blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

Romantisch dineren in Barcelona

glas wijn op tafeltje in restaurant met ondergaande zon
Geschreven door Daniella

Barcelona heeft geen gebrek aan goede restaurants waar je uit kunt kiezen. Zeker als het gaat om restaurants voor een date.

En of je nu een plek zoekt om je date te leren kennen of een gezellige avond uit wilt met je partner als je hier op vakantie bent, er zijn hele romantische restaurants in de stad die de moeite waard zijn. Hieronder vind je – volgens ShBarcelona een paar van de besten.

Gerelateerd artikel: Een romantische massage voor twee

Doble Zer00

Doble Zer00 is dé plek voor stellen die van sushi houden. Ze hebben er heerlijke sushi rolls, sashimi en op Azië gebaseerde tapas, zoals dumplings en miso soep.

Geniet van een overheerlijke maaltijd en wandel daarna door het Parc de la Ciutadella of El Born in het district Ciutat Vella. Doble Zer00 is de perfecte plek om uit te gaan eten.

Locatie: Carrer de Jaume Giralt 53

Torre d’Alta Mar

torre d'alta mar

Foto via Visualhunt

Bij Torre d’Alta Mar – dat zich bevindt in de toren van de kabelbaan – geniet je van een restaurant met uitzicht op de Port Vell (de haven), die ligt in de wijk Barceloneta.

Kijk uit over heel Barcelona tijdens een romantische Mediterraanse reis. Alle gerechten zijn tot in de puntjes bereid. Vergeet ook niet de uitgebreide dessertkaart te bekijken en eindig deze fantastische ervaring met iets zoets.

Locatie: Passeig de Joan Borbó 88

La Gambeta

In de wijk El Born ligt La Gambeta. Dit is een visrestaurant en ze hebben een ruime keuze uit de beste vis uit de kust van Barcelona. Het interieur van het restaurant is intiem en geweldig gedecoreerd.

Er is plaats voor maximaal 50 gasten en dit zorgt ervoor dat er een knusse, romantische en ontspannen sfeer is. Je gaat hier zeker genieten met je geliefde.

Locatie: Carrer de la Fusina 3

Fonda Espanya

binnenkant hotel fonda espanya

Foto via Visualhunt

In Hotel España vind je Fonda Espanya. Dit is een uniek restaurant in de wijk El Raval, waar het moderne prima met het traditionele mixt.

Het interieur is prachtig en is ontworpen door de Catalaanse architect Domènehc i Muntaner. Hij legde hier de nadruk op de Modernistische stijl in het ontwerp.

Geniet van de traditionele Catalaanse keuken in één van de meest romantische restaurants van Barcelona.

Locatie: Sant Pau 9-11

Antigua

Antigua in de wijk Sant Gervasi-Galvany staat bekend om de gezellige en intieme sfeer. Daarnaast hebben ze gerechten die er met aandacht voor detail prachtig uitzien.

De meeste gerechten zijn gebaseerd op de Catalaanse keuken, maar sommigen hebben ook een iets moderner tintje. Noemenswaardig zijn de rijst- en tonijngerechten, maar ook de desserts. Zorg ervoor dat je onze favoriet zeker niet mist!

Locatie: Carrer de Marià Cubí 59

Gerelateerd artikel: Leuke activiteiten voor koppels

Abrassame

nacht bij winkelcentrum arenas de barcelona

Foto via Visualhunt

Nog zo’n restaurant met een prachtig uitzicht is Abrassame. Het ligt op de bovenste verdieping van het winkelcentrum Arena, aan de Plaça Espanya in het district Eixample. Dit restaurant heeft diverse menu’s voor koppels, zoals Geluk, Wens en Passie.

Abrassame heeft bijzonder goede gerechten van de grill en visgerechten. Daarnaast worden de gerechten altijd creatief vorm gegeven. Reserveer wel tijdig als je hier naartoe wilt met je partner, want het is best snel volgeboekt.

Locatie: Gran Via de les Corts Catalanes 373-385

Indochine Ly Leap

Indochine Ly Leap is de perfecte plek (ook in de wijk Eixample) als je op zoek bent naar iets unieks en exotisch. Dit restaurant geeft je de ervaring aanbeland te zijn in het paradijs, met niet alleen speciale gerechten, maar ook de geuren, beelden en geluiden uit Zuidoost-Azië.

Dit restaurant is een ervaring voor alle zintuigen en die deel je graag met je wederhelft. Denk zeker aan dit restaurant als je een onvergetelijk avondje uit wilt.

Locatie: Carrer de Muntaner 82

*Hoofdfoto door randomix  via Visualhunt

Heb jij nog tips voor een romantische avond uit?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter