfum die lekker ruikt in de kamer te sprayen. Dit alles kan een koper helpen om het appartement in optimale conditie te ervaren.

Nu je weet welke tips en trucs we bij ShBarcelona gebruiken wanneer we een appartement in Barcelona verkoopklaar maken, kun je zelf aan de slag. Met deze tips, een goede verkoopprijs en een goede planning zal de deal veel sneller gesloten kunnen worden dan je denkt.

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter