blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Appartement in Barcelona kopen

Appartement in Barcelona kopen: waar rekening mee houden?

zandloper voor zitbank
Geschreven door Daniella

Er zijn maar weinig steden zoals Barcelona en dat is te danken aan haar kosmopolitische en mediterrane sfeer. Het wordt een steeds populairdere bestemming voor wie zich ergens anders wil vestigen en er een woning wil kopen, ook voor wie graag wil investeren in vastgoed. 

Wat jouw situatie ook is, het is belangrijk om enkele aspecten in je achterhoofd te houden wanneer je zo’n belangrijke beslissing als deze gaat nemen. ShBarcelona heeft daarom een praktische gids samengesteld waarin we uitleggen waar je rekening mee moet houden bij een appartement in Barcelona kopen. Daarnaast zijn wij er ook om je te vergezellen in het aankoopproces, zodat dit zo vlotjes en soepel mogelijk verloopt.

7 interessante weetjes voordat je een appartement in Barcelona koopt

Locatie: de plek van je nieuwe leven

De locatie is de sleutelfactor bij het uitzoeken van een appartement in Barcelona. De stad bestaat uit zeer verschillende wijken en elk heeft zijn eigen unieke sfeer en karakteristieken. Stel jouw voorkeur voor een locatie vast aan de hand van je behoeften, van makkelijk met het openbaar vervoer reizen tot infrastructurele voorzieningen nabij hebben of je levensstijl. 

Bij ons kun je op een uitgebreid portfolio aan appartementen in verschillende wijken in Barcelona vinden en we kunnen je adviseren welke het beste bij jouw wensen en eisen past. 

De mooiste appartementen die in Barcelona te koop staan

Koopbudget: stel je maximale bedrag vast

Voordat je je zoektocht begint, is het belangrijk om helder te hebben wat je budget is. Bepaal voor jezelf hoeveel je bereid bent te investeren en vergeet daarbij niet dat het niet alleen om het aankoopbedrag gaat, maar dat er ook additionele kosten zijn, zoals belastingen en notariskosten.

Bedenk je dat het handig kan zijn om een professional die bekend is met de lokale vastgoedmarkt in te schakelen, zodat je alle opties kunt verkennen en uiteindelijk iets vindt dat binnen je budget past.

Staat en karakteristieken van het pand: kies zorgvuldig

Wanneer je een appartement gaat bezichtigen, let dan goed op de algemene staat van het pand en de specifieke elementen die je er wenst aan te treffen. Wil je een terras, drie slaapkamers en een balkon? Of moet er een inpandige parkeerplaats bij zitten?

Onafhankelijk van wat je voorkeuren zijn, moet je ook rekening houden met de bouwkundige staat van het gebouw. Weeg elke optie af en zet deze tegenover je wensen en eisen. Mocht je hierbij graag hulp willen, dan zijn onze makelaars er voor je.

woonkamer in appartement in Eixample Barcelona

Appartement te koop in Eixample

Infrastructuur en vervoer: alle verbindingen nabij

Bij het kiezen van jouw appartement in Barcelona, kan de infrastructuur en het aantal vervoersmogelijkheden de sleutel tot succes zijn. Zit je dichtbij de metro? Bushaltes of een treinstation? Kun je gemakkelijk naar het vliegveld riezen of andere delen van de stad bereiken?

Toegang tot vervoersmogelijkheden hebben kan het dagelijks leven in Barcelona vergemakkelijken, zeker als het om het bereiken van je werkplek gaat of om plekken voor ontspanning op te zoeken.

Wettelijke documentatie: formaliteiten niet overslaan

Het is van fundamenteel belang dat je je ervan gewist dat alle documentatie in orde is voordat je het koopcontract tekent. Check bijvoorbeeld officieel wie de eigenaar is, of er nog een hypotheek op het object zit en wat de kadastrale gegevens zijn. Laat een bouwkundig rapport opstellen en vergeet ook het energielabel niet. Pluis alle documentatie van het appartement dat je in Barcelona wilt kopen goed uit.

In dit hele proces is het het handigst als je je laat bijstaan door een persoonlijke en gespecialiseerde makelaar die je kan helpen en die je kan verzekeren dat alles in kannen en kruiken zit. Zo voorkom je vervelende verrassingen in de toekomst.

  • koop appartementen barcelona

 

Potentiële waardestijging: investeer slim

Barcelona is een stad die steeds meer in trek is en waar de vraag steeds hoger wordt. Daarom kan een appartement kopen een bijzonder goede langetermijninvestering zijn. 

Bekijk alle beschikbare informatie goed, zoals de delen van de stad die het meest gewenst en winstegevend zijn, zodat je objectief naar je investering leert kijken en je geïnvesteerde bedrag kunt maximaliseren. 

Voorzieningen en faciliteiten: voor een zorgeloos leven

Bekijk welke voorzieningen en faciliteiten er in de directe omgeving te vinden zijn voordat je een appartement koopt. Van supermarkten tot winkels en van parken tot medische centra; verzeker jezelf ervan dat je alles wat je nodig hebt in de toekomst ook dichtbij hebt. 

vrouw aan laptop en bureau

Professioneel advies (Foto via Unsplash)

Professioneel advies: begeleiding gedurende het gehele proces

Een van de zaken die het meest van toegevoegde waarde is en die wij als makelaar kunnen bieden, is een persoonlijke en van a tot z begeleiding bij de aankoop van vastgoed. Onze medewerkers zijn er voor jou vanaf het allereerste begin tot de dag waarop bij de notaris getekend wordt. Zelfs daarna kunnen we je nog van dienst zijn. 

We begeleiden je bij je zoektocht naar het ideale object, helpen je bij alle wettelijke documentatie en ondersteunen je bij elke stap in het proces.

Gerelateerd artikel: Een woning in Barcelona kopen: nieuwbouw of bestaande bouw?

Met wat we je vandaag allemaal hebben verteld, ben je al veel beter voorbereid op waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aankoop van een appartement in Barcelona. Van locatie tot budget en van de staat van het appartement tot de wettelijke papierwinkel. Twijfel er dan ook niet over om contact met ons op te nemen als je tijdens deze spannende aankoop wel wat hulp kunt gebruiken!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter